Chocolademousse zonder ei – supersnel en makkelijk
Deze chocolademousse maak je zonder ei en staat binnen no time op tafel. Het is vrij machtig dus serveer het in kleine porties.
Chocolademousse zonder ei
Dit recept voor chocolademousse zonder ei is super eenvoudig om te maken, maar heeft wel een paar aandachtspunten. De eerste keer dat ik het maakte gebruikte ik de 70% cacao die Bill heeft aangeraden, maar dat maakt het heel heftig. Zonder extra slagroom is het dan te sterk. Althans dat vind ik. Hou jij wel van sterke chocoladesmaak? Dan kun je overwegen om de 70% cacao te gebruiken maar voor een echte chocolademousse smaak gebruik je liever 50% cacao maximaal of melkchocola.
Chocolademousse zonder ei
Een van de meest gehoorde problemen als het gaat over chocolademousse dan is het wel het feit dat er rauw ei in wordt verwerkt. Daar kan niet iedereen tegen en als je zwanger bent, wil je dat sowieso niet eten. Vandaar de keuze om dit keer een chocolademousse zonder ei te maken.
Het extra bonuspunt voor deze chocolademousse is ook nog eens dat het niet in de koeling hoeft. Je maakt het en je kunt het meteen opeten. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de chocolademousse met olijfolie die ik ook ooit maakte. (Staat alleen op de Engelse site hier) Wellicht maak ik die nog een keer hier ook.
Super makkelijke chocolademousse
Het recept komt uit het boek Easy van Bill Granger en is inderdaad heel erg easy. Doordat er geen eieren geklopt hoeven te worden,staat dit letterlijk binnen 20 minuten op tafel.
Je hoeft de chocolademousse niet in de koeling te zetten maar dat kan natuurlijk wel. Hou er dan rekening mee dat het heel stevig wordt. Anders dan een luchtige chocolademousse waar je gebruik maakt van geklopt ei is dit veel steviger en meer compact. Ik zou dus adviseren om het direct te eten en niet in de koeling te bewaren. Wil je dat wel dan kun je beter kiezen voor een meer traditionele chocolademousse.
Check ook vooral het paleo chocolademousse recept!
Chocolademousse zonder ei
Ingrediënten
- 250 gr chocolade max 50% of gebruik melkchocola
- 250 ml slagroom
- 1/2 tl kaneel
- 250 gr creme fraiche
- cacao poeder om te bestuiven
Instructies
- Smelt de chocola in een hittebestendige kom, au bain marie (dus boven een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt). Zodra gesmolten haal je de chocola van het water af en laat afkoelen.
- Klop de slagroom samen met de kaneel stijf, maar niet te stijf. Het moeten wat ‘losse pieken’ zijn.
- Roer de creme fraiche door de gesmolten chocola en roer vervolgens een derde van de slagroom erdoor. Voeg daarna de rest toe en vouw dit om totdat alles goed gemengd is.
- Doe in serveer kommen, bestrooi met cacaopoeder en wat cacao schaafsel en serveer direct.
- Hou je van wat zoeter dan kun je er nog wat gezoete slagroom bij doen maar het is behoorlijk machtig!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Wat ziet de chocolademousse er super uit! Mooie foto´s neem je ook!
Dank je wel!
Ik heb U taart gezien..van de patisserie cursus van october 2010…lijkt me heerlijk en ik wil het graag ook proberen maken..maar…ik kan toch nergens op U website het recept vinden..Kunt U mij misschien helpen???
He Gabriela, Ah ja die staan momenteel nog op mijn engelse site. Je vind het hier terug via de volgende drie links:
http://simoneskitchen.net/delightful-patisserie-lesson-1/
http://simoneskitchen.net/patisserie-lesson-3/
Het zijn er twee en ik kom nu ook tot de ontdekking dat het recept voor de passionfruit mousse niet online staat. Misschien dat je daar iets voor kunt vinden online en ik ga ondertussen op zoek naar het recept!