Deze chocolademousse maak je zonder ei en staat binnen no time op tafel. Het is vrij machtig dus serveer het in kleine porties.

Chocolademousse zonder ei

Chocolademousse zonder ei

Dit recept voor chocolademousse zonder ei is super eenvoudig om te maken, maar heeft wel een paar aandachtspunten. De eerste keer dat ik het maakte gebruikte ik de 70% cacao die Bill heeft aangeraden, maar dat maakt het heel heftig. Zonder extra slagroom is het dan te sterk. Althans dat vind ik. Hou jij wel van sterke chocoladesmaak? Dan kun je overwegen om de 70% cacao te gebruiken maar voor een echte chocolademousse smaak gebruik je liever 50% cacao maximaal of melkchocola.

Chocolade mousse zonder ei

Chocolademousse zonder ei

Een van de meest gehoorde problemen als het gaat over chocolademousse dan is het wel het feit dat er rauw ei in wordt verwerkt. Daar kan niet iedereen tegen en als je zwanger bent, wil je dat sowieso niet eten. Vandaar de keuze om dit keer een chocolademousse zonder ei te maken.

Het extra bonuspunt voor deze chocolademousse is ook nog eens dat het niet in de koeling hoeft. Je maakt het en je kunt het meteen opeten. Eigenlijk een beetje vergelijkbaar met de chocolademousse met olijfolie die ik ook ooit maakte. (Staat alleen op de Engelse site hier) Wellicht maak ik die nog een keer hier ook.

Chocolademousse zonder ei

Super makkelijke chocolademousse

Het recept komt uit het boek Easy van Bill Granger en is inderdaad heel erg easy. Doordat er geen eieren geklopt hoeven te worden,staat dit letterlijk binnen 20 minuten op tafel.

Je hoeft de chocolademousse niet in de koeling te zetten maar dat kan natuurlijk wel. Hou er dan rekening mee dat het heel stevig wordt. Anders dan een luchtige chocolademousse waar je gebruik maakt van geklopt ei is dit veel steviger en meer compact. Ik zou dus adviseren om het direct te eten en niet in de koeling te bewaren. Wil je dat wel dan kun je beter kiezen voor een meer traditionele chocolademousse.

Check ook vooral het paleo chocolademousse recept!

Chocolademousse zonder ei
Print recept Pin recept
3 van 14 stemmen

Chocolademousse zonder ei

Deze heerlijke chocolademousse staat binnen 20 minuten op tafel en hoeft niet in de koeling maar kan meteen gegeten worden
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Dieetsoort zonder ei
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 250 gr chocolade max 50% of gebruik melkchocola
  • 250 ml slagroom
  • 1/2 tl kaneel
  • 250 gr creme fraiche
  • cacao poeder om te bestuiven

Instructies

  • Smelt de chocola in een hittebestendige kom, au bain marie (dus boven een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt). Zodra gesmolten haal je de chocola van het water af en laat afkoelen.
  • Klop de slagroom samen met de kaneel stijf, maar niet te stijf. Het moeten wat ‘losse pieken’ zijn.
  • Roer de creme fraiche door de gesmolten chocola en roer vervolgens een derde van de slagroom erdoor. Voeg daarna de rest toe en vouw dit om totdat alles goed gemengd is.
  • Doe in serveer kommen, bestrooi met cacaopoeder en wat cacao schaafsel en serveer direct.
  • Hou je van wat zoeter dan kun je er nog wat gezoete slagroom bij doen maar het is behoorlijk machtig!
Gang: Dessert
Keuken: Festive
Trefwoord: chocola, creme fraiche, slagroom
Dieetsoort: zonder ei

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 374kcal, Koolhydraten: 21g, Eiwit: 3g, Vet: 34g, Verzadigd vet: 21g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g, Cholesterol: 86mg, Natrium: 29mg, Kalium: 138mg, Vezels: 2g, Suiker: 16g, Vitamine A: 919IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 50mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!