Simone's Kitchen

Wat hoort bij Valentijnsdag? Chocolade mousse (supersnel en zonder ei) !

chocolade mousse zonder eieren | simoneskitchen.nl

Chocolade mousse

Tja Valentijnsdag…. Wat is dat nou eigenlijk… Behalve een leuke commerciele gebeurtenis die vast goed is voor de verkoop van chocola en andere valentijnsartikelen, maar verder… Toen ik jong was had ik ook wel al van Valentijnsdag gehoord natuurlijk maar behalve een verdwaalde kaart her en der aan een stille liefde werd er weinig aan gedaan. En toch… En toch vind ik het gewoon wel leuk. Oorspronkelijk was Valentijnsdag bedoeld om anoniem je liefde te verklaren maar vanwege commercieel oogpunt hebben ze dat idee laten varen. Want de doelgroep is natuurlijk oneindig groter als je alle geliefden leuk mee laat doen. 😉

Chocolade mousse zonder eieren | simoneskitchen.nl

Chocolade mousse zonder ei

Hoe dan ook ik wilde het natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en aangezien ik volgens mij nog geen fatsoenlijk recept voor chocolade mousse op de site heb staan dacht ik bij deze… Ik heb er veel; recepten voor chocolade mousse. Die houden jullie nog tegoed want de smaken zijn allemaal anders. Deze is heel snel en hoeft niet in de koeling dus het is klaar maken en meteen opeten (met niet in de koeling bedoel ik natuurlijk dat ie niet op hoeft te stijven!)

Super snelle chocolade mousse zonder ei | simoneskitchen.nl

Het recept komt uit het boek Easy van Bill Granger en is inderdaad heel erg easy. Er komen geen eieren aan te pas waardoor dit letterlijk binnen 20 minuten op tafel kan staan. Hoe het zich gedraagt nadat het in de koeling heeft gestaan weet ik nog niet want het staat er nu in maar ik vermoed dat het te stijf wordt. Dus beste meteen opeten. Behalve de suiker die in de chocola zit komt er ook geen extra suiker in te pas, waardoor dit een puur chocolade recept is. Sterkte chocolade smaak. Hou je daar niet zo van (maar hoe kun je daar nou niet van houden?) dan is dit misschien niet het recept voor jou.

chocolade mousse zonder ei | simoneskitchen.nl

Eierloze chocolade mousse supersnel
Totale tijd
15 min
 
Soort: Dessert
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 250 gr pure chocolade 70% cacao, plus wat extra om te schaven
  • 250 ml slagroom
  • 1/2 tl kaneel
  • 250 gr creme fraiche
  • cacao poeder om te bestuiven
Instructies
  1. Smelt de chocola in een hittebestendige kom, au bain marie (dus boven een laagje kokend water. Zorg dat de kom het water niet raakt). Zodra gesmolten haal je de chocola van het water af en laat afkoelen.
  2. Klop de slagroom samen met de kaneel stijf, maar niet te stijf. Het moeten wat 'losse pieken' zijn.
  3. Roer de creme fraiche door de gesmolten chocola en roer vervolgens een derde van de slagroom erdoor. Voeg daarna de rest toe en vouw dit om totdat alles goed gemengd is.
  4. Doe in serveer kommen, bestrooi met cacaopoeder en wat cacao schaafsel en serveer direct.
  5. Hou je van wat zoeter dan kun je er nog wat gezoete slagroom bij doen maar het is behoorlijk machtig!

Delen is fijn!

4 comments

  1. Avatar

    Ik heb U taart gezien..van de patisserie cursus van october 2010…lijkt me heerlijk en ik wil het graag ook proberen maken..maar…ik kan toch nergens op U website het recept vinden..Kunt U mij misschien helpen???

  2. Avatar

    Wat ziet de chocolademousse er super uit! Mooie foto´s neem je ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos