Simone's Kitchen

Tiramisu met advocaat – lekker anders!

Tiramisu met advocaat

Romige tiramisu met advocaat

Voor onze 4e versie van de Black Box uitdaging maakte ik van de ingrediënten die Tom voor me in de doos had gestopt onder andere deze superlekkere en makkelijke tiramisu met advocaat.

Ideaal voor een diner waarbij je niet meer over het dessert hoeft na te denken of een feestelijk geserveerd kerstmenu. Doe de tiramisu in een mooi glas en je hebt een winnaar te pakken! Goed om te weten is dat je de tiramisu het beste een paar uur van tevoren kunt maken. Zet het vervolgens een tijdje in de koeling om een beetje op te stijven.

Zelf maken

Sowieso is het maken van deze tiramisu met advocaat echt heel erg makkelijk. Belangrijk is dat je de mascarpone even goed doorklopt anders krijg je het niet egaal gemengd met de slagroom en de advocaat. Ook leuk om de tiramisu te serveren met een klein glaasje advocaat ernaast!

Tiramisu met advocaat | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 4 stemmen

Tiramisu met advocaat

Voorbereidingstijd: 20 min
Koelkast: 4 uur
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 500 gr mascarpone
  • 2 dl slagroom
  • 16 amaretti koekjes
  • 2 dl sterke koffie
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gr suiker
  • 1,5 dl advocaat
  • 50 gr witte chocola om te raspen voor serveren

Instructies

  • Doe de koffie in een ondiepe schaal en laat afkoelen
  • Klop de slagroom met de suiker en het vanille extract stijf.
  • Met een vork klop je de mascarpone tot ie glad is en hier vouw je de slagroom doorheen.
  • Voeg zoveel advocaat toe als je zelf lekker vind. Ik geloof dat ik uiteindelijk meer heb gebruikt als de 1,5 dl aangezien ik het niet sterk genoeg vond maar het ligt eraan wat je zelf lekker vind. Even proeven dus.
  • Dip de amaretti koekjes in de koffie en doe ze onderin de glazen die je wilt gebruiken om te serveren. Als de koekjes te groot zijn breek je ze waar nodig. Voeg een laag van het mascarpone mengsel bovenop de koekjes en herhaal dit tot de glazen vol zijn of de spullen op. Eindig met een laag mascarpone.
  • Zet in de koeling voor minimaal 4 uur of liever nog de hele nacht.
  • Voor het serveren rasp je er wat van de witte chocola overheen

Voedingswaarde

Calorieën: 481kcal, Koolhydraten: 21g, Eiwit: 7g, Vet: 41g, Verzadigd vet: 25g, Cholesterol: 109mg, Natrium: 85mg, Kalium: 80mg, Vezels: 1g, Suiker: 18g, Vitamine A: 1281IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 141mg, Ijzer: 1mg
Eggnog tiramisu | insimoneskitchen.com

Voor een wat traditioneler tiramisu recept (maar niet helemaal) kijk je naar deze lekkere tiramisu met amaretto of wat dacht je van deze zomerse variant?

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Avatar

    Ziet er heerlijk uit!
    Kan het een dag voor het serveren worden gemaakt en bewaard in de koelkast?
    Of indien dat niet mogelijk is, enkele uren voor het serveren?

  2. Avatar

    Dank je wel!
    Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!