Dit heerlijke paasdessert zet je in no time op tafel en maak je met mijn favoriete smaakcombinatie van eton mess met lemon curd en advocaat!

Eton mess met lemoncurd

Eton Mess met lemon curd en advocaat

Vraag je je wel eens af hoe sommige recepten ontstaan? Ik kan je daar wel een beeldend verhaal over vertellen…

Wandelend creëren

Afgelopen zaterdag waren Simone en ik lunchen in Almere en er waren nog left-overs van de shoot van de dag ervoor, dus het avondeten was al gedeeltelijk geregeld. Maar ja, het was dan net weer te weinig dus er moest nog wat bij. Ik probeerde nog iets van een gezonde salade, want ik had ook een paar lekkere in het weekmenu gestopt, ik dacht, dat is makkelijk geregeld. Terwijl wij door Almere centrum wandelden, vonden we het ook wel een briljant idee om vast een lekker nagerecht voor de Pasen te maken, want dat komt natuurlijk ook langzaam dichterbij.

eton mess met lemoncurd

Eton Mess als basis

Waar heb je zin in vroeg Simone, en aangezien de gezonde insteek al van tafel was, gingen we voor lekker. Oké Pasen, dan willen we, geheel cliché, iets met geel, dus mango werd de basis. Goed idee, dan maken we een soort van Eton Mess met lemoncurd, dat is altijd lekker. Ja maar dan doen we niet alleen slagroom hoor. We kunnen er wel wat mascarpone door doen! Ja, dat doen we!

Vervolgens zijn we bij de supermarkt aangekomen om de boodschappen te halen. En onderweg naar de meringue komen we een potje lemon curd tegen in het schap. Oh, dat is ook geel en lekker fris. Dan roeren we dat door de mascarpone en de slagroom. Misschien moeten we mon chou nemen in plaats van mascarpone? Ja dat kan ook prima. En weet je? We toppen het af met advocaat.

Eton mess met lemon curd en advocaat dus!

Eton mess met lemon curd

Schilderen met slagroom en advocaat

Thuis gekomen gaan we meteen aan de slag. Het was net of we een schilderij aan het schilderen waren. Een kloddertje slagroom hier, een brokje meringue daar. Een laagje mango fijngesneden en weer een laagje met de heerlijke crème. En tussendoor ook even proeven of het echt wel zo lekker is natuurlijk. Voor een beetje kleur naast het vele geel besloten we tot wat limoen rasp. En als kers op de taart een creatief drupje advocaat om het betere paasgevoel te complementeren. Ik kan je vertellen, dit was zo ontzettend lekker. Dit wil je echt met Pasen eten, of misschien al eerder, want dit “schilderij” is zo goed van compositie…. al zeggen we het zelf.

Nog meer lekkers

Eton mess met lemon curd
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Eton mess met lemon curd en advocaat

Zet eens een andere eton mess op tafel met lemon curd en advocaat. Perfect voor de paasdagen!
Bereidingstijd: 15 min
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Mixer
  • 4 glazen om te serveren

Ingrediënten

  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 eetlepels lemon curd flinke eetlepels
  • 150 gr mon chou
  • 100 gr mango in kleine blokjes
  • 2 meringue kant- en klaar
  • 1 limoen rasp
  • 4 el advocaat

Instructies

  • Klop de slagroom met de suiker lobbig.
  • Voeg de lemon curd en de monchou toe en klop het geheel even door. Niet te lang! Je wilt niet dat de slagroom in de schift gaat.
  • Neem nu vier mooie glazen en begin met een bodempje verkruimelde meringue. Hierop schep je wat van je slagroom mengsel.
  • De mangoblokjes komen hier weer bovenop. Daarop weer een laag met meringue kruimels en je eindigt met nog wat van je slagroom mengsel. Je kunt het er zo op scheppen of je kunt een slagroomspuit gebruiken.
  • Verdeel wat van de limoenrasp over de bovenkant en giet als laatste de advocaat eroverheen.
  • Serveer eventueel met een chocolade paashaasje of chocolade eitje.
Gang: Dessert
Keuken: Pasen
Trefwoord: advocaat, lemon curd, monchou, slagroom

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 460kcal, Koolhydraten: 27g, Eiwit: 6g, Vet: 38g, Verzadigd vet: 23g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g, Transvet: 1g, Cholesterol: 136mg, Natrium: 208mg, Kalium: 197mg, Vezels: 1g, Suiker: 24g, Vitamine A: 1726IU, Vitamine C: 11mg, Calcium: 102mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!