Simone's Kitchen

Pasen: Paastrifle met banaan en caramel

Paastrifle | simoneskitchen.nl

Paastoetje dat zo klaar is!

Zo dit is er met recht eentje uit de oude doos… Ik was hem al bijna vergeten moet ik eerlijk bekennen tot ik even door mijn posts in ‘draft’ heen bladerde en deze tegenkwam! We maakten dit super simpele en super lekkere paasdessert vorig jaar al vlak voor de pasen maar het is er toen helemaal bij ingeschoten om er iets mee te doen en voor ik er erg in had was het alweer pasen geweest.

Trifle voor pasen | simoneskitchen.nl

En een paastoetje delen zonder dat het pasen is…. dat is een beetje gek dus deze verdween uit beeld. Je kunt het natuurlijk op elk moment van het jaar maken, maar we hadden als decoratie natuurlijk wel paaskonijntjes erin zitten. Voor de rest kun je het chocolade konijn (of haas als je dat beter vind klinken) gerust weglaten en op elk moment van het jaar serveren. Want het is er lekker genoeg voor!

De paaskonijntjes die je in het glas ziet zijn zelf gemaakt. Je kunt bij de kookwinkels rond de paasdagen vaak chocoladevormpjes kopen in de vorm van konijntjes. Officieel moet je dan natuurlijk de chocolade tempereren en dergelijke maar we hebben het gewoon gesmolten en erin gegoten. Ging ook prima! (smelt alleen sneller als je het vastpakt)

Paas trifle met banaan en caramel
Voorbereiding
10 min
Totale tijd
10 min
 
Soort: Dessert
Servings: 4 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
 • 2-3 plakjes cake verkruimeld
 • 2 bananen
 • 1 pak vanillevla
 • Vers fruit naar keuze
 • caramelsaus
 • Chocolade konijntje om te decoreren of paaseitjes is ook leuk!
Instructies
 1. Neem vier leuke glazen en begin met een laagje caramelsaus. Verkruimel de cake hierover heen. Leg hierop de plakjes banaan, giet er wat vanillevla overheen en eindig met het fruit.

 2. Heb je een hoog glas dan kun je de laagjes herhalen. Doe dan niet eerst het fruit maar herhaal cake, banaan en vanillevla en eindig weer met het fruit.
 3. Doe er eventueel voor serveren nog wat caramel overheen.

Delen is fijn!

2 comments

 1. Avatar

  dom recept hoor! Is het voor kinderen bedoeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!