Pasen: Paastrifle met banaan en caramel

Paastrifle | simoneskitchen.nl

Paastoetje dat zo klaar is!

Zo dit is er met recht eentje uit de oude doos… Ik was hem al bijna vergeten moet ik eerlijk bekennen tot ik even door mijn posts in ‘draft’ heen bladerde en deze tegenkwam! We maakten dit super simpele en super lekkere paasdessert vorig jaar al vlak voor de pasen maar het is er toen helemaal bij ingeschoten om er iets mee te doen en voor ik er erg in had was het alweer pasen geweest.

Trifle voor pasen | simoneskitchen.nl

En een paastoetje delen zonder dat het pasen is…. dat is een beetje gek dus deze verdween uit beeld. Je kunt het natuurlijk op elk moment van het jaar maken, maar we hadden als decoratie natuurlijk wel paaskonijntjes erin zitten. Voor de rest kun je het chocolade konijn (of haas als je dat beter vind klinken) gerust weglaten en op elk moment van het jaar serveren. Want het is er lekker genoeg voor!

De paaskonijntjes die je in het glas ziet zijn zelf gemaakt. Je kunt bij de kookwinkels rond de paasdagen vaak chocoladevormpjes kopen in de vorm van konijntjes. Officieel moet je dan natuurlijk de chocolade tempereren en dergelijke maar we hebben het gewoon gesmolten en erin gegoten. Ging ook prima! (smelt alleen sneller als je het vastpakt)

Paas trifle met banaan en caramel

Soort Dessert
Voorbereiding 10 minutes
Totale tijd 10 minutes
Servings 4 personen
Auteur Simone van den Berg

Ingredienten

  • 2-3 plakjes cake verkruimeld
  • 2 bananen
  • 1 pak vanillevla
  • Vers fruit naar keuze
  • caramelsaus
  • Chocolade konijntje om te decoreren of paaseitjes is ook leuk!

Instructies

  1. Neem vier leuke glazen en begin met een laagje caramelsaus. Verkruimel de cake hierover heen. Leg hierop de plakjes banaan, giet er wat vanillevla overheen en eindig met het fruit.

  2. Heb je een hoog glas dan kun je de laagjes herhalen. Doe dan niet eerst het fruit maar herhaal cake, banaan en vanillevla en eindig weer met het fruit.
  3. Doe er eventueel voor serveren nog wat caramel overheen.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. dom recept hoor! Is het voor kinderen bedoeld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.