Dit superlekkere en makkelijke paasdessert maak je in een handomdraai met kant- en klaar ingrediƫnten. De paastrifle met banaan en karamel is een winnaar!

Paastrifle met banaan en karamel | makkelijk paasdessert

Paastrifle met banaan en karamel – makkelijk paasdessert

Zo dit is er met recht eentje uit de oude doos… Ik was hem al bijna vergeten moet ik eerlijk bekennen tot ik even door mijn posts in ‘draft’ heen bladerde en deze tegenkwam! We maakten dit super simpele en super lekkere paasdessert vorig jaar al vlak voor de pasen maar het is er toen helemaal bij ingeschoten om er iets mee te doen en voor ik er erg in had was het alweer pasen geweest.

Paastrifle met banaan en karamel makkelijk paasdessert

Supersnel paasdessert

En een makkelijk paasdessert delen zonder dat het pasen is…. dat is een beetje gek dus deze verdween uit beeld. Je kunt het natuurlijk op elk moment van het jaar maken, maar we hadden als decoratie wel paaskonijntjes erin zitten. Voor de rest kun je het chocolade konijn (of haas als je dat beter vind klinken) gerust weglaten en op elk moment van het jaar serveren. Want het is er lekker genoeg voor!

De paaskonijntjes die je in het glas ziet zijn zelf gemaakt. Je kunt bij de kookwinkels rond de paasdagen vaak chocoladevormpjes kopen in de vorm van konijntjes. Officieel moet je dan natuurlijk de chocolade tempereren en dergelijke maar we hebben het gewoon gesmolten en erin gegoten. Ging ook prima! (smelt alleen sneller als je het vastpakt)

Overigens is er natuurlijk ook helemaal niks mis mee om ze kant- en klaar te kopen. Ook dat is rond de paasdagen meestal geen probleem. Word je makkelijke paasdessert meteen nog makkelijker!

Kant- en klaar

We maakten dit keer de paastrifle met banaan en karamel met kant- en klaar ingrediƫnten. Hoe leuk het ook is om alles zelf te maken, soms is snel en makkelijk ook prima. Je kunt over het algemeen karamelsaus kopen in de supermarkt. Dan heb je verder alleen cake nodig, vanillevla, banaan, fruit en iets van chocoladecoratie.

Het is het leukste om de paastrifle te maken in glaasjes zodat je de laagjes kunt zien, maar heb je die niet dan kun je natuurlijk willekeurig wat voor kommetjes gebruiken.

Karamelsaus

Onder in het glas van dit makkelijke paasdessert gaat 1 of 2 eetlepels karamelsaus. Ook die kun je kant- en klaar kopen. Alternatief zou je dat ook kunnen vervangen door bijvoorbeeld chocoladesaus. Past ook heel goed bij de banaan en de vanillevla.

Paastrifle | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
4.50 van 2 stemmen

Paastrifle met banaan en caramel

Een lekker makkelijk en snel toetje voor de paasdagen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediƫnten

  • 2-3 plakjes cake verkruimeld
  • 2 bananen
  • 1 pak vanillevla
  • Vers fruit naar keuze
  • caramelsaus
  • Chocolade konijntje om te decoreren of paaseitjes is ook leuk!

Instructies

  • Neem vier leuke glazen en begin met een laagje caramelsaus. Verkruimel de cake hierover heen. Leg hierop de plakjes banaan, giet er wat vanillevla overheen en eindig met het fruit.
  • Heb je een hoog glas dan kun je de laagjes herhalen. Doe dan niet eerst het fruit maar herhaal cake, banaan en vanillevla en eindig weer met het fruit.
  • Doe er eventueel voor serveren nog wat caramel overheen.
Gang: Dessert
Keuken: Pasen
Trefwoord: vanillevla
Auteur: Simone

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!