Simone's Kitchen

Snel kerstdessert met pistache en sinaasappel

Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl

Nog een snel kerstdessert

Vorige week was ik lekker zelf aan het klussen in de studio met nieuwe gerechtjes en het idee was om vooral wat hartige dingen te maken. Dus een hoofdgerecht voor kerst, bijgerechten, dat soort zaken. En waar kom ik weer mee thuis? Yep… met een kerstdessert. Ik kan het gewoon niet tegenhouden. Hahaha…. En zeg nou zelf; deze is toch best een plaatje of niet? Bovendien super eenvoudig. Net als mijn meest populaire kerstdessert

Snel kerstdessert | simoneskitchen.nl

Pistache

Ik geef toe dat ik een beetje verliefd ben op die hele groene pistachenootjes. Dus gebruikte ik ze die dag in maar liefst drie recepten. Ze zijn belachelijk duur hoor. Dus ik ben er altijd heel zuinig mee, behalve hier. Officieel zou je de karamelsaus die ik hier heb gebruikt makkelijk zelf kunnen maken, maar in het kader van lekker makkelijk heb ik er eentje uit een fles gebruikt. Ook erg lekker trouwens en scheelt een hoop tijd in de keuken. Tijd en stress trouwens, want karamel maken blijft niet meteen een van mijn favoriete bezigheden.

Verder klop je de mascarpone met de slagroom, voeg sinaasappel en vanille toe. Breek wat koekjes en je hebt een heerlijk dessert. Wil je het van tevoren maken dan kun je beter de karamelsaus later toevoegen want dat ziet er minder fraai uit (ik heb het uitgeprobeerd)

Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl

Snel kerstdessert met pistache en karamel
Voorbereiding
15 mins
Totale tijd
15 mins
 
Soort: Dessert
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 185 gr mascarpone
  • 310 ml slagroom
  • 3-4 el suiker of naar smaak
  • 1 tl vanille extract
  • 2 sinaasappels rasp
  • 100 gr pistachenoten
  • karamelsaus
  • sinaasappel rasp voor decoratie
  • 1 pak biscuitjes of andere koekjes voor onder in het glas
Instructies
  1. Doe de mascarpone, slagroom, vanille, de sinaasappelrasp en de suiker in een mengkom en mix het geheel tot het stijve pieken vormt. Doe over in een spuitzak (kan ook met een lepel maar is makkelijker in een spuitzak)
  2. Neem een viertal mooie glazen en breek wat van de koekjes onderin de glazen.
  3. Spuit een laagje van je mascarpone mengsel erop. Strooi hier wat pistache overheen en - als je het meteen gaat eten - wat karamelsaus.
  4. Doe hierop weer een laag mascarpone en eindig met de pistache, sinaasappelschilletjes en nog wat karamelsaus.

 

6 comments

  1. Ik zag het vanille extract en sinaasappelrasp niet terugkomen in het recept. Doe je die door het mascarponemengsel?

    Groet,
    Anna

  2. Wat een mooi toetje!
    Maar wat is nu een passend kaakje/koekje erbij? Heb al zitten verzinnen maat vind het lastig… Kaakje is zo karig met kerst 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos