Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl

Nog een snel kerstdessert

Vorige week was ik lekker zelf aan het klussen in de studio met nieuwe gerechtjes en het idee was om vooral wat hartige dingen te maken. Dus een hoofdgerecht voor kerst, bijgerechten, dat soort zaken. En waar kom ik weer mee thuis? Yep… met een kerstdessert. Ik kan het gewoon niet tegenhouden. Hahaha…. En zeg nou zelf; deze is toch best een plaatje of niet? Bovendien super eenvoudig. Net als mijn meest populaire kerstdessert

Snel kerstdessert | simoneskitchen.nl

Pistache

Ik geef toe dat ik een beetje verliefd ben op die hele groene pistachenootjes. Dus gebruikte ik ze die dag in maar liefst drie recepten. Ze zijn belachelijk duur hoor. Dus ik ben er altijd heel zuinig mee, behalve hier. Officieel zou je de karamelsaus die ik hier heb gebruikt makkelijk zelf kunnen maken, maar in het kader van lekker makkelijk heb ik er eentje uit een fles gebruikt. Ook erg lekker trouwens en scheelt een hoop tijd in de keuken. Tijd en stress trouwens, want karamel maken blijft niet meteen een van mijn favoriete bezigheden.

Verder klop je de mascarpone met de slagroom, voeg sinaasappel en vanille toe. Breek wat koekjes en je hebt een heerlijk dessert. Wil je het van tevoren maken dan kun je beter de karamelsaus later toevoegen want dat ziet er minder fraai uit (ik heb het uitgeprobeerd)

Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl

Snel kerstdessert met pistache | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Snel kerstdessert met pistache en karamel

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 185 gr mascarpone
  • 310 ml slagroom
  • 3-4 el suiker of naar smaak
  • 1 tl vanille extract
  • 2 sinaasappels rasp
  • 100 gr pistachenoten
  • karamelsaus
  • sinaasappel rasp voor decoratie
  • 1 pak biscuitjes of andere koekjes voor onder in het glas

Instructies

  • Doe de mascarpone, slagroom, vanille, de sinaasappelrasp en de suiker in een mengkom en mix het geheel tot het stijve pieken vormt. Doe over in een spuitzak (kan ook met een lepel maar is makkelijker in een spuitzak)
  • Neem een viertal mooie glazen en breek wat van de koekjes onderin de glazen.
  • Spuit een laagje van je mascarpone mengsel erop. Strooi hier wat pistache overheen en - als je het meteen gaat eten - wat karamelsaus.
  • Doe hierop weer een laag mascarpone en eindig met de pistache, sinaasappelschilletjes en nog wat karamelsaus.
Gang: Dessert

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

 

Delen is fijn!