Simone's Kitchen

Rabarbercake met sinaasappel en pistache

Rabarbercake met pistache nootjes | simoneskitchen.nl

Rabarbercake met sinaasappel en pistache

Rabarber: de beste tijd heeft het inmiddels natuurlijk gehad want officieel loopt het seizoen van de rabarber maar tot eind juli. Dit is dus een op-de-rand-recept maar he, je kunt het natuurlijk altijd bewaren tot volgend seizoen. Toch? Ik schrijf dit overigens op de – tot nu toe – warmste dag van het jaar. De woensdag. De mussen vallen met 35˚C dood uit het dak en de katten liggen amechtig een beetje onder de planten in de tuin. Die zullen de jungle wel missen denk ik nu dan want dat gaf wel meer schaduw. Ze hadden een bui beloofd maar tot op heden is het nog zo droog als gort.

Rabarbar cake met pistachenootjes | simoneskitchen.nl

Begrijp me goed; ik kláág natuurlijk niet he. Ik constateer alleen dat het warm is… Hebben we eindelijk zomer wil iedereen dat het weer wat minder warm is (ok, ok, ik ook wel) maar ja het is ook wel altijd hollen of stilstaan in Hollandia toch? Of het is herfst in de zomer en het regent pijpestelen óf het ineens zomaar 35˚C. Van de een op de andere dag dus een graadje of 20 meer. En daar kan het lijf dan weer niet zo goed tegen. Die protesteert dan in alle toonaarden. Nou goed, weer genoeg gemopperd op het weer, morgen regent het misschien weer en dan hebben we weer wat anders te mopperen.

Waar ik pas echt op kon mopperen deze week was mijn computer. O en mijn website. Eerst ging zaterdag zo uit het niets mijn spiksplinternieuwe Imac (11 dagen oud) op zwart. En zelfs de telefonische hulpdienst moest constateren dat er geen beweging meer in was te krijgen. En dan kom je tot de ontdekking dat de officiele termijn van een DOA (Dead on Arrival) 8 dagen is. En dat ie na 11 dagen dus eigenlijk gerepareerd moet worden. Idioot toch? Daar waren we het dus ook niet mee eens en na enige verhitte discussies (en het was toen nog niet eens zó heet) kregen we een dag later weer een nieuwe Imac. Hopelijk houdt deze het wat langer uit als de vorige zullen we dan maar zeggen.

Rabarbercake met pistache | simoneskitchen.nl

Met een oops flapje

Vervolgens had ik de zondag (ik heb nog meer computers dus kon wel door prutsen) een ander template op de site gezet want de ‘oude’ was een tikkie traag aan het worden. Dat vertelde ik jullie ook nog ergens op de 18e in deze zomerse post

En niet zo heel veel later kwam de site ineens tot een stilstand leek het wel. Laadtijden van 24 sec…(!) Dat is natuurlijk killing… Van alles geprobeerd maar het bleek dus aan het template te liggen (Soledad mocht je het willen weten) Waarschijnlijk een combi van mijn content met dat template. Who knows…. Uiteindelijk dus weer mijn custom template teruggezet, dus excuses voor iedereen die een beetje in de war raakt van al die verschillende templates achter elkaar. Het komt ooit weer goed.

Want deze moet nog even bijgeschaafd na bijna een jaar niet gebruikt te zijn en dat gebeurd binnenkort. To be continued dus.

Het is weer genoeg frustratie voor de komende tijd dus duimen dat het nu even allemaal goed blijft gaan. Zowel met de computer als met de website.

Rabarber pistache cake
Voorbereiding
20 min
Kooktijd
55 min
Totale tijd
1 uur 15 min
 
Ingredienten
  • 250 gr boter op kamertemperatuur
  • 250 gr suiker
  • 5 eieren
  • 125 gr bloem
  • 125 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl zout
  • 1 tl vanille essence
  • 1 tl gember
  • sap van 1 sinaasappel + rasp
  • 250 gr rabarber
  • 80 gr gehakte pistache nootjes
  • springvorm van 24 cm doorsnede
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 ˚C (onder en bovenwarmte)
  2. Doe de boter en suiker in een kom en klop deze tot ze goed gemengd zijn en luchtig. Voeg de eieren een voor een toe. Laat even goed doorkloppen. Voeg hier de tl vanille essence en het sinaasappelsap toe.
  3. Meng in een kom de bloemsoorten met het bakpoeder, zout en gemberpoeder.
  4. Doe het bloemmengsel bij het eimengsel en klop even goed door tot alles gemengd is.
  5. Snij de rabarber in kleine stukjes en doe dit samen met de gehakte pistache door het cakebeslag. Voeg de sinaasappelrasp ook toe. Bekleed een springvorm (cakeblik kan natuurlijk ook ) met bakpapier of vet goed in. Roer even door en doe over in de springvorm.
  6. Bak de cake voor ongeveer 55 minuten in de voorverwarmde oven en check halverwege even of het niet te hard gaat. Als de cake te bruin wordt dek dan af met aluminium folie en laat nog even doorgaren.
  7. Haal uit de oven en check met een houten prikker of de cake gaar is in het midden. Laat volledig afkoelen voor je hem aansnijdt.

Delen is fijn!

6 comments

  1. Avatar

    Waar moet je de eieren aan toevoegen? Vermoed af boter en suiker. Waarschijnlijk ontbreekt er een stapje.

  2. Avatar

    Ziet er overigens heerlijk uit ?.

  3. Pingback: Lekker weekend: Glutenvrije rabarbercake met kokos | Simone's Kitchen

  4. Pingback: Heerlijke en makkelijke rabarber tulband | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos