Simone's Kitchen

Tarte tatin met rabarber

Tarte tatin met rabarber

Ok, deze moest ik nog net even delen voor het rabarber seizoen helemaal afgelopen is…. Want o, wat is deze tarte tatin van rabarber waanzinnig lekker. Ik eet niet heel veel van dit soort zoete baksels, maar ik ben wel van mening toegedaan dat áls je dan iets zoets eet… doe het dan ook goed. 🙂

Meteen opgesnoept

Ik maakte deze bij Caroline thuis en we moesten nadat het uit de oven was natuurlijk een stukje proeven… En nog een stukje. En nog een stukje… en toen was er nog net genoeg over om mee naar huis te nemen want ja dit soort dingen wil je toch het liefst delen.

Rabarber tarte tatin

Het rabarber seizoen loopt ondertussen alweer een beetje op zijn einde geloof ik al ligt het wel nog steeds in de winkels. Dus rennen als je deze nog wilt maken of bewaar gewoon voor volgend seizoen dat kan natuurlijk ook prima!

Rabarber tarte tatin
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
20 min
 
Soort: Dessert
Keyword: rabarber
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 500 gram rabarber
  • 100 gram suiker
  • 1 pak bladerdeeg aan de rol
  • 1 klontje boter ongeveer 20 gram
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

    Voor het maken van de tarte tatin gebruikten we een speciale pan van Creuset die Caroline toevallig had maar een goede koekenpan lukt ook.

  2. Zet de pan op het vuur en snij de rabarber stengels op maat zodat ze in de pan passen. Doe de suiker in de pan en laat dit tot karamel kleuren. Laat het niet te donker worden want het moet ook nog even in de oven.

  3. Zodra de suiker een paar tinten donkerder is geworden leg je de stengels rabarber tegen elkaar aan in de pan. De bolle kant van de rabarber laat je naar beneden wijzen (dat wordt straks immers de bovenkant) Verdeel de boter over de bovenkant en leg het bladerdeeg er bovenop. Dek het een beetje toe dus stop de randen van het deeg in de pan.

  4. Overtollig bladerdeeg verwijder je. Bestrijk desgewenst de bovenkant van het bladerdeeg nog met een beetje eigeel en zet voor ongeveer 20 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar.

  5. Haal uit de oven en laat heel even rusten. Leg een bord op de pan en draai het geheel in een keer om. Let op want de karamel is heel heet!

  6. Serveer de tarte tatin met vanille ijs of slagroom en eet meteen. Koud is het ook lekker maar warm het allerlekkerste!

Ben jij ook een rabarber fan? Probeer dan zeker eens de geroosterde rabarber uit de oven met limoen-creme fraiche of de glutenvrije rabarber cake!

Delen is fijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!