Simone's Kitchen

Lekker weekend: Glutenvrije rabarbercake met kokos

Glutenvrije rabarbercake met kokos | simoneskitchen.nl

Rabarberseizoen is weer geopend

Echt heel blij kan ik er van worden; als ik die eerste mooie roze staken weer zie liggen in de winkels. Ik kon er  natuurlijk geen weerstand aan bieden dus er ging een bosje rabarber mijn mandje in. Maar wat er mee maken? Een rabarbercake was snel bedacht want ja, dat is natuurlijk altijd lekker. Mijn favoriet is deze rabarbercake met sinaasappel en pistache maar ik wilde wel eens een glutenvrije versie maken die ook nog lekker is. Want veel glutenvrije cakes worden nog wel eens droog en oneetbaar. Ik heb er wat geprobeerd zeg maar.

Glutenvrije rabarbercake | simoneskitche.nl

Lekker smeuiig

Deze is echter niet droog en voor een glutenvrije cake eigenlijk bijzonder lekker. Zelfs Tom vond hem lekker en dat wil wat zeggen. De rest van de cake is naar mijn vriendin gegaan waar ik toevallig die middag de nieuwe pup aan het bewonderen was. Ideaal momentje om extra baksels kwijt te raken. Let even op met het snijden van deze cake. Hij is tenslotte glutenvrij dus valt ietsje eerder uit elkaar. Dus niet te dunne plakjes snijden, maar dat is echt geen straf!

Ik heb nog wat rabarber over dus wellicht dat ik deze belachelijk lekkere rabarbertaartjes met bladerdeeg nog een keer ga maken. Daar heb je niet veel rabarber voor nodig en ze zijn echt om je vingers bij af te likken.

Ondertussen is het nog een weekje voor we onze koffers pakken en vertrekken naar de USA! Had ik al verteld dat ik sta te popelen? Ik ben tijdens de paasdagen flink aan het koken en bakken geweest zodat er al de nodige content klaar staat voor als ik er niet ben. 🙂

Glutenvrije rabarbercake | simoneskitchen.nl

Glutenvrije rabarbercake met boekweit en kokos
Voorbereiding
15 mins
Kooktijd
1 hr 15 mins
Totale tijd
1 hr 30 mins
 
Soort: Koek
Keyword: boekweit, kokos, rabarber
Servings: 10 personen
Auteur: Simone van den Berg
Ingredienten
  • 200 gr rabarber stengels in de lengte doormidden en dan in stukken van 5 cm
  • 1 el ahornsiroop
  • 120 gr suiker
  • 80 gr geraspte kokos
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 280 gr kokosyoghurt naturel
  • 125 ml milde olijfolie
  • 2 tl vanille
  • 160 gr boekweitmeel gezeefd
  • 1 el sinaasappelrasp
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 160˚C. Bekleed een cakeblik van 25 cm met bakpapier.
  2. Doe de rabarber, ahornsiroop en de helft van de suiker in een kom en roer door elkaar. Zet aan de kant terwijl je de rest maakt.
  3. Doe de geraspte kokos, bakpoeder, eieren, kokosyoghurt, olie, vanille, boekweitmeel, sinaasappelrasp en de rest van de suiker in een kom en roer goed door elkaar. Voeg de helft van je rabarbermengsel toe en roer dit weer om.
  4. Stort het in je cakeblik en druk de rest van je rabarberstukjes erin.
  5. Bak het in de oven voor ongeveer 1 uur en 15 minuten of tot een sateprikker er schoon uitkomt. Laat iets afkoelen voor je het aansnijdt!
  6.  

3 comments

  1. Pingback: Lekker weekend: Glutenvrije pistachekoekjes | Simone's Kitchen

  2. Met vanille, bedoel je vanillesuiker, vanillestokjes of vanille extract?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos