Simone's Kitchen

Eef’s rabarbercake met amandel- zo lekker!

Rabarber-amandelcake

Rabarber-amandelcake

Vorige week zag ik op instastories een rabarbercake voorbij komen van Eefkooktzo. En ik kreeg direct zin om dezelfde cake te maken. Ik zou toevallig een dag later of twee dagen later naar vrienden gaan op de koffie en ik had al beloofd iets mee te nemen. Plus ik had nog wat mooie stengels liggen dus de beslissing was snel genomen!

Makkelijke rabarbercake

Het maken van deze rabarbercake is echt kinderspel. Het enige waar je even op moet letten is dat de cake niet te hard gaat. Dat is altijd even checken met jouw oven. Bij Eva moest de cake ruim een uur bakken maar in mijn geval was ie na 55 minuten al bijna te ver heen. Dus even in de gaten houden en afdekken als het te hard gaat. Ik zou de temperatuur zelf een tikkie lager zetten.

Heerlijke en makkelijke rabarbercake

Nu was de rabarbercake in ieder geval perfect. Ik had de stukjes aan de bovenkant er niet zo mooi ingedrukt als Eva. Haha… Iets met lui en even snel. Aan de smaak doet dat niks af natuurlijk.

Voor de rabarbercake is het het mooiste als je van die fijne lichtroze stengels hebt. Mijne waren dus groen of heel donkerrood zoals je kunt zien. Gek hoe je soms hele mooie kleuren hebt en soms wat minder. Ik bewaarde de roze stukken voor de bovenkant en verwerkte de minder roze binnenin.

Rabarbercake aangesneden

Ben jij ook dol op rabarber? Check dan even alle rabarberrecepten op de site. Of maak deze glutenvrije rabarbercake als je liever geen gluten eet.

Rabarber-amandelcake
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Rabarber-amandelcake

Deze heerlijke rabarbercake is perfect met een flinke klodder slagroom
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 55 min
Porties: 8 personen

Benodigdheden

  • Springvorm van 20 cm

Ingrediënten

  • 350 gram rabarber
  • 175 gram amandelmeel
  • 125 gram roomboter ongezouten, kamertemperatuur
  • 125 gram suiker + 2 eetlepels suiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren middel
  • 2 el amandelschaafsel
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 graden en vet de springvorm in. Doe een stuk bakpapier op de bodem.
  • Maak de rabarber schoon en snij een gedeelte in kleine stukjes. Hou een aantal mooie roze stukken over voor aan de bovenkant
  • Klop de boter en de suiker wit en luchtig in een paar minuten.
  • Meng de eieren er 1 voor 1 door.
  • Voeg dan het amandelmeel, de sinaasappelrasp, zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snuf zout erdoor.
  • Verdeel de helft van het beslag over de springvorm.
  • Verdeel hierover de helft van de rabarber en strooi daar 1 eetlepel suiker overheen.
  • Verdeel daarover de andere helft van het beslag en daarop doe je de rest van de rabarber.
  • Hierover de laatste eetlepel suiker samen met de amandelvlokken.
  • Bak de cake nu 1 uur in de oven. Controleer of hij gaar is door er met een satéprikker in te steken. Indien hij (nog) niet gaar is maar de bovenkant al wel verkleurd is dek je de cake af met een velletje aluminiumfolie en bak je de cake nog ongeveer 15 minuten tot hij wel gaar is. Even laten afkoelen en eet smakelijk!
Gang: Dessert/zoet
Keuken: Hollands
Trefwoord: amandelmeel, rabarber
Auteur: Eef Kookt zo

Voedingswaarde

Calorieën: 382kcal, Koolhydraten: 32g, Eiwit: 9g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 9g, Cholesterol: 75mg, Natrium: 130mg, Kalium: 234mg, Vezels: 4g, Suiker: 17g, Vitamine A: 494IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 129mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.