Simone's Kitchen

Glutenvrije bananencake van Hemsley + Hemsley

Glutenvrije bananencake | simoneskitchen.nl

Glutenvrije bananencake met cacao nibs en amandelschaafsel

Bananencake is denk ik wel met stip mijn favoriete manier om overrijpe bananen op te maken. Het betekent ook vaak dat je geen extra zoetstoffen meer hoeft toe te voegen, want de bananen zijn – mits goed rijp – al zoet genoeg van zichzelf. Ook in dit recept voor een glutenvrije bananencake heb ik geen extra suiker toegevoegd. De cake is gemaakt met de banaan en een lepeltje extra vanille. In het oorspronkelijke recept van Hemsley + Hemsley (uit het boek De kunst om goed te eten) stond dat er lijnzaadmeel in moest. Nu heb ik altijd wel lijnzaad in huis maar met de vijzel lukte dat niet om er meel van te maken. Ik had echter nog wel een grote pot met vlozaad (psylliumvezels) en dat heb ik in plaats van het lijnzaad gebruikt.

Glutenvrije bananencake | simoneskitchen.nl

Amandelmeel

De smaak van amandel in deze cake is heerlijk, dankzij het amandelmeel. En natuurlijk de amandelen die over de bovenkant zijn gestrooid. Lekker. Ik probeer zelf ook om minder gluten en minder suiker te eten dus baksels zoals dit zijn dan ideaal. Mijn favoriet blijft wel nog steeds deze variant van de glutenvrije bananencake met courgette. Door de courgette blijft de cake net even wat sappiger. Kan ook komen doordat ik de lijnzaad heb vervangen door vlozaad. Ik ga mijn courgette cake binnenkort een keer maken met amandelmeel in plaats van kokos.

Glutenvrije bananencake met cacao nibs | simoneskitchen.nl

Glutenvrije bananencake | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Glutenvrije bananencake met cacaonibs en amandel

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 min

Ingrediënten

  • 300 gr bananen dit zijn ongeveer 3 bananen
  • 30 gr boter of kokosolie, gesmolten
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl vanille extract
  • 3 eieren groot
  • 3 el cacao nibs
  • 1/2 tl baking soda
  • 1 el citroensap
  • 220 gr amandelmeel
  • 30 gr vlozaad
  • 1 el lijnzaad heel
  • amandelschaafsel om te bestrooien
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170˚C en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Prak de bananen in een ruime kom en voeg hier de boter, vanille, kaneel, eieren, baking soda, citroensap, cacao nibs en een snufje zout aan toe. Klop alles met een garde even door elkaar.
  • Meng de gemalen amandelen met het vlozaad en het lijnzaad en voeg dit toe.
  • Giet het beslag (nou ja gieten was er niet echt bij mij. Behoorlijk stevig beslag) in de cakevorm en bestrooi met het amandelschaafsel.
  • Zet in de oven en bak voor ongeveer 50-60 minuten of tot goudbruin en gaar.
  • Je kunt dit brood goed in de vriezer bewaren in plakjes en zo steeds eentje eruit halen als je het nodig hebt. Serveer met wat lichtgezouten boter.
Gang: Koek
Trefwoord: amandel, bananen, cacaonibs
Auteur: Simone van den Berg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Avatar

    Mmm, mooie foto; ziet er echt heerlijk uit!

  2. Avatar

    Net gebakken en superrrrrr lekker! Gelijk twee plakjes op en moest me echt inhouden om niet nog meer te pakken. Wordt zeker nog een keer gemaakt. Bedankt voor het recept!

  3. Pingback: De bananasplit maar dan de gezonde(re) versie | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!