Paddenstoelbroodjes met amandelmeel
Deze glutenvrije paddenstoelbroodjes zijn gemaakt met paddenstoelen, amandelmeel en lenteuitjes. Ze zijn heerlijk om te beleggen met wat vettige toppings zoals gerookte zalm, avocado of uitgebakken spek. Hoe je ze maakt vindt je hieronder!

Paddenstoelbroodjes met amandelmeel
Deze paddenstoelbroodjes zijn niet alleen gezond, ze zijn ook nog eens heel erg lekker om te beleggen met bijvoorbeeld gerookte zalm, avocadoschijfjes of uitgebakken spek. Of alledrie tegelijk. Dat kan natuurlijk ook.
Om ze te maken kun je een muffinblik gebruiken maar je kunt ook kiezen voor een vorm met mini cheesecakerondjes of mini quichevormpjes van 10 cm. Een losse bodem is handiger om de broodjes er in het geheel uit te krijgen.
Gebruik je wel een muffinblik dan is goed insmeren essentieel. Of gebruik silicon vormpjes in je muffinblik dan zit je sowieso goed.

Gemengde paddenstoelen
Voor de paddenstoelbroodjes kun je alle paddenstoelen gebruiken die je lekker vindt. Ik koos hier voor gemengde paddenstoelen maar je kunt ook prima bijvoorbeeld alleen kastanjechampignons gebruiken. Of andere paddenstoelen naar keus. Ik zou wel voor niet al te zachte paddenstoelen kiezen (zoals bijvoorbeeld oesterzwammen of shiitakes) maar proberen kan geen kwaad.
Om alles aan elkaar te laten plakken gebruikte ik lijnzaad en kokosmeel. Dat betekent ook dat de broodjes in principe vegan zijn. Dat geldt natuurlijk niet meer als je ze vervolgens topt met gerookte zalm of spek. Maar wil je het liever vegan houden dan kan dat dus ook prima.
Smaakmakers
De paddenstoelbroodjes zijn nu vrij neutraal, maar je kunt er goed allerlei smaakmakers aan toevoegen zoals verse kruiden naar wens.
De broodjes kun je vervolgens serveren voor het ontbijt, bij een brunch of als bijgerecht. Ze zullen zelfs aan de kersttafel niet misstaan!
Paddenstoelbroodjes
Benodigdheden
Ingrediënten
- 1 el kokosolie
- 250 gr gehakte paddenstoelen
- 2 lente-uitjes fijn gehakt
- 75 gr amandelmeel
- 1 el kokosmeel
- 1 tl gemalen lijnzaad
- ¾ tl bakpoeder
- ½ tl zeezout
- 80 ml amandelmelk
Topping
- Gerookte zalm
- Uitgebakken spek
- Avocado
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C.
- Neem een muffinbakblik (anti-aanbak) en vet die goed in met olie. Dit werkt ook goed met vormpjes van 10 cm met een losse bodem.
- Verhit een grote koekenpan en bak hier de paddenstoelen en de lente-ui tot goudbruin en gaar. Haal van het vuur en laat indien nodig uitlekken.
- In een kom meng je de meelsoorten, lijnzaad, bakpoeder en zout. Roer de melk erdoor en daarna het paddenstoelmengsel. Laat het even staan voor een paar minuten en verdeel dan over je muffinblik.
- Bak in de oven voor ongeveer 25-30 minuten of tot ze goudbruin zijn geworden en in het midden stevig aanvoelen.
- Laat ze in het blik afkoelen voor 15 minuten. Haal een mes langs de zijkant en haal ze eruit.
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Sla het recept op op Pinterest

Ziet er heerlijk uit! Kun je ook chiazaad ipv lijnzaad gebruiken?
Ik denk het haast wel. Gewoon even proberen 😉
Goedemorgen Simone,
Als je de paddestoelbroodjes maakt , kan je die ook invriezen ?
Groetjes
Hé Jacqueline! Dat durf ik niet zeggen. Ik heb ze nog niet ingevroren maar je kunt het natuurlijk altijd gewoon proberen 😉