Simone's Kitchen

Crazy veggie day: Kokos-courgette-bananencake

Kokos courgette bananencake | simoneskitchen.nl

Kokos-courgette-bananencake – glutenvrij en zuivelvrij!

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je een heel weekend hebt met een lege agenda en dat je op vrijdagavond echt wilde plannen hebt. Je gaat opruimen (niet dat ik dat ooit echt van plan ben hoor… Het is maar een voorbeeld. Haha), je gaat 15 recepten maken voor je blog, je gaat tien blogposts schrijven, op bezoek bij je moeder/vriendin/vriend en o ja, lekker voor de buis hangen is ook nog wel leuk. (het nieuwe seizoen van The following schijnt heeeel erg goed te zijn!)

Courgette cake met kokos en banaan | simoneskitchen.nl

Tot zover dus veel goede voornemens, maar dan is het zaterdag en ben je lekker lui. Nog een bakkie koffie in bed, boekje erbij en oops.. Is het ineens 11 uur. Dan maar even achter de computer om nog wat ‘dingetjes’ te doen en oops… Is het ineens drie uur. Ja dan is het eigenlijk alweer te laat om nog grote dingen te ondernemen dus blijf je maar achter die computer hangen. En dat allemaal terwijl je ondertussen gewoon deze heerlijke cake had kunnen bakken! 🙂

Maar even serieus: dit is een belachelijk lekkere cake. Ik had het recept van de I quit sugar site en nou ja, de naam sprak me aan dus wilde ik hem maken. En er zat groente in dus he, nog gezond ook! De cake is bovendien glutenvrij en zuivelvrij, maar laat je daar vooral niet door tegenhouden om het te proberen. Want die gluten en zuivel mis je hier echt niet. Beloofd.

Glutenvrij kokos en courgette brood | simoneskitchen.nl

Kokos courgette banaancake
Voorbereiding
15 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
2 uur 5 min
 
Ingredienten
  • 1 banaan geprakt
  • 6 eieren kamertemperatuur
  • 1 tl vanille extract
  • 120 ml kokosolie
  • 2 el rijstsiroop
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 grote courgette geraspt en vocht eruit geknepen
  • 75 gr kokosbloem
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zeezout
  • 2 el geraspte kokos voor erover
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Bekleed een standaard cakeblik met bakpapier.
  3. Doe de banaan in een mengkom en prak hem met een vork. Voeg de eieren, vanille, kokosolie, rijstsiroop, appelcider en courgette toe en roer om te combineren.
  4. Zeef de kokosbloem, kaneel, bakpoeder, baking soda en zeezout erbij en vouw door elkaar tot je een dik beslag hebt.
  5. Doe over in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Bestrooi met de geraspte kokos en zet in de oven voor een minuut of 50 of tot goudbruin en gaar.
  6. Gaat de kokos aan de bovenkant te hard dek dan af met een stuk aluminiumfolie.
  7. Laat afkoelen voor je hem aansnijd.

Delen is fijn!

8 comments

  1. Avatar

    Ik ben altijd op zoek naar gezondere tussendoortjes om mee te nemen naar school, en deze cake lijkt me erg lekker. Ik heb echter nog wel een vraagje: kan ik de kokosbloem vervangen door iets anders?

    • Simone van den Berg

      Hè Meike. Ja hoor dat kan wel. Je kunt het vervangen door amandelmeel of gewone bloem. (Geen zelfrijzend)

      • Avatar

        Ik heb hem gemaakt met gewone bloem, en ondanks dat ik al wat meer bloem heb toegevoegd was de cake nog erg nat en vettig. De smaak is overigens wel top! Volgende keer probeer ik hem met wat minder kokosolie of nog meer bloem denk ik.

        • Simone van den Berg

          Dat ie nat is zal denk ik niet aan de soort bloem liggen lijkt me. Heb je de courgette wel echt goed uitgeknepen? En had je wellicht een reuze exemplaar? 🙂 Altijd lastig te beoordelen. Ik zal de volgende keer dat ik hem maak (heb hem al meerdere malen gemaakt en eigenlijk nooit te nat of te vet) de courgette uitgeknepen even wegen. Dat is dan wel handig denk ik

  2. Pingback: Glutenvrije bananencake van Hemsley + Hemsley | Simone's Kitchen

  3. Pingback: Hartige muffins met spek en courgette - handig om mee te nemen! |

  4. Avatar

    Kan je de rijstsiroop vervangen of weglaten??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos