Heb je nog wat bananenbrood over omdat je – bijvoorbeeld – dit recept voor bananenbrood met zoete aardappel hebt gemaakt? Dan is dit een heerlijke versie van French toast van bananenbrood!

french toast van bananenbrood

French toast van bananenbrood

Ik ben absoluut groot fan van bananenbrood Ă©n van French toast. Het leek me dan ook de ideale combinatie om die twee gewoon eens te combineren. Ik had een glutenvrij bananenbrood gemaakt en zoals wel vaker met glutenvrije baksel, kun je dat niet heel erg lang bewaren. In ieder geval minder lang dan een standaard bananenbrood. Ik besloot om eens te kijken hoe het zou gaan als ik daar een french toast van zou maken.

De afgelopen dagen ben ik druk geweest met het aanpassen van het aanbod van de FoodieAcademie. Mocht je daar nog niet geweest zijn, je vindt tegenwoordig alle beschikbare cursussen op de cursuspagina. Dat leek me wel zo overzichtelijk.

Dat heeft natuurlijk niks met dit recept te maken maar op de een of andere manier krijg ik vaak zin in wat zoets als ik lang achter de computer zit. Niet zo goed natuurlijk, maar deze french toast van bananenbrood is dan weliswaar niet zo mager maar er zitten wel meer goede dingen in dan een standaard french toast.

Goed of niet goed

Maar laten we eerlijk zijn je eet french toast natuurlijk niet perse omdat je gezond wilt doen. Dus die calorietjes moet je dan maar voor lief nemen zeg ik altijd. Iets met balans en met mate enzo. Niet dat dat perse altijd mijn beste kant is, maar ik doe mijn best.

Om de french toast van bananenbrood te maken werk je hetzelfde als willekeurig welke andere french toast, maar let wel op dat je het brood niet te lang laat weken. Het valt net wat sneller uit elkaar als gewoon brood dus een beetje aandacht is handig in dit geval. Plus het kan zijn dat het bananenbrood net wat sneller bruin wordt dan gewoon brood door de extra hoeveelheid suikers.

Check ook deze recepten

french toast van bananenbrood

French toast van bananenbrood

5 van 1 stem
GangOntbijt
Keukenpaleo

2 personen | 10 minuten
clock
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 el kokosolie
  • 4 plakken bananenbrood
  • 75 ml kokosmelk
  • 75 ml amandelmelk
  • 1-2 el honing
  • 1 tl kaneel
  • ½ tl kardemom
  • 1 tl vanille
  • 2 el kokosolie
  • 1 banaan om te serveren
  • Kokosyoghurt
  • Vers fruit

  • Neem een kom en meng hierin de eieren met de kokosmelk, de amandelmelk, de honing en de specerijen. Dip de plakken bananenbrood in het mengmengsel en bak deze vervolgens in een koekenpan met kokosolie.
  • Serveer met kokosyoghurt, banaan en vers fruit

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 804kcal | Koolhydraten: 91g | Eiwit: 12g | Vet: 46g | Verzadigd vet: 29g | Meervoudigd onverzadigd vet: 5g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g | Transvet: 1g | Cholesterol: 215mg | Natrium: 480mg | Kalium: 535mg | Vezels: 4g | Suiker: 16g | Vitamine A: 871IU | Vitamine C: 8mg | Calcium: 120mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.