Simone's Kitchen

Boekreview Simpel van Ottolenghi en toast met avocadoboter

Snelle toast met avocadoboter | simoneskitchen.nl

Simpel van Ottolenghi

Hoe lang het precies is geleden dat ik voor het eerst in aanraking kwam met Ottolenghi weet ik niet meer precies maar ik weet wel dat het door het blog van Caroline kwam. Zij maakte veel en graag dingen uit de boeken van de beste man en voor ik er erg in had, maakte ik van haar blog een recept. En was verkocht. Ottolenghi is een meester in het combineren van smaken. Hij werkt veel met groentes en nou ja, wie houdt er nou niet van Ottolenghi?

Vervolgens zag ik hem ook nog eens in Masterchef Australië en bleek het ook nog eens een hele aardige man te zijn. Ja dan kan het niet meer stuk natuurlijk. Dus toen zijn nieuwste boek “Simpel” uitkwam moest ik die natuurlijk hebben. En het leek me gepast om dan maar een simpel gerecht voor jullie uit het boek te maken als test. Haha… 😉

SIMPEL

Simpel staat voor 6 verschillende categorien die terug komen in de letters van het boek: S= snel, I = ingredienten, niet meer dan 10, M = maak van tevoren, P = provisiekast, E= eenvoudiger dan u denkt en L =lui.

Mijn gerechtje is S, I en M. Gaat het met het “niet meer dan 10” ingredienten wel meteen fout want ik tel er 11. Peper en zout niet meegerekend. Maar vooruit. Als dat het enige minpuntje is… 😉

8 hoofdstukken

Het boek is vervolgens opgedeeld in 8 hoofdstukken: Brunch, rauwe groenten, gare groenten, rijst, granen en peulvruchten, noedels en pasta, vlees, vis en desserts. Waarbij aan het eind nog wat korte hoofdstukjes komen met tips en tricks en de favoriete ingredienten van Ottolenghi.

Ik associeer Ottolenghi eigenlijk altijd automatisch met vegetarisch, terwijl dat helemaal niet zo is. Hij doet wel erg veel met plantaardige gerechten maar er komt dus ook vlees en vis in het boek voor. Maar ze spelen zeker niet de hoofdrol.

Al met al is het weer een aanrader en met de prachtige fotografie van Jonathan Lovekin een genot voor in de boekenkast. O en om uit te koken natuurlijk! Haha… Simpel is verkrijgbaar bij oa bol voor € 29,99.

Toast met avocadoboter en tomatensalsa
Totale tijd
10 mins
 

Een lekker snel gerechtje voor lunch of als snack

Servings: 2 personen
Auteur: Yotam Ottolenghi
Ingredienten
  • 2-3 avocado's rijp
  • 60 gr boter zacht
  • 3 limoenen je hebt 1,5 el schil en 1,5 el rasp nodig
  • 10 gr dragon gehakt
  • 10 gr dille gehakt
  • 200 gr kerstomaatjes in vieren
  • 2 tl kappertjes fijn gehakt
  • 2 el olijfolie
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 1 teentje knoflook gepeld en gehalveerd
  • 1/4 tl komijnzaad geroosterd en geplet
Instructies
  1. Doe de avocado en de boter met de helft van de limoenrasp en de helft van het sap en een 1/2 tl zout in de kom van een staafmixer en pureer glad. Schraap zo nodig de zijkanten van de kom schoon. Schep het avocadomengsel in een kleine kom. Voeg 2/3 van de dragon en dille toe en meng alles. Zet de avocadoboter 10 minuten in de koelkast.

  2. Meng voor de salsa de tomaten met de kappertjes, de overgebleven limoenrasp, het overgebleven limoensap en de olijfolie en flink versgemalen peper. Zet de salsa tot gebruik opzij.

  3. Gril of rooster het brood.Wrijf de sneden aan een kant in met de snijkant van de knoflook. Laat het brood iets afkoelen en besmeer elke snede met de avocadoboter. Verdeel de tomatensalsa erop. Bestrooi met het komijnzaad en de overgebleven kruiden. maal er nog wat peper over. Besprenkel met olie en dien op.

Receptnotities

Ik bleek geen kappertjes in huis te hebben dus ik heb fijngehakte augurk gebruikt. Ook de dragon was niet te krijgen en het roosteren van het komijnzaad heb ik achterwege gelaten. Alsnog was het heerlijk!

 

1 comment

  1. Pingback: Boekreview Keukenliefde en broccoli met krieltjes uit de oven | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos