Wortel-bananenbrood (glutenvrij en paleo)

Wortel-bananenbrood
Een lekker smeuïg wortel-bananenbrood met als extra wortel, voor wat extra groente!
Terwijl jullie dit lezen (even aangenomen dat je het leest op de dag dat ik het post.. :)) zit ik aan een detox. Een kant- en klare dit keer met sapjes die ik in een pakket heb besteld. Ik had niet zo’n zin om alles zelf te persen. Want dan denk ik snel ‘geen zin om te persen dus ik neem wel x, y, z’
Voor mij dus even geen wortel-bananenbrood op dit moment. En het feit dat ik deze post nu zit te tikken is dus eigenlijk ook wel een beetje zelfkastijding. Haha..
Dit wortel-bananenbrood is lekker smeuïg en makkelijk om te maken. Je kunt het vervolgens goed invriezen. Ik doe dat meestal in plakjes. Dat voorkomt dat je ten eerste lang moet wachten en ten tweede is het makkelijk om porties mee te nemen voor onderweg.
Ik gebruik daar diepvrieszakjes voor waarbij ik twee plakjes naast elkaar leg. Niet op elkaar dus. Het wortel-bananenbrood gaat op elkaar natuurlijk veel langzamer ontdooien.
Maken van het brood
Het maken van het wortel-bananenbrood is heel makkelijk. Je doet de natte ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine. Meng het even goed door. Vervolgens mix je de droge ingrediënten in een andere kom bij elkaar. Je kunt het vervolgens in de keukenmachine erbij doen en weer even mengen.
De wortel roer je er op het laatst doorheen. Even doorroeren en je wortel-bananenbrood is zo goed als klaar. Nou ja, nog even bakken natuurlijk.
Schuif het voor ongeveer 50 minuten in de oven of tot gaar en goudbruin.
Check ook dit bananenbrood met pompoen.
Wortel-bananenbrood
Ingrediënten
- 350 gr banaan ongeveer 3 medium bananen
- 3 eieren
- 225 gr amandelmeel
- 50 gr tapiocameel
- 80 ml ahornsiroop
- 2 el kokosolie gesmolten
- 2 tl kaneel
- 2 tl vanille
- 1 tl gember
- 1 tl bakpoeder
- ½ tl bakingsoda
- ½ tl zeezout
- 200 gr geraspte wortel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C
- Doe banaan, eieren, ahornsiroop, kokosolie en vanille bij elkaar in de keukenmachine en draai tot het glad is.
- Voeg de droge ingredienten bij de natte ingredienten en mix het goed. Roer op het laatste de geraspte wortel erdoor en roer goed om.
- Bekleed een cakeblik met bakpapier en doe hier het beslag in. Schuif in de oven en bak voor ongeveer 50 minuten of tot het goudbruin en gaar is.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Dag Simone,
Kun je het tapiocameel ook vervangen voor spelt/boekweitmeel?
Hoor het graag!
Groet,
Evi
Hoi Evi. Je kunt het proberen maar dat heeft een totaal andere werking. Tapioca heeft een bindende werking in glutenvrije baksels. Spelt en boekweit niet. Bovendien is spelt niet glutenvrij. (Weet je vast maar ik noem het maar even)