Dit makkelijke kiwitaartje is ideaal als snelle traktatie | simoneskitchen.nl

Supersnel en superlekker!

Hoewel ik het echt heerlijk vind om uren in de keuken bezig te zijn, kan ik soms ook verlangen naar iets dat gewoon supersnel is. En dan natuurlijk evengoed heel erg lekker. Deze rauwe kiwitaartjes en banaanyoghurt voldoen aan alle eisen.

SPONSORED

Glutenvrij en vegan

Deze glutenvrije kiwitaartjes zijn snel klaar, al moet je de cashewnoten wel even weken. Vergeet je dat nou (ik vergeet dat dus standaard…) dan is het eenvoudig op te lossen door ze in kokend water te doen. Een minuutje of tien is dan al voldoende en je kunt het meteen verder verwerken.

De taartjes zijn vegan mits je natuurlijk kokosyoghurt gebruikt en geen Griekse yoghurt.

Dit makkelijke kiwitaartje is ideaal als snelle traktatie | simoneskitchen.nl

Snelle bodem

De bodem van dit kiwitaartje is gemaakt van dadels, cashew en een theelepel koekkruiden. Hou je niet van koekkruiden dan kun je het ook weglaten of vervang het door alleen kaneel bijvoorbeeld. Een beetje cacao zorgt ervoor dat je een chocoladebodem hebt. Ook superlekker met de banaanvulling die erop zit!

Dit makkelijke kiwitaartje is ideaal als snelle traktatie | simoneskitchen.nl

Niet te groot

Zorg bij deze kiwitaartjes wel dat je ze niet al te groot maakt. Ik gebruik hiervoor vormpjes van 10 cm groot met een losse bodem zodat je ze er ook weer makkelijk uit krijgt. Groter kan natuurlijk ook wel maar dat zijn ze wat minder makkelijk te hanteren.

Hoewel je ze meteen kunt eten is het handiger om de bodem voor een paar uur in de koeling te zetten om even een beetje op te stijven. Druk ze dan voorzichtig uit de vormpjes en leg meteen op de schoteltjes waar je ze op wilt serveren.

Kiwi

Ik sneed hier de kiwi wat kleiner maar je kunt ze ook beleggen met de plakjes. De SunGold Kiwi van Zespri is ook erg lekker om te gebruiken! Maar ik vond hier de groene kleur wat mooier uitkomen. Kiwi over? Maak dan ook eens deze gezonde kindertraktatie met kiwi.

Glutenvrij kiwitaartje

Snel raw kiwitaartje met banaan

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
Koeling4 uur

3 taartjes

Materiaal

Ingrediënten

  • 100 g dadels zonder pit
  • 100 g cashewnoten rauwe, geweekt
  • 1 tl koekkruiden
  • 2 groene Zespri kiwi's
  • 1 el gehakte hazelnoten
  • 1 tl chiazaadjes
  • 150 g Kokosyoghurt of Griekse yoghurt
  • 1 banaan rijp

  • Doe de dadels en de geweekte cashewnoten in de kom van de keukenmachine en draai tot het een grof geheel wordt. Als je er met je vingers in knijpt moet het aan elkaar blijven plakken.
  • Vet de vormpjes even lichtjes in met wat kokosolie. Dit is niet noodzakelijk maar zorgt dat het wat makkelijker uit de vorm komt zometeen.
  • Druk het dadelmengsel in de vormpjes en druk het stevig aan. Zorg dat er in het midden een holte ontstaat die je straks kunt gaan vullen
  • Zet de vormpjes in de koelkast voor een paar uur.
  • Maak de banaanyoghurt door de yoghurt te pureren met de banaan. Snij de kiwi in plakjes of stukjes en hak de hazelnoten wat kleiner
  • Haal de taartjes uit de vormpjes en leg op de serveerbordjes. Beleg ze nu met de banaanyoghurt, de kiwi en strooi er de chiazaadjes en gehakte hazelnoten overheen.
  • Eet smakelijk!

Notities

Gebruik je Griekse yoghurt dan is het uiteraard niet meer vegan.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 402kcal | Koolhydraten: 56g | Eiwit: 13g | Vet: 17g | Verzadigd vet: 3g | Cholesterol: 3mg | Natrium: 25mg | Kalium: 875mg | Vezels: 7g | Suiker: 36g | Vitamine A: 130IU | Vitamine C: 59.6mg | Calcium: 113mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Zespri Nederland

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.