Glutenvrij raw kiwitaartje met banaan
Supersnel en superlekker!
Hoewel ik het echt heerlijk vind om uren in de keuken bezig te zijn, kan ik soms ook verlangen naar iets dat gewoon supersnel is. En dan natuurlijk evengoed heel erg lekker. Deze rauwe kiwitaartjes en banaanyoghurt voldoen aan alle eisen.
SPONSORED
Glutenvrij en vegan
Deze glutenvrije kiwitaartjes zijn snel klaar, al moet je de cashewnoten wel even weken. Vergeet je dat nou (ik vergeet dat dus standaard…) dan is het eenvoudig op te lossen door ze in kokend water te doen. Een minuutje of tien is dan al voldoende en je kunt het meteen verder verwerken.
De taartjes zijn vegan mits je natuurlijk kokosyoghurt gebruikt en geen Griekse yoghurt.
Snelle bodem
De bodem van dit kiwitaartje is gemaakt van dadels, cashew en een theelepel koekkruiden. Hou je niet van koekkruiden dan kun je het ook weglaten of vervang het door alleen kaneel bijvoorbeeld. Een beetje cacao zorgt ervoor dat je een chocoladebodem hebt. Ook superlekker met de banaanvulling die erop zit!
Niet te groot
Zorg bij deze kiwitaartjes wel dat je ze niet al te groot maakt. Ik gebruik hiervoor vormpjes van 10 cm groot met een losse bodem zodat je ze er ook weer makkelijk uit krijgt. Groter kan natuurlijk ook wel maar dat zijn ze wat minder makkelijk te hanteren.
Hoewel je ze meteen kunt eten is het handiger om de bodem voor een paar uur in de koeling te zetten om even een beetje op te stijven. Druk ze dan voorzichtig uit de vormpjes en leg meteen op de schoteltjes waar je ze op wilt serveren.
Kiwi
Ik sneed hier de kiwi wat kleiner maar je kunt ze ook beleggen met de plakjes. De SunGold Kiwi van Zespri is ook erg lekker om te gebruiken! Maar ik vond hier de groene kleur wat mooier uitkomen. Kiwi over? Maak dan ook eens deze gezonde kindertraktatie met kiwi.
Snel raw kiwitaartje met banaan
Benodigdheden
- Vormpjes van 10 cm
Ingrediënten
- 100 g dadels zonder pit
- 100 g cashewnoten rauwe, geweekt
- 1 tl koekkruiden
- 2 groene Zespri kiwi's
- 1 el gehakte hazelnoten
- 1 tl chiazaadjes
- 150 g Kokosyoghurt of Griekse yoghurt
- 1 banaan rijp
Instructies
- Doe de dadels en de geweekte cashewnoten in de kom van de keukenmachine en draai tot het een grof geheel wordt. Als je er met je vingers in knijpt moet het aan elkaar blijven plakken.
- Vet de vormpjes even lichtjes in met wat kokosolie. Dit is niet noodzakelijk maar zorgt dat het wat makkelijker uit de vorm komt zometeen.
- Druk het dadelmengsel in de vormpjes en druk het stevig aan. Zorg dat er in het midden een holte ontstaat die je straks kunt gaan vullen
- Zet de vormpjes in de koelkast voor een paar uur.
- Maak de banaanyoghurt door de yoghurt te pureren met de banaan. Snij de kiwi in plakjes of stukjes en hak de hazelnoten wat kleiner
- Haal de taartjes uit de vormpjes en leg op de serveerbordjes. Beleg ze nu met de banaanyoghurt, de kiwi en strooi er de chiazaadjes en gehakte hazelnoten overheen.
- Eet smakelijk!
Notities
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Zespri Nederland
Pingback: Alles over de kiwi - Wat je altijd al wilde weten | Simone's Kitchen
Hi Simone,
Wat zien die kiwitaartjes er lekker uit.
Ik ga ze zeker uitproberen! De versie met Griekse yoghurt is niet vegan voor de duidelijkheid.
Groetjes,
Hanna
Hè Hanna. Ja weet ik hoor. Is meer een optie voor als mensen niet vegan eten. Geniet ervan! Groetjes Simone