Dadel-banaan pannenkoekjes – glutenvrij
Zoete lekkernij!
Ik moet eerlijk bekennen dat het maken van deze pannenkoeken met de nodige uitdagingen gepaard ging. Ik had in mijn hoofd dat ik dadel-banaan pannenkoekjes wilde maken. Klonk vrij simpel en ik had al eerder iets vergelijkbaars gemaakt met kastanjemeel. Dat had ik echter niet dus ik dacht dat ik wel zoiets kon maken maar dan met amandelmeel en kokosmelk.
Poging 1
De eerste poging om de dadel-banaan pannenkoekjes te maken mislukte echter jammerlijk. Het beslag zag er goed uit maar omdraaien was compleet onmogelijk en gaar werden ze ook niet voordat ze zwart werden. De dadels hebben namelijk nogal veel suiker in zich waardoor ze erg snel bruin worden. En omdat ze een tikkie aan de dikke kant zijn worden ze dan of niet gaar of zwart. Niet ideaal dus….
Poging 4
Uiteindelijk werd poging 4 de succesvolle poging die je hier ziet. Superlekker zijn ze, maar ja wel een tikkie lastig om te bakken. Dus het is zeker zaak om ze klein te houden en het vuur niet te hoog te zetten, dan komt het allemaal goed.
Dadel-banaan pannenkoekjes
Ingrediënten
- 150 gr dadels zonder pit in stukjes
- 150 gr amandelmeel
- 280 ml kokosmelk
- 1 banaan
- 6 eieren
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 tl arrowroot
- kokosolie om te bakken
- Om te serveren: kokos en blauwe bessen
Instructies
- Meng alle ingredienten voor het beslag door elkaar en klop even goed door. Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en bak het beslag in kleine pannenkoekjes voorzichtig. Laat eerst de ene kant droog worden en draai dan voorzichtig om.
- Serveer met kokos en blauwe bessen
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.