Dadel pannenkoekjes

Zoete lekkernij!

Ik moet eerlijk bekennen dat het maken van deze pannenkoeken met de nodige uitdagingen gepaard ging. Ik had in mijn hoofd dat ik dadel-banaan pannenkoekjes wilde maken. Klonk vrij simpel en ik had al eerder iets vergelijkbaars gemaakt met kastanjemeel. Dat had ik echter niet dus ik dacht dat ik wel zoiets kon maken maar dan met amandelmeel en kokosmelk.

Poging 1

De eerste poging om de dadel-banaan pannenkoekjes te maken mislukte echter jammerlijk. Het beslag zag er goed uit maar omdraaien was compleet onmogelijk en gaar werden ze ook niet voordat ze zwart werden. De dadels hebben namelijk nogal veel suiker in zich waardoor ze erg snel bruin worden. En omdat ze een tikkie aan de dikke kant zijn worden ze dan of niet gaar of zwart. Niet ideaal dus….

Poging 4

Uiteindelijk werd poging 4 de succesvolle poging die je hier ziet. Superlekker zijn ze, maar ja wel een tikkie lastig om te bakken. Dus het is zeker zaak om ze klein te houden en het vuur niet te hoog te zetten, dan komt het allemaal goed.

Dadel pannenkoekjes
Print recept Pin recept
No ratings yet

Dadel-banaan pannenkoekjes

Let wel op: deze pannenkoekjes zijn nogal lastig om te draaien dus hou ze klein en wees vooral geduldig! Niet op te hoog vuur bakken want door het hoge gehalte aan dadels verbranden ze sneller dan gemiddeld.
Bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 12 pannenkoekjes

Ingrediënten

Instructies

  • Meng alle ingredienten voor het beslag door elkaar en klop even goed door. Verhit een koekenpan op medium hoog vuur en bak het beslag in kleine pannenkoekjes voorzichtig. Laat eerst de ene kant droog worden en draai dan voorzichtig om.
  • Serveer met kokos en blauwe bessen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 157kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 6g, Vet: 9g, Verzadigd vet: 2g, Cholesterol: 82mg, Natrium: 32mg, Kalium: 232mg, Vezels: 3g, Suiker: 10g, Vitamine A: 125IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 91mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!