Halloween pompoen cupcakes
Halloween pompoen cupcakes
Deze heerlijke pompoen cupcakes maak je extra speciaal door er kleine Halloween decoraties bij te maken van marsepein! En in geval van nood kun je tegenwoordig kant- en klare eetbare Halloween decoratie kopen.
Toen ik deze Halloween pompoen cupcakes ging maken had ik wilde plannen. Ik wilde een prachtige groene puntmuts maken en spinnetjes die over de botercreme naar beneden liepen en een heuse grafzerk en meer van die typische Halloween dingetjes.
Bakken van de cupcakes
Het begon allemaal goed, want het bakken van de cupcakes was natuurlijk een peuleschil. Maar om er halloween pompoen cupcakes van te maken moest ik nog wel iets meer doen. En tja, ik en kleine fijne decoraties maken? Dat is niet de beste combinatie.
Als ik de foto’s kijk vind ik de halloween cupcakes nog best wel leuk geworden eigenlijk. Maar soms heb je iets in je hoofd en komt het er simpelweg niet uit.
Zelfs het maken van een semi-ronde marsepeinen pompoen was niet helemaal hoe ik het voor ogen had.
En de grafsteen… Het is dat ik er RIP op heb gezet anders wist je waarschijnlijk niet eens wat het eigenlijk was. Nou een Halloween pompoen cupcake dus.
Niet zo handig
Ik vrees dat ik niet zo heel erg handig ben. Dat blijkt dan wel weer. Ik heb ooit nog een cursus gedaan met fimo klei. In de tijd dat dat heel populair was. Maar daar is weinig van blijven hangen blijkt nu. Hahaha… Nou ja, als jij de Halloween pompoen cupcakes gaat maken dan kun je je eigen creativiteit de vrije loop laten en ik hoop dat je iets beter bent dan ik.
Knutselen met de kids
Je kunt voor het maken van de Halloween pompoen cupcakes natuurlijk de hulp inroepen van de kinderen (als je die hebt) want die zijn vaak net wat creatiever met het maken van decoraties. of het per definitie mooier wordt is natuurlijk nog maar de vraag, maar proberen kan geen kwaad.
Herfst cupcakes
De cupcakes zelf zijn trouwens echt heel erg lekker. En het recept voor de lekkere botercreme haalde ik van het blog van Laura’s Bakery, die vele, vele, vele malen beter is als ik in bakken van ingewikkelde dingen. Dat moge duidelijk zijn. Maar voor halloween is dit wel een leuke traktatie lijkt me en dan maakt het eigenlijk niet zoveel meer uit hoe die decoraties eruit zien.
Check ook hier de tien griezeligste traktaties voor Halloween!
Cupcakes met pompoen, specerijen en cranberries voor Halloween
Ingrediënten
Voor de cupcakes:
- 175 ml zonnebloemolie
- 175 gr licht bruine basterdsuiker
- 3 grote eieren
- 1 tl vanille extract
- 200 gr geroosterde pompoenpuree zie link
- 125 gr cranberries gedroogd
- rasp van 1 sinaasappel
- 2 tl gemalen kaneel
- 1/2 tl kardemom
- 1 tl anijszaadjes
- 1/2 tl kruidnagel gemalen
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 50 gr kastanjemeel
- 1 tl baking soda
Voor de botercreme
- 45 gr bloem
- 240 ml melk
- 200 gr roomboter ongezouten – op kamertemperatuur
- 200 gr poedersuiker
- 5 ml vanille extract
Instructies
- Verwarm je oven voor op 180 C en bekleed een muffin vorm met cupcake papiertjes naar keuze. Giet de olie in een grote mengkom en doe hier de suiker, eieren en vanille bij. Klop dit even goed door, voeg dan de gepureerde pompoen, cranberries en sinaasappelschil toe.
- Roer de kaneel, kardemom, kruidnagel, anijszaadjes, bloem (beide soorten. Zeef het wel even want kastanjemeel wil nog wel eens klonteren) en bakzout erdoor. Schep het vervolgens in de klaarstaande cupcake papiertjes. Vul niet helemaal tot de rand maar hou nog een beetje ruimte over. Het rijst als het goed is!
- Bak de cupcakes voor 25 minuten of tot een houten prikker er droog uitkomt als je die in het midden steekt. Haal ze eruit en laat volledig afkoelen op een cakerek terwijl je de botercreme maakt
Vanille botercreme
- Zeef de bloem en doe dit samen met de melk in een steelpannetje. Roer alles met een garde goed door zodat je geen klontjes hebt. Zet je pan vervolgens op het vuur en terwijl je het verhit blijf je roeren. Het zal vrij snel dikker worden maar blijf rustig doorroeren voor ongeveer een minuut of vijf. Als het kookt zet je het vuur lager. Een kleine prikker moet rechtop blijven staan in je mengsel. Dan weet je dat het dik genoeg is.
- Doe het over in een kom en dek af met plastic folie. Laat dit afkoelen tot kamertemperatuur.
- Ondertussen kun je in een andere kom de boter luchtig kloppen. Voeg dan de poedersuiker toe (let op stuiven!) en het vanille extract en mix tot alles goed is gemengd.
- Zodra je bloem mengsel is afgekoeld kun je het erbij doen. Mix het geheel vervolgens nog eens vijf minuten flink door en zet de kom weer in de koelkast voor een half uur. Daarna is het klaar om te gebruiken.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Happy Halloween | Simone's Kitchen
Pingback: De tien griezeligste Halloween gerechtjes! | Simone's Kitchen
Pingback: Mijn 5 favoriete pompoen recepten | Simone's Kitchen
Pingback: Happy Halloween - Simone's KitchenSimone's Kitchen
Lekker creatief bezig geweest joh!! lachen!
Ik heb ook nog iets met pompoen op het verlanglijstje staan, maar om op tijd te zijn voor halloween mag ik er nu wel wat vaart achter zetten 😉
Haha… Ja was wel even lekker bezig geweest inderdaad. 🙂
Haha, deze blogpost was gewoon te hilarisch om er niet op te reageren. Ik heb laatst ook een Halloweenbestelling bij de Leukste Taartenshop gedaan en komende week heb ik ook een paar blogposts over Halloween. Jouw foto’s zijn veeeeeeel mooier, maar ik vind dat ik het goed geprobeerd heb. De cupcakes zijn echt heel cool geworden!
Dank je wel Suzanne!
Gebruik je in dit recept verse of gedroogde cranberries?
He Carlijn,
Ik gebruik hier gedroogde cranberries….!