Halloween bananen

Halloween bananen

Ok ik moet toegeven dat deze halloween bananen echt het meest simpele recept ever zijn. Maar hoe cute zijn ze? Het enige wat je nodig hebt voor dit eenvoudige snackje is – uiteraard – bananen, suikeroogjes en een beetje chocola.

De suikeroogjes zijn optioneel. Ik vind ze echt te leuk. Ik koop ze van dr oetker en je vindt die gewoon bij de Albert Heijn in het bakschap. Wel waarschijnlijk bij een beter gesorteerde supermarkt maar de moeite van het zoeken waard.

Kun je de suikeroogjes niet vinden voor de Halloween bananen dan kun je natuurlijk ook prima met chocola oogjes tekenen.

Smelten van de chocola

Het smelten van de chocola voor de Halloween bananen is natuurlijk heel eenvoudig. Ik wilde het eerst in een zakje doen en het dan zo als oogjes op de bananen spuiten, maar dat bleek al snel gedoemd om te mislukken.

De chocola – als het net gesmolten is – is te dun om echt heel precies een oogje of een mondje te spuiten. Althans mij lukte dat niet. Maar ik ben niet de handigste met dit soort dingen dus het kan ook aan mij liggen.

Uiteraard zijn de Halloween bananen het makkelijkste te maken met de suikeroogjes, maar met chocola is ook helemaal goed. Je hebt overigens ook een soort eetbare inkt wat ook goed werkt. Daar is het mondje mee gemaakt bij de banaan linksonder. Die is blauw. En niet van chocola.

Dat kan dus ook. Die eetbare inkt is makkelijker om te spuiten en komt in allerlei kleuren. Dus als je de Halloween bananen met je kids wilt maken kun je ze lekker hun gang laten gaan met alle kleuren. Geef de banaan groen haar of maak m scary in plaats van cute.

Ik ben niet de beste Halloween traktatie maker dus verwacht niet mega veel Halloween inspiratie van mij dit jaar. Ik denk misschien nog 1 dingetje en dan was dat het weer voor dit jaar. Ik vind Halloween grappig maar het is ook niet echt een geweldig groot gevierd evenement in Nederland.

Nu kun je deze Halloween bananen ook gebruiken als verjaardagstraktatie natuurlijk. Het is een gezonde manier om een snack te maken!

Ben je op zoek naar meer Halloween recepten of heb je bananen over? Maak dan eens deze banaantulband.

Halloween bananen
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Halloween bananen

Een super eenvoudig en cute gerecht om te maken met Halloween. Het enige wat je nodig hebt zijn een paar bananen, wat chocola en suikeroogjes. Leuk om met kleine kids te maken!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Benodigdheden

 • Scherp mesje
 • Klein zakje voor de chocola

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • 1 el chocola gesmolten
 • suikeroogjes (dr oetker)

Instructies

 • Voor het maken van de halloween bananen heb je niet veel nodig.
 • Begin eerst met het smelten van de chocola en laat dit iets afkoelen en indikken
 • Snij de bananen doormidden met een scherp mesje en maak de onderkant kartelig.
 • Doe de gesmolten chocola in een klein zakje en snij daar een miniem puntje vanaf. Dit gebruik je om de oogjes en mond op de banaan te spuiten
 • Laat even drogen en serveer de bananen meteen

Notities

 • Bananen hebben de neiging om te verkleuren dus maak het niet al te lang van tevoren.
 • Je kunt voor de oogjes de suikeroogjes gebruiken of je kunt het tekenen met de chocola. Het kan ook handig zijn om met een prikkertje de chocola te dopen en daar mee te tekenen. Afhankelijk van de dikte van de chocola
 • Een andere optie is eetbare inkt gebruiken
 
Gang: Snack
Keuken: Amerikaans
Trefwoord: banaan, bananen, halloween, snack

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 71kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 1g, Vet: 1g, Verzadigd vet: 1g, Natrium: 1mg, Kalium: 222mg, Vezels: 2g, Suiker: 9g, Vitamine A: 38IU, Vitamine C: 5mg, Calcium: 3mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!