Bananen muffins met kwark
Goedbeschouwd is banaan best een magisch ingrediënt. Een beetje zoals bloemkool eigenlijk. Huh, denk je nu waarschijnlijk; wat hebben bananen en bloemkool in vredesnaam met elkaar te maken? Nou niks natuurlijk maar beiden hebben een onbekende kant. Van bloemkool couscous kan ik echt geen genoeg krijgen, maar het smaakt goedbeschouwd helemaal niet meer als bloemkool.
En ik wil niet zeggen dat banaan niet meer naar banaan smaakt in deze muffins, maar wel dat banaan vaak op verrassend andere manieren kan worden gebruikt. God, dit gaat weer nergens over… Hahaha… In mijn hoofd klonk het echt een stuk logischer.
Hoe dan ook; eigenlijk zou je altijd een stuk of wat oude bananen moeten hebben liggen voor als je spontaan muffins wilt maken zoals deze of een bananenbrood, of pannenkoekjes met banaan en…. en… Het is jammer dat de bananen zo razend snel van goudgeel naar bruin, naar oneetbaar gaan. Ja, ja, ik weet het: je kunt ze ook invriezen maar op de een of andere manier komt het daar nooit van. Missie voor het nieuwe jaar.
Deze muffins dus: perfect voor overtollige overrijpe bananen!
Bananenmuffins met kwark
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 4 bananen
- 2 eieren
- 250 gr kwark
- 2 tl baking soda
- snufje zout
- 100 gr rozijnen en krenten
- 50 gr pecannoten gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
- Doe het bloem, zout en baking soda bij elkaar en mix.
- Prak de bananen goed en meng deze met het ei en de kwark.
- Doe de twee bij elkaar. Meng de rozijnen en de noten erdoor en schep het in een muffin blik. Ik heb ze zo in het blik gedaan, zonder van die papiertjes. Die kun je natuurlijk gebruiken als je dat wilt of je kunt het blik goed invetten. Gebruik wel een anti aanbak blik.
- Bak voor een minuut of 20-25 in de oven of tot goudbruin
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Lekker weekend: Bramenmuffins met appel | Simone's Kitchen
Wat een heerlijke muffins! Blijven wel erg plakken aan de papieren vorm. Kan hetzelfde recept worden gebruikt voor een cakevorm?
Ik denk wel dat dat kan Mirjam, alleen zal de baktijd heel anders zijn. Wij hebben ze gebakken zonder papieren vormpjes dus gewoon invetten en dan komen ze goed los. Dus dat kan ook!
Haha, je weet dat je een foodblogger bent als je de vergelijking met bloemkool en banaan als zonder uitleg snapt 🙂
Hahaha. Ja precies!!