Simone's Kitchen

Bananen muffins met kwark

Bananen kwark muffins | simoneskitchen.nl

Goedbeschouwd is banaan best een magisch ingrediรซnt. Een beetje zoals bloemkool eigenlijk. Huh, denk je nu waarschijnlijk; wat hebben bananen en bloemkool in vredesnaam met elkaar te maken? Nou niks natuurlijk maar beiden hebben een onbekende kant. Van bloemkool couscous kan ik echt geen genoeg krijgen, maar het smaakt goedbeschouwd helemaal niet meer als bloemkool.

En ik wil niet zeggen dat banaan niet meer naar banaan smaakt in deze muffins, maar wel dat banaan vaak op verrassend andere manieren kan worden gebruikt. God, dit gaat weer nergens over… Hahaha… In mijn hoofd klonk het echt een stuk logischer.

Bananen kwark muffins | simoneskitchen.nl

Hoe dan ook; eigenlijk zou je altijd een stuk of wat oude bananen moeten hebben liggen voor als je spontaan muffins wilt maken zoals deze of een bananenbrood, of pannenkoekjes met banaan en…. en… Het is jammer dat de bananen zo razend snel van goudgeel naar bruin, naar oneetbaar gaan. Ja, ja, ik weet het: je kunt ze ook invriezen maar op de een of andere manier komt het daar nooit van. Missie voor het nieuwe jaar.

Deze muffins dus: perfect voor overtollige overrijpe bananen!

Bananen kwark muffins | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Bananenmuffins met kwark

Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 25 min
Totale tijd: 35 min
Porties: 12 stuks

Ingrediรซnten

  • 250 gr bloem
  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 250 gr kwark
  • 2 tl baking soda
  • snufje zout
  • 100 gr rozijnen en krenten
  • 50 gr pecannoten gehakt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 หšC.
  • Doe het bloem, zout en baking soda bij elkaar en mix.
  • Prak de bananen goed en meng deze met het ei en de kwark.
  • Doe de twee bij elkaar. Meng de rozijnen en de noten erdoor en schep het in een muffin blik. Ik heb ze zo in het blik gedaan, zonder van die papiertjes. Die kun je natuurlijk gebruiken als je dat wilt of je kunt het blik goed invetten. Gebruik wel een anti aanbak blik.
  • Bak voor een minuut of 20-25 in de oven of tot goudbruin

 

Delen is fijn!

5 comments

  1. Avatar

    Haha, je weet dat je een foodblogger bent als je de vergelijking met bloemkool en banaan als zonder uitleg snapt ๐Ÿ™‚

  2. Avatar

    Wat een heerlijke muffins! Blijven wel erg plakken aan de papieren vorm. Kan hetzelfde recept worden gebruikt voor een cakevorm?

  3. Pingback: Lekker weekend: Bramenmuffins met appel | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!