Bananen kwark muffins | simoneskitchen.nl

Goedbeschouwd is banaan best een magisch ingrediënt. Een beetje zoals bloemkool eigenlijk. Huh, denk je nu waarschijnlijk; wat hebben bananen en bloemkool in vredesnaam met elkaar te maken? Nou niks natuurlijk maar beiden hebben een onbekende kant. Van bloemkool couscous kan ik echt geen genoeg krijgen, maar het smaakt goedbeschouwd helemaal niet meer als bloemkool.

En ik wil niet zeggen dat banaan niet meer naar banaan smaakt in deze muffins, maar wel dat banaan vaak op verrassend andere manieren kan worden gebruikt. God, dit gaat weer nergens over… Hahaha… In mijn hoofd klonk het echt een stuk logischer.

Bananen kwark muffins | simoneskitchen.nl

Hoe dan ook; eigenlijk zou je altijd een stuk of wat oude bananen moeten hebben liggen voor als je spontaan muffins wilt maken zoals deze of een bananenbrood, of pannenkoekjes met banaan en…. en… Het is jammer dat de bananen zo razend snel van goudgeel naar bruin, naar oneetbaar gaan. Ja, ja, ik weet het: je kunt ze ook invriezen maar op de een of andere manier komt het daar nooit van. Missie voor het nieuwe jaar.

Deze muffins dus: perfect voor overtollige overrijpe bananen!

Bananen kwark muffins | simoneskitchen.nl

Bananenmuffins met kwark

3.67 van 9 stemmen

clock
voorbereiding 10 minuten
bereiding 25 minuten
totaal 35 minuten

12 stuks

Ingrediënten

  • 250 gr bloem
  • 4 bananen
  • 2 eieren
  • 250 gr kwark
  • 2 tl baking soda
  • snufje zout
  • 100 gr rozijnen en krenten
  • 50 gr pecannoten gehakt

  • Verwarm de oven voor op 180 ˚C.
  • Doe het bloem, zout en baking soda bij elkaar en mix.
  • Prak de bananen goed en meng deze met het ei en de kwark.
  • Doe de twee bij elkaar. Meng de rozijnen en de noten erdoor en schep het in een muffin blik. Ik heb ze zo in het blik gedaan, zonder van die papiertjes. Die kun je natuurlijk gebruiken als je dat wilt of je kunt het blik goed invetten. Gebruik wel een anti aanbak blik.
  • Bak voor een minuut of 20-25 in de oven of tot goudbruin

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 190kcal | Koolhydraten: 33g | Eiwit: 7g | Vet: 4g | Verzadigd vet: 1g | Cholesterol: 27mg | Natrium: 232mg | Kalium: 259mg | Vezels: 3g | Suiker: 6g | Vitamine A: 65IU | Vitamine C: 4mg | Calcium: 14mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.