Lekkere glutenvrije kruidkoek in de vorm van muffins en gevuld met rozijnen en noten. Lekker om mee te nemen voor onderweg of om te serveren voor bij de koffie!

paleo koffie kruidkoek muffins

Kruidkoek muffins met noten en rozijnen (paleo versie)

Alweer een flinke tijd geleden maakte ik een kruidkoek met koffie en rozijnen en toen ik die postte op instagram kreeg ik de vraag of ik daar misschien ook een glutenvrije kruidkoek versie van had. Nou die had ik nog niet, maar ik vond het natuurlijk wel een leuke uitdaging. En voila, ik maakte kruidkoekmuffins!

Je kunt er natuurlijk ook een cake van bakken als je dat liever doet, maar ik vond deze eenpersoonsporties eigenlijk wel net zo handig om te serveren.

Puzzelen

Het was nog even puzzelen om de juiste verhouding te krijgen voor de kruidkoek muffins maar het resultaat mag er zeker zijn. Er gaat 100 ml koffie in waardoor je een heerlijke vleug van koffie krijgt als je de muffins maakt.

Ik groeide vroeger op met kruidkoek. Ik vond dat altijd de lekkerste cake die mijn moeder – die verder nooit bakte – maakte. Een soort kruising tussen cake en ontbijtkoek. Althans daar vergeleek ik het vroeger altijd mee. Ik bedenk me nu dat ik nog nooit ontbijtkoek heb gemaakt. Dat wordt misschien ook eens tijd.

Je kunt de kruidkoek muffins serveren bij een lekker kopje koffie, maar je kunt ze ook goed meenemen voor onderweg.

Kokosbloesemsuiker

Ik gebruikte als zoetstof hier kokosbloesemsuiker. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik het een beetje een overgewaardeerd artikel vind. Je gebruikt uiteindelijk nog steeds suiker dus ga er nu niet vanuit dat het ineens gezond is omdat er kokosbloesemsuiker in zit. Ik gebruik voor dit recept ook vaak gewone suiker. Ik vind dat vaak toch net wat lekkerder.

paleo koffie kruidkoek muffins

Koffie kruidkoekmuffins

5 van 2 stemmen
GangKoek en gebak
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 40 minuten
totaal 40 minuten

12 muffins

Materiaal

Ingrediënten


  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Meng rozijnen met bakzout, gehakte noten, bakpoeder, amandelmeel, koekkruiden, kokosmeel, zout en suiker.
  • Voeg in een andere kom de espresso, kokosolie en eieren bij elkaar en roer door. Zorg dat de koffie niet te heet is want je wilt niet dat je eieren gaan garen! Indien te heet roer je de eieren er pas later door.
  • Meng de droge met de natte ingredienten en roer goed door. Voeg de grof gehakte noten toe en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak in de oven voor 20 minuten of tot gaar en goudbruin

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 207kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 5g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 5g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g | Transvet: 1g | Cholesterol: 41mg | Natrium: 246mg | Kalium: 171mg | Vezels: 4g | Suiker: 6g | Vitamine A: 62IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 52mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.