paleo koffie kruidkoek muffins

Kruidkoek muffins met noten en rozijnen (paleo versie)

Alweer een flinke tijd geleden maakte ik een kruidkoek met koffie en rozijnen en toen ik die postte op instagram kreeg ik de vraag of ik daar misschien ook een glutenvrije kruidkoek versie van had. Nou die had ik nog niet, maar ik vond het natuurlijk wel een leuke uitdaging. En voila, ik maakte kruidkoekmuffins!

Je kunt er natuurlijk ook een cake van bakken als je dat liever doet, maar ik vond deze eenpersoonsporties eigenlijk wel net zo handig om te serveren.

Puzzelen

Het was nog even puzzelen om de juiste verhouding te krijgen voor deze muffins maar het resultaat mag er zeker zijn. Er gaat 100 ml koffie in waardoor je een heerlijke vleug van koffie krijgt als je de muffins maakt.

Ik groeide vroeger op met kruidkoek. Ik vond dat altijd de lekkerste cake die mijn moeder – die verder nooit bakte – maakte. Een soort kruising tussen cake en ontbijtkoek. Althans daar vergeleek ik het vroeger altijd mee. Ik bedenk me nu dat ik nog nooit ontbijtkoek heb gemaakt. Dat wordt misschien ook eens tijd.

Je kunt de kruidkoek muffins serveren bij een lekker kopje koffie, maar je kunt ze ook goed meenemen voor onderweg.

FoodieAcademie

Je hebt het misschien al langs zien komen op social media maar ik ben ondertussen heel druk bezig met het afronden van de eerste versie van de foodieacademie. Op 1 oktober gaat het live dus die laatste puntjes op de i kostten altijd enorm veel tijd. Dan is zo’n kruidkoek muffin ernaast ook wel heel erg lekker. Haha.

Nog maar even en het is weer weekend dus snel een batch van deze lekkernij maken voor tijdens de koffie!

paleo koffie kruidkoek muffins
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Koffie kruidkoekmuffins

Bereidingstijd: 40 min
Totale tijd: 40 min
Porties: 12 muffins

Benodigdheden

  • Muffinvorm

Ingrediënten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175˚C
  • Meng rozijnen met bakzout, bakpoeder, amandelmeel, koekkruiden, kokosmeel, zout en suiker.
  • Voeg in een andere kom de espresso, kokosolie en eieren bij elkaar en roer door. Zorg dat de koffie niet te heet is want je wilt niet dat je eieren gaan garen! Indien te heet roer je de eieren er pas later door.
  • Meng de droge met de natte ingredienten en roer goed door. Voeg de grof gehakte noten toe en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  • Bak in de oven voor 20 minuten of tot gaar en goudbruin
Gang: Koek en gebak
Keuken: paleo
Trefwoord: koffie, rozijnen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 207kcal, Koolhydraten: 20g, Eiwit: 5g, Vet: 13g, Verzadigd vet: 5g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 3g, Transvet: 1g, Cholesterol: 41mg, Natrium: 246mg, Kalium: 171mg, Vezels: 4g, Suiker: 6g, Vitamine A: 62IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 52mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!