Super lekkere muffins met blauwe bessen en walnoot
Heerlijk zoete muffins (glutenvrij en paleo)
Ondanks het zonnige weer vandaag voelde ik me niet helemaal zo. Te veel dingen aan het doen zonder eigenlijk precies te weten waar ik nou heen wil. Teveel hooi op het vorkje ook en nou ja, gebrek aan focus! What else is new….
Focus
Ik ben natuurlijk ook bezig met Everyday Healthy maar vraag me nu toch wel serieus af of ik het gewoon niet ga integreren hier. Maakt het leven voor mezelf wel een stuk makkelijker en zo gek is het allemaal niet. Nou ja, ik ben er even klaar mee. Ander onderwerp! Wat dacht je van deze overheerlijke muffins?
Ze zijn ideaal om mee te nemen en je kunt ze in een luchtdichte bak een dag of drie goed houden. Als het zo warm is als de laatste tijd dan beter in de koeling maar normaal gesproken kan dat ook gerust buiten de koelkast blijven.
Muffins met blauwe bessen en walnoten
Ingrediënten
- 185 gr blauwe bessen
- 65 gr walnoten grofgehakt
- 2 el kokosolie gesmolten
- 3 bananen rijp
- 4 eieren groot
- 50 gr amandelmeel
- 25 gr kokosmeel
- 2 tl kaneel gemalen
- 1 tl baking soda
- 65 gr geraspte kokos
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een muffinbakblik voor 12 muffins met papieren vormpjes
- Houd 120 gram van de blauwe bessen en alle walnoten apart en maal de rest van de ingredienten in de keukenmachine tot een glad, dik beslag. Door de blauwe bessen krijgt het een beetje een gekke kleur maar daar moet je even niet op letten.
- Schep de apart gehouden blauwe bessen en de walnoten erdoor en verdeel beslag over muffinsvormpjes. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar (of tot een houten prikker er droog uitkomt) en goudbruin.
- Laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos of trommel (max 5 dagen) in de koelkast
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Ben je gek op muffins? Probeer dan deze hartige muffins met courgette ook eens.
Ohhh de smaak is geweldig maar hoe krijg ik het voor elkaar dat ze minder vastplakken aan de cups ? Er blijft nu een halve muffin achter en die schraap ik er dan uit met een lepel maar dat vind ik zo zonde.
Ik bak dit soort muffins tegenwoordig in siliconen vormpjes. Dat gaat er moeiteloos uit!
Heerlijke muffins en ook heel geschikt voor het fodmapdieet. Ik kan ook niet tegen geraffineerde suikers en ondanks dat er geen geraffineerde suikers inzitten toch lekker zoet. Ik bak deze muffins met aardbei, ananas, blauwe bessen en frambozen en vries ze in zodat ik als ik onderweg ben altijd iets te eten heb.
Pingback: Paleo appel muffins | Simone's Kitchen