Simone's Kitchen

Super lekkere muffins met blauwe bessen en walnoot

Heerlijk zoete muffins (glutenvrij en paleo)

Ondanks het zonnige weer vandaag voelde ik me niet helemaal zo. Te veel dingen aan het doen zonder eigenlijk precies te weten waar ik nou heen wil. Teveel hooi op het vorkje ook en nou ja, gebrek aan focus! What else is new….

Focus

Ik ben natuurlijk ook bezig met Everyday Healthy maar vraag me nu toch wel serieus af of ik het gewoon niet ga integreren hier. Maakt het leven voor mezelf wel een stuk makkelijker en zo gek is het allemaal niet. Nou ja, ik ben er even klaar mee. Ander onderwerp! Wat dacht je van deze overheerlijke muffins?

Glutenvrije muffins met blauwe bessen en walnoten

Ze zijn ideaal om mee te nemen en je kunt ze in een luchtdichte bak een dag of drie goed houden. Als het zo warm is als de laatste tijd dan beter in de koeling maar normaal gesproken kan dat ook gerust buiten de koelkast blijven.

Muffins met blauwe bessen en walnoot
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Muffins met blauwe bessen en walnoten

Deze heerlijke muffins zijn makkelijk om mee te nemen als lunch of om alvast klaar te hebben voor een snel ontbijt
Bereidingstijd: 35 min
Porties: 12 muffins

Ingrediënten

  • 185 gr blauwe bessen
  • 65 gr walnoten grofgehakt
  • 2 el kokosolie gesmolten
  • 3 bananen rijp
  • 4 eieren groot
  • 50 gr amandelmeel
  • 25 gr kokosmeel
  • 2 tl kaneel gemalen
  • 1 tl baking soda
  • 65 gr geraspte kokos

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Bekleed een muffinbakblik voor 12 muffins met papieren vormpjes
  • Houd 120 gram van de blauwe bessen en alle walnoten apart en maal de rest van de ingredienten in de keukenmachine tot een glad, dik beslag. Door de blauwe bessen krijgt het een beetje een gekke kleur maar daar moet je even niet op letten.
  • Schep de apart gehouden blauwe bessen en de walnoten erdoor en verdeel beslag over muffinsvormpjes. Bak de muffins in ongeveer 25 minuten gaar (of tot een houten prikker er droog uitkomt) en goudbruin.
  • Laat afkoelen en bewaar ze in een afgesloten doos of trommel (max 5 dagen) in de koelkast

Voedingswaarde

Calorieën: 161kcal, Koolhydraten: 13g, Eiwit: 5g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 55mg, Natrium: 51mg, Kalium: 191mg, Vezels: 4g, Suiker: 6g, Vitamine A: 105IU, Vitamine C: 4.2mg, Calcium: 28mg, Ijzer: 0.9mg

Ben je gek op muffins? Probeer dan deze hartige muffins met courgette ook eens.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Paleo appel muffins | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!