Ontbijtcake met blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Ontbijtcake

Mijn hoofd zit nog steeds geheel vol met watten door die rotverkoudheid. Ik dacht maandag nog dat het wel snel over zou gaan maar voorlopig lijkt het alleen maar erger te worden. Bijkomend voordeel wel dat ik deze week gelukkig niet mega druk ben, want pfff, daar moet ik echt even niet aan denken. Afgelopen maandag nog wel wezen trainen, want toen ging het nog wel, maar voor donderdag toch maar even afgezegd. Teveel snot…. (blegh….)

Deze cake heb ik wel gemaakt met de vroege ochtend trainingen in mijn achterhoofd, want trainen en eerst ontbijten werkt bij mij niet. Helemaal niks eten vind ik ook niet altijd prettig dus ik ben dan blij met dit soort snelle ontbijtjes. Je kunt het van tevoren maken, in plakjes snijden en per twee invriezen. Is zo weer ontdooid als je het nodig hebt.

Ontbijtcake | simoneskitchen.nl

Bovendien eet ik het ook vaak op een drukke dag. Ik moet soms op belachelijke tijdstippen van huis om ergens op tijd te zijn. En als je dan om 6 uur ‘s morgens de deur uitrent schiet een ontbijt er nog wel eens bij in. Dan vind ik het ook prettig om in de auto iets te eten. En aangezien de benzinepompen niet altijd veel soeps hebben liggen is dit ook weer ideaal. Je kunt het zelfs bevroren meenemen. Na twee uur in de auto is het wel weer zacht geworden… 🙂

Het recept komt van Prins van den Bergh en staat ook in het ‘Hoe word je 100′ kookboek.

Ontbijtcake met blauwe bessen

Ingredients:

 • 200 gr amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 4 eieren
 • 2 el honing
 • 1/2 tl vanille extract
 • 60 gr kokosolie, gesmolten
 • 75 gr blauwe bessen

Directions:

 1. Verwarm de oven voor op 150˚C. Bekleed je bakblik met bakpapier
 2. Doe amandelmeel en de bakpoeder bij elkaar in een kom en meng even door. Breek de eieren boven de kom en klop goed tot alles gemengd is. Voeg honing en vanille toe en roer erdoor.
 3. Als laatste voeg je de gesmolten kokosolie erdoor en klop het geheel voor 5 minuten goed door met mixer of keukenmachine.
 4. Doe de blauwe bessen er als laatste bij en roer die er even doorheen.
 5. Giet het beslag in je cakeblik en zet in de oven voor een minuut of 50 of tot goudbruin en gaar.