Glutenvrije ontbijtcake met blauwe bessen

Ontbijtcake met blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Ontbijtcake

Mijn hoofd zit nog steeds geheel vol met watten door die rotverkoudheid. Ik dacht maandag nog dat het wel snel over zou gaan maar voorlopig lijkt het alleen maar erger te worden. Bijkomend voordeel wel dat ik deze week gelukkig niet mega druk ben, want pfff, daar moet ik echt even niet aan denken. Afgelopen maandag nog wel wezen trainen, want toen ging het nog wel, maar voor donderdag toch maar even afgezegd. Teveel snot…. (blegh….)

Deze cake heb ik wel gemaakt met de vroege ochtend trainingen in mijn achterhoofd, want trainen en eerst ontbijten werkt bij mij niet. Helemaal niks eten vind ik ook niet altijd prettig dus ik ben dan blij met dit soort snelle ontbijtjes. Je kunt het van tevoren maken, in plakjes snijden en per twee invriezen. Is zo weer ontdooid als je het nodig hebt.

Ontbijtcake | simoneskitchen.nl

Bovendien eet ik het ook vaak op een drukke dag. Ik moet soms op belachelijke tijdstippen van huis om ergens op tijd te zijn. En als je dan om 6 uur ‘s morgens de deur uitrent schiet een ontbijt er nog wel eens bij in. Dan vind ik het ook prettig om in de auto iets te eten. En aangezien de benzinepompen niet altijd veel soeps hebben liggen is dit ook weer ideaal. Je kunt het zelfs bevroren meenemen. Na twee uur in de auto is het wel weer zacht geworden… πŸ™‚

Het recept komt van Prins van den Bergh en staat ook in het ‘Hoe word je 100′ kookboek.

Ontbijtcake met blauwe bessen

Ingredients:

 • 200 gr amandelmeel
 • 1 tl bakpoeder
 • 4 eieren
 • 2 el honing
 • 1/2 tl vanille extract
 • 60 gr kokosolie, gesmolten
 • 75 gr blauwe bessen

Directions:

 1. Verwarm de oven voor op 150˚C. Bekleed je bakblik met bakpapier
 2. Doe amandelmeel en de bakpoeder bij elkaar in een kom en meng even door. Breek de eieren boven de kom en klop goed tot alles gemengd is. Voeg honing en vanille toe en roer erdoor.
 3. Als laatste voeg je de gesmolten kokosolie erdoor en klop het geheel voor 5 minuten goed door met mixer of keukenmachine.
 4. Doe de blauwe bessen er als laatste bij en roer die er even doorheen.
 5. Giet het beslag in je cakeblik en zet in de oven voor een minuut of 50 of tot goudbruin en gaar.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

16 comments

 1. Wat vervelend dat je ziek bent, hopelijk ben je er snel weer bovenop! Goed idee om de plakjes in te vriezen en toch iets kleins zo te kunnen eten in de ochtend πŸ˜‰ Liefs, Merel

 2. Lijkt me lekker. Hoe voorkom je eigenlijk dat het fruit naar onderen zakt?

  • Simone van den Berg

   Ja dat is een goede vraag… Het grappige is dat het de ene keer wel gebeurd en de andere keer niet. In een cake met bloem schud ik de vruchten even door de bloem heen (of poedersuiker werkt ook) en dat helpt wel, maar in dit geval zit er amandelmeel in dus dat werkt niet zo goed denk ik. En bij deze cake zaten we meer aan de zijkant dan aan de onderkant… Ik denk dat ik gewoon zelf niet zo goed geroerd had…. πŸ™‚

 3. Kan je het ei in dit recept vervangen door iets anders?

 4. Hey Simone!

  Dit ga ik maken zondag, lijkt me heerlijk! Kun je in plaats van kokosolie ook olijfolie of zonnebloemolie gebruiken?

  Beterschap!

 5. Ziet er heerlijk uit, voor de bovenkant vind ik prachtig :)!
  Beterschap, hopelijk ben je er snel weer boven op.

 6. Dat ziet er lekker uit! Ik heb vorige week een dergelijke cake gebakken, maar wilde een minder droge variant. Deze ga ik proberen! Heb het trouwens verdeeld in cupcakes, makkelijkere porties & invriezen. Liefs, Josine

 7. Kan het met bevroren bessen? Ziet er lekker uit

 8. Zelfrijzend amandelmeeel van Koopmans ook geschikt denk je?

 9. Is nieuw!!! Ja dat snapte ik😜

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *