Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Lactosevrije recepten

Lactosevrije recepten hoeven helemaal niet ingewikkeld of ‘kleurloos’ te zijn. Natuurlijk moet je met een aantal dingen rekening houden, maar dat heeft geen enkele invloed op de smaak. Ik laat je graag zien hoe je de lekkerste lactosevrije recepten bereid!

Waarom lactosevrije recepten?

Mensen met een lactose-allergie of een lactose-intolerantie hebben baat bij lactosevrije recepten. Het is daarom erg belangrijk om te kiezen voor gerechten waar geen lactose in voor komt. Lactose is een suiker die in melkproducten zit en wordt daarom ook wel melksuiker genoemd. In alle dierlijke melkproducten vind je lactose terug, dus daarom is het noodzakelijk om een plantaardige vervanger of een lactosevrije variant te gebruiken.

In dit overzicht vind je alle lactosevrije recepten van Simone’s Kitchen. De recepten zijn vrij van koemelk, yoghurt en aanverwante producten. Ideaal dus, als je geen lactose wil eten of een intolerantie of allergie hebt.

Wanneer je geen lactose in je voeding verdraagt, is het raadzaam om te kiezen voor lactosevrije recepten. Dit klinkt ingewikkeld, maar alle lactosevrije recepten van Simone’s Kitchen zijn eenvoudig te bereiden en zitten ook nog eens bomvol smaak. Bijkomend voordeel: je hebt hier geen hele gekke ingrediĂ«nten voor nodig. Zo kan je iedere dag genieten van heerlijke en lactosevrije gerechten!