Vandaag een lekker makkelijk en snel gerecht voor een groene kool roerbak. Dit groene kool recept heeft als smaakmaker coconut aminos en maak je met kipdijfilet.

Groene kool roerbak

Groene kool roerbak met kip

Als je ooit een hele groene kool hebt gekocht, dan weet je denk ik wel hoeveel groente je daar uit haalt. Ik kocht een groene kool en maakte de groene kool ovenschotel, maar we hadden nog minstens de helft van de kool over, dus tijd voor een tweede groene kool recept.

Het werd deze snelle groene kool roerbak. Ik maakte het met kipdijfilet (lekker even op hoog vuur krokant bakken) en combineerde het voor de smaak met coconut aminos. Wil je geen coconut aminos gebruiken dan kan dit ook met sojasaus gemaakt worden.

Eenpansgerecht

Het fijne van dit soort roerbakgerechten is dat je het makkelijk in één pan kunt maken. En het is klaar in amper 20 minuten tijd. Ik eet dit soort gerechten graag zo, maar je kunt het prima serveren met bloemkoolrijst, rijst of met aardappelpuree.

Ben je fan van kiprecepten? Check dan zeker ook eens dit overzicht met 17 x recepten met kip

Groene kool roerbak

Groene kool roerbak

5 van 1 stem
GangDiner
KeukenHollandse keuken

Een lekker snelle doordeweekse maaltijd met stevige groene kool, kip en een rood pepertje
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 15 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1/4 groene kool in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gepureerd
  • 350 g kipdijfilet in blokjes
  • 2 el coconut aminos
  • 1 kleine rode peper gesnipperd

Hoe maak je de groene kool roerbak

  • Snij de groene kool in reepjes. Snipper de ui en snij de knoflook klein.
  • Verhit een wok met wat olie en bak hierin eerst de ui glazig. Voeg de knoflook en de rode peper toe en bak even mee.
  • Voeg de blokjes kipdijfilet toe aan de wok en bak tot deze gaar en goudbruin zijn.
  • Als laatste voeg je de groene kool toe en je bakt deze tot het geslonken is en gaar. Het mag best nog wat bite hebben. Giet als laatste de kokosnoot aminos erbij en roer nog even om.
  • Serveer met rijst of bloemkoolrijst.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 450kcal | Koolhydraten: 16g | Eiwit: 31g | Vet: 29g | Verzadigd vet: 8g | Meervoudigd onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 12g | Transvet: 0.1g | Cholesterol: 172mg | Natrium: 188mg | Kalium: 718mg | Vezels: 5g | Suiker: 7g | Vitamine A: 296IU | Vitamine C: 63mg | Calcium: 95mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.