Simone's Kitchen

Roerbakken: Chinese kool met gehaktballetjes – snel en gezond!

Roerbakschotel

Kun jij je nog herinneren wanneer het roerbakken zijn opkomst maakte? Ik denk dat het ergens in de jaren negentig was. Iedereen sloeg massaal aan het wokken. De wokrestaurants vlogen links en rechts om je oren en wokken was dé manier om snel iets in elkaar te zetten.

Wokken zelf is natuurlijk niet nieuws maar ik kan me toch wel herinneren dat het ineens een dingetje werd in Nederland. En blijkbaar een trend die is blijven hangen want wokken is nog steeds makkelijk, snel en gezond.

Hete pan

Alhoewel we hier veel doen aan ‘semi’ wokken. Gewoon alles in een hapjespan gooien en dan noemen we het wokken. Kijk maar eens naar een filmpje van een kok in Azië die aan het wokken is. Toch net even anders. Maar uiteindelijk maakt het ook niet zoveel uit hoe je het noemt. Of je nou wokt in een wok of in een hapjespan… Het is en blijft een ideale manier om even snel een gezonde maaltijd in elkaar te draaien.

Deze Chinese kool bakte ik met kerrie, appel en at het vervolgens met lekkere gehaktballetjes. Klaar binnen een half uur! Dit soort makkelijke maaltijden vind ik ideaal voor door de week. Lekker snel klaar, gezond en lekker natuurlijk.

Spierpijn

Ondertussen ben ik afgelopen maandag weer begonnen met trainen bij Nicole van Urban Gym Almere. En dan blijkt ook maar weer eens hoeveel spierkracht je verliest als je stopt met trainen! Dus het is weer even flink aanpoten. We zijn echt rustig begonnen hoor, maar dan alsnog heb ik flinke spierpijn momenteel…. In ieder geval een teken dat ik dat luie zweet (eigenlijk een hele rare uitdrukking) er uit aan het werken ben!

ROERBAK CHINESE KOOL MET KERRIE, APPEL EN GEHAKTBALLETJES
Totale tijd
25 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 1 Chinese kool
  • 1 el kerrie
  • 2 appels in stukjes
  • 1 tl chilivlokken optioneel
  • 1 el kokosolie
  • 1 el geschaafde amandelen geroosterd
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • peper en zout
  • 250 gr rundergehakt
Instructies
  1. Snij de Chinese kool in reepjes. Meng het gehakt met peper en zout (en eventueel andere kruiden naar keus) en draai er ongeveer 12 kleinere balletjes van. Verhit een wok met de kokosolie en nog een koekenpan met ook wat olie. In de koekenpan bak je de gehaktballetjes bruin en in de wok bak je de Chinese kool. Bak deze tot de kool geslonken is. Voeg er dan een 1 el kerrie aan toe en roer het geheel goed door. Voeg de chilivlokken toe en breng de kool op smaak met zout en peper.
  2. Verdeel de kool over twee borden en serveer de kool met de gehaktballetjes en strooi de geschaafde amandelen en verse peterselie eroverheen.

Gek op kool? Probeer ook eens deze Thaise salade met Chinese kool of Tom’s gevulde koolrolletjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos