Thaise runderreepjes

Thaise runderreepjes

Deze lekkere snelle roerbak kost je amper 20 minuten in de keuken en staat dus in no time op tafel. Lekker met de pittige runderreepjes en geserveerd met courgettenoedels, of naar wens gewone noedels.

Van de week deelde ik al mijn souvlaki recept omdat ik onwaarschijnlijk veel zin heb om op reis te gaan. Voor mijn doen zitten we natuurlijk al onwerkelijk lang stil. Ik niet alleen, dat snap ik ook wel. En dat reizen nu niet slim is snap ik ook helemaal.

Wil niet zeggen dat ik er niet naar terug verlang. Naar die onbekommerde tijd van lekker op reis zonder je druk te maken om mondkapjes en vaccinaties.

Deze Thaise runderreepjes maak ik graag met courgettenoedels, maar afhankelijk van je wensen kun je hier natuurlijk ook prima gewone noedels voor gebruiken.

Roerbakken met runderreepjes

Runderreepjes vind ik altijd lekker makkelijk om mee te roerbakken. Je kunt er allerlei smaken aan toevoegen. In dit geval koos ik voor een Thaise twist aan de runderreepjes. Thaise runderreepjes dus.

Om dat te maken gebruikte ik vissaus, hoisin, coconut aminos en rode peper.

De coconut aminos is natuurlijk optioneel. Als je dat niet hebt of niet kunt vinden dan kun je het eventueel vervangen voor wat sojasaus. Dat is dan natuurlijk niet paleo, maar zeker in deze tijd wil het vinden van coconut aminos nog wel eens een extra uitdaging zijn.

Je kunt de Thaise runderreepjes dan dus ook maken met sojasaus.

Overigens zijn de aminos wel te vinden online maar inclusief de verzendkosten wordt het dan al snel te duur. Ekoplaza verkoopt ze ook maar geen idee of alle winkels daarvan gewoon open zijn. Het is food dus denk het wel maar check het vooral even.

Hoisinsaus kun je zelf maken als je er geen suiker in wilt hebben, maar kant- en klaar kan ook. Je gebruikt er maar 2 eetlepels van dus dat is nog wel te overzien.

Thaise runderreepjes

Thaise runderreepjes met courgettenoedels

5 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenThaise

Supersnel en met lekker veel groente is dit roerbakgerecht
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 20 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 400 gr courgettenoedels
  • 300 gr runderreepjes
  • 1 rode peper in ringetjes gesneden. Met of zonder zaadjes
  • 2 el coconut aminos
  • 1 el vissaus
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el kokosolie
  • Serveer met tauge

  • Verhit een wok met de kokosolie en doe de runderreepjes in de pan met de rode peper, coconut aminos, vissaus, hoisinsaus. Bak tot de runderreepjes gaar zijn.
  • Serveer met de courgettenoedels en strooi er wat tauge overheen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 536kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 30g | Vet: 38g | Verzadigd vet: 18g | Cholesterol: 107mg | Natrium: 1423mg | Kalium: 1044mg | Vezels: 3g | Suiker: 11g | Vitamine A: 614IU | Vitamine C: 68mg | Calcium: 64mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.