Makkelijke lunchsalade met runderreepjes
Salade met runderreepjes
Een goede salade is altijd lekker en met deze makkelijke salade met runderreepjes zet je binnen no time een voedzame maaltijd op tafel. Vol met groente, lekkere runderreepjes en een heerlijke dressing.
Terug uit Spanje
Afgelopen vrijdag kwam ik terug uit Gran Canaria. Zoals de meesten van jullie wel weten is het daar vorige week code oranje geworden. Dat betekent dat ik de komende 10 dagen (nog 8 op dit moment) in quarantaine zit. Ik klaag er niet over. Het was een risico. Altijd jammer als dat dan uitkomt. Haha.
Maar het voordeel van quarantaine is dat ik alle tijd heb om een flink aantal recepten voor jullie online te zetten de komende tijd. Te beginnen met deze lekkere salade met runderreepjes.
Meer groente
Aangezien ik de afgelopen week op vakantie elke dag buffet “voer” at ben ik wel toe aan wat meer gezonde voeding. Lekker veel groente. Goed voor mijn darmen, die wel wat extra support kunnen gebruiken.
Deze makkelijke salade met runderreepjes is snel klaar dus ideaal voor een werkdag. Overigens kun je dit als lunch eten maar ook prima als avondeten. Ik vind het genoeg voeden door de biefstuk die erin zit maar voeg vooral extra toe als je dat niet genoeg vindt.
Ik marineer de runderreepjes eerst even voor ik ze bak. Dat hoeft niet heel lang. Je bakt de reepjes vervolgens in de marinade mee dus met die smaken zit het wel goed.
Dressing met amandelpasta
De held van deze salade met runderreepjes is toch wel de dressing met amandelpasta. Ik vind dat altijd een heerlijke toevoeging aan een dressing en het geeft de salade ontzettend veel smaak.
Amandelpasta heeft de neiging om nogal een klont te vormen dus even goed los roeren is wel nodig bij deze dressing. Ik gebruik hiervoor een mini garde. Super handig om te gebruiken voor elke dressing.
Heb je runderreepjes over? Je kunt ze ook gebruiken bij deze vega salade bijvoorbeeld
Salade met runderreepjes
Ingrediënten
- 150 gr biefstuk in reepjes gesneden
- ½ el kokosolie
- 1 el coconut aminos
- 1 el vissaus
- ½ el sesamolie
- 10 radijsjes in vieren gesneden
- 75 gr geraspte wortel
- 75 gr gemengde sla
Dressing
- 2 el amandelpasta
- 2 el olijfolie
- Sap van ½ citroen
- 1 tl coconut aminos
- Zout en peper
Instructies
- In een kleine kom voeg je de coconut aminos, vissaus en sesamolie toe en hierin voeg je de runderreepjes toe. Laat dit even staan zodat de smaken in kunnen trekken.
- Verhit een wok met de kokosolie en voeg de runderreepjes (inclusief de marinade) toe en bak deze even kort. Haal uit de wok en laat afkoelen.
- Maak de dressing door de ingredienten goed met elkaar te mengen en breng op smaak met zout en peper.
- Meng de wortel, sla en radijs in een grote kom en verdeel over twee kommen. Voeg de runderreepjes als laatste toe en serveer met de dressing.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.