Broccoli-eisalade | simoneskitchen.nl

Een makkelijke broccoli-eisalade voor de lunch die je ook goed mee kunt nemen voor onderweg. Hou wel rekening met de lucht van de kool die niet altijd even goed valt bij iedereen. Wat ook nog wel eens een probleem kan zijn is het feit dat het rauwe kool is.

Ben je bezig met een low fodmap dieet of weet je van jezelf dat je minder goed tegen rauwe kool kunt? Probeer de salade dan te maken door de broccoli eerst kort te blancheren. Dat maakt het makkelijker verteerbaar en is aan te raden als je darmen er snel door van slag raken.

Broccoli

Ik hou van broccoli. Dat is denk ik ook wel duidelijk als je kijkt hoeveel recepten met broccoli ik al geproduceerd heb. Haha… (zelfs een oliebol met broccoli!) Na mijn reis door Indonesië van vorige week moest ik echt dringend even bijtanken met groente.

Op reis vind ik dat toch altijd net even wat lastiger dan thuis. Natuurlijk eten ze in Indonesie ook groente, maar je eet al snel veel minder dan normaal. Voor mij toch in ieder geval want standaard eet ik het liefst 500 gram groente per dag. Verwerkt over drie maaltijden kom ik daar makkelijk aan. Natuurlijk heb ik ook wel eens een pizzadag maar over het algemeen voel ik me het beste (en mijn darmen zijn er altijd heel blij mee) als ik veel groente eet.

Broccoli-eisalade

En deze broccoli-eisalade zit bommetje vol met vezels. Dat hebben mijn darmen gemist! Deze salade is ook nog eens bestand tegen een stootje en dus makkelijk mee te nemen. Een kleine waarschuwing is hier echter wel op zijn plaats.

Koolsoorten – waaronder dus broccoli – willen nog wel eens een beetje stinken als je ze in een lunchbox meeneemt. Iets dat je collega’s misschien wat minder gezellig vinden dus open de box gewoon even niet onder de neus van je collega.. 🙂 Ik vind het zelf heel erg meevallen overigens maar heb wel eens commentaar gekregen. Ik meld het er dus maar even bij!

Broccoli- en eisalade | simoneskitchen.nl

Broccoli-eisalade met paprika

3.73 van 11 stemmen
GangMaaltijdsalade

Een lekkere makkelijke lunch met extra veel groente!
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli fijn gesneden
  • 4 eieren gekookt
  • 2 lenteui fijn gesneden
  • 1 rode paprika in kleine stukjes

Dressing

  • 2 el mayonaise
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 citroen sap
  • peper en zout

  • De broccoli kun je rauw eten maar als je dat niet lekker vindt, blancheer het dan even heel kort (1-2 minuutjes) Ik giet er gewoon kokend water overheen. Dat is voor mij al voldoende.
  • Doe de broccoli, de paprikastukjes en de lenteui in een kom en snij de eieren er in stukjes doorheen.
  • Maak de dressing door de ingredienten te combineren en meng dit door de salade. Eet meteen

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 398kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwit: 20g | Vet: 27g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 333mg | Natrium: 316mg | Kalium: 1152mg | Vezels: 9g | Suiker: 7g | Vitamine A: 2489IU | Vitamine C: 288mg | Calcium: 208mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.