Simone's Kitchen

Broccoli salade a la Hemsley + Hemsley

Broccoli salade met amandelen | simoneskitchen.nl

Bij sommige boeken weet je het gewoon; die moet ik hebben… En het boek van de zussen Jasmine en Melissa Hemsley,De kunst om goed te eten was er zo eentje. Ja het is weer een boek over gezond eten in de lange lijn die er inmiddels al is, en ja ook deze dames vermijden gluten, suiker en dergelijke. Het is nu eenmaal een hot item waar goed op ingesprongen wordt door mensen. Maar ik vind hun filosofie fijn, de recepten waanzinnig lekker en de fotografie mooi. Nou dan ben ik om.

Broccoli salad met amandel | simoneskitchen.nl

En het boek staat vol met recepten die ik echt wil uitproberen. En het fijne van dit soort boeken is natuurlijk dat je niet alles hóeft te doen, je kunt kiezen wat je wel en niet meeneemt in je dagelijkse voedingspatroon.

De zussen opereren sinds 2010onder  de naam H+H en zijn in de jaren daaraan vooraf gaand bezig geweest met het ontwikkelen van hun concept. Ze hebben er hun werk van gemaakt om mensen anders te leren eten en beter naar hun lichaam te leren luisteren.

Hemsley

Als eerste recept probeerde ik een salade van rauwe broccoli. Dat had ik nou nog nooit gegeten dus ik was er heel benieuwd naar. Het is natuurlijk wel zaak dat je de broccoli vrij klein snijd, anders ben je wel heel erg aan het knagen. Maar even door de keukenmachine doet wonderen. Ik ben normaal niet meteen een fan van gojibessen, maar even geweekt en dan door deze salade zorgt het voor een klein zoet accentje in de salade. Erg lekker!

Hemsley + Hemsley: De kunst om goed te eten is o.a. te koop bij Bol.com voor €29,95.

Broccoli salade met gember maanzaad mayonaise
In het oorspronkelijke recept wordt de mayonaise zelf gemaakt maar ik was te ongeduldig en heb gekozen voor mayonaise uit een potje...
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 1 flinke stronk broccoli ongeveer 350 gr
  • 1/2 rode ui in dunne ringen
  • 1 el appelciderazijn
  • 2 el goji bessen
  • 2 el amandelen. grof gehakt
  • 3 el mayonaise
  • 1/2 duimgroot stuk gemberwortel geraspt
  • 1 el maanzaad
  • 1/2 el appelciderazijn
  • zeezout
  •  
Instructies
  1. Snij de broccoli in kleinere stukken en haal dit door het schaafding van de keukenmachine of rasp het grof
  2. Week de rode uienringen ongeveer 15-20 minuten in de appelazijn (deze kun je later weer aan de salade toevoegen)
  3. Week de goji bessen 10 minuten in warm water zodat ze zacht worden en iets opzwellen
  4. Doe in een grote kom de broccoli, geweekte ui, de gojibessen en de gehakte amandelen.
  5. Maak zelf mayo of neem drie eetlepels en meng dit met de gember, een halve el appelazijn en het maanzaad. Voeg eventueel nog zeezout toe.
  6. Schep alles door elkaar en smullen maar.

 

1 comment

  1. Pingback: Broccolisalade met geroosterde pompoenzaadjes | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos