Broccolisalade met amandelen
Deze lekkere broccolisalade is super eenvoudig om te maken en zit vol met goede voedingsstoffen. Je vult de salade vervolgens aan met amandelen en gojibessen.
Broccolisalade met amandelen
Deze rauwe broccolisalade met amandelen was ooit de allereerste broccolisalade die ik at. Ik had voorheen nog niet eerder broccoli rauw gegeten, maar ik was meteen om. Heel erg lekker! En super gezond. Het recept kwam uit het boek van de zussen Hemsley en Hemsley. Het boek is inmiddels niet meer verkrijgbaar en de zussen zijn schijnbaar uit elkaar, maar je kunt hier nog wel de nieuwe boeken terugvinden van 1 van de zussen. De oorspronkelijke boeken kun je ook nog als tweedehands vinden.
Hoe dan ook, de broccolisalade met amandelen is heerlijk en makkelijk om te maken. Ik had hier de broccoli geschaaft maar ik geef wel de voorkeur aan het raspen zodat het wat minder grof is. Te groot en je moet wel heel erg knagen op de stukken groente.
Met gojibessen
In de broccolisalade met amandelen doe je vervolgens ook geweekte gojibessen. Nu ben ik niet perse een groot fan van deze kleine rode besjes. Ook al schijnen ze mega gezond te zijn, maar ik vind ze over het algemeen een beetje muf smaken. Week je ze echter eerst een minuutje of tien in wat water en doe je ze dan door de broccolisalade, dan geeft het wel een lekker zoet accentje.
Je kunt hier overigens ook prima wat rozijnen voor gebruiken. En ik vind het ook altijd lekker om door de broccolisalade met amandelen een appeltje of een peer te snijden. Dus dat is misschien een betere optie dan de gojibessen. Die volgens mij ook nog flink duur zijn.
Gemberdressing
De salade met broccoli is natuurlijk niet compleet zonder een lekkere dressing. In dit geval werd dat een dressing van mayonaise met gember en maanzaad. Superlekker! Wil je die nog iets frisser dan kan een kneepje citroensap uitkomst brengen.
Ben je fan van broccoli? Check dan hier alle recepten met broccoli.
Broccolisalade met amandelen
Benodigdheden
Ingrediënten
- 350 g broccoli
- 1/2 rode ui in dunne ringen
- 1 el appelciderazijn
- 2 el goji bessen
- 2 el amandelen. grof gehakt
- 3 el mayonaise
- 1/2 duimgroot stuk gemberwortel geraspt
- 1 el maanzaad
- 1/2 el appelciderazijn
- zeezout
Instructies
- Snij de broccoli in kleinere stukken en maal het in de keukenmachine of gebruik een grove rasp.
- Week de rode uienringen ongeveer 15-20 minuten in de appelazijn (deze kun je later weer aan de salade toevoegen)
- Week de goji bessen 10 minuten in warm water zodat ze zacht worden en iets opzwellen
- Doe in een grote kom de broccoli, geweekte ui, de gojibessen en de gehakte amandelen.
- Maak zelf mayo of neem drie eetlepels en meng dit met de gember, een halve el appelazijn en het maanzaad. Voeg eventueel nog zeezout toe.
- Schep alles door elkaar en serveer direct.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Broccolisalade met geroosterde pompoenzaadjes | Simone's Kitchen