Simone's Kitchen

Broccoli-koolrabi salade met cashewnootjes en pittige dressing

Broccoli-koolrabi salade | simoneskitchen.nl

Ok jullie hebben nog wel aardig wat recepten van me te goed die ik heb gemaakt vorige week. Alleen de geslaagde dan natuurlijk. Ik moet zeggen dat ik echt een fan ben geworden van de broccolisalade. Het is lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Makkelijk om mee te nemen (tandenstoker mee!) en het vult ook nog eens. Deze keer combineerden we het met een koolrabi. Dat is typisch zo’n groente die ik eerlijk gezegd altijd laat liggen want wat moet je met zo’n ding, maar je kunt hem goed rauw eten. Smaakt een beetje als een soort kruising tussen een appel en een radijs. Zoiets. Voor zover dat te omschrijven valt natuurlijk. Probeer het maar eens. We hebben hem wel geschild want de buitenkant is een beetje taai en minder lekker. Daarna geraspt door de salade en aangemaakt met een pittige dressing met mayo en wasabi.

Broccoli-koolrabi salade | simoneskitchen.nl

Broccoli koolrabi salade met cashewnoten
Totale tijd
15 mins
 
De salade is goed houdbaar in de koeling. Zeker twee dagen.
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 1 stronk broccoli
  • 1 witte koolrabi geschild en geraspt
  • 1 rode ui in ringen gesneden
  • 1 el appelciderazijn
  • 1 handje rozijnen
  • 75 gram rauwe cashewnoten even kort geroosterd
Dressing
  • 6 el mayonaise
  • 4 tl wasabi
  • 2 el amandelolie
  • zwarte peper
  • zout
Instructies
  1. Week de rode ui ringen even een minuutje of vijf in appelciderazijn. Zo gaat de scherpte er een beetje af

  2. Breek de broccoli in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot je grove korrels hebt. Blancheer die even heel kort. Paar seconden is voldoende. Als je een quooker hebt dan is dat ideaal om te gebruiken.
  3. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Als er appel cider over is van de ui doe je die er ook bij.
  4. Maak de dressing door de ingrediënten bij elkaar te doen en flink te kloppen.
  5. Doe door de salade heen.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos