Broccoli-koolrabi salade met cashewnootjes en pittige dressing

Broccoli-koolrabi salade | simoneskitchen.nl

Ok jullie hebben nog wel aardig wat recepten van me te goed die ik heb gemaakt vorige week. Alleen de geslaagde dan natuurlijk. Ik moet zeggen dat ik echt een fan ben geworden van de broccolisalade. Het is lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Makkelijk om mee te nemen (tandenstoker mee!) en het vult ook nog eens. Deze keer combineerden we het met een koolrabi. Dat is typisch zo’n groente die ik eerlijk gezegd altijd laat liggen want wat moet je met zo’n ding, maar je kunt hem goed rauw eten. Smaakt een beetje als een soort kruising tussen een appel en een radijs. Zoiets. Voor zover dat te omschrijven valt natuurlijk. Probeer het maar eens. We hebben hem wel geschild want de buitenkant is een beetje taai en minder lekker. Daarna geraspt door de salade en aangemaakt met een pittige dressing met mayo en wasabi.

Broccoli-koolrabi salade | simoneskitchen.nl

Broccoli koolrabi salade met cashewnoten

De salade is goed houdbaar in de koeling. Zeker twee dagen.

Ingredients:

  • 1 stronk broccoli
  • 1 witte koolrabi, geschild en geraspt
  • 1 rode ui, in ringen gesneden en even geweekt in appel cider
  • handje rozijnen
  • 75 gram rauwe cashewnoten, even kort geroosterd
Dressing
  • 6 el mayonaise
  • 4 tl wasabi
  • 2 el amandelolie
  • zwarte peper
  • zout

Directions:

  1. Breek de broccoli in roosjes en doe in de keukenmachine. Maal tot je grove korrels hebt. Blancheer die even heel kort. Paar seconden is voldoende. Als je een quooker hebt dan is dat ideaal om te gebruiken.
  2. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar. Als er appel cider over is van de ui doe je die er ook bij.
  3. Maak de dressing door de ingrediënten bij elkaar te doen en flink te kloppen.
  4. Doe door de salade heen.

Bewaren

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur (IO) Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *