Pittige eiersalade met koolrabi

Eiersalade met koolrabi

Een lekker pittige salade waarbij koolrabi de held van de dag is. Deze vaak vergeten groente heeft een beetje de smaak en crunch van een appel en is heerlijk in deze eiersalade.

Koolrabi is typisch zo’n groente die we vaak over het hoofd zien. Dat kun je al afzien aan de positie van de koolrabi in de supermarkt. Klinkt gek maar let er maar eens op. Alle minder gangbare groentes liggen of op de bovenste rij of in het aparte koelschapje. Of misschien verbeeld ik het me maar, maar zo zie ik dat dan weer.

Deze eiersalade met koolrabi is een goede reden om de koolrabi eens wat vaker uit de kast te trekken.

Koolrabi

De koolrabi is (je zou het misschien al verwachten door de naam) familie van de kool. Hij bestaat in meerdere kleuren. De meest bekende is de lichtgroene variant maar er is ook een paarse en zelfs blauwe variant. Al heb ik die laatste nog nooit gezien.

De koolrabi en daarmee ook deze eiersalade met koolrabi zit vol met vitamine C. Eet je 100 gram koolrabi dan heb je al 100% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine binnen.

Maken van de eiersalade

Het maken van de pittige eiersalade met koolrabi is heel eenvoudig. Behalve het koken van de eieren is het verder alleen een kwestie van snijden en mengen.

Ik maak de eiersalade met koolrabi extra pittig door in de dressing wat mierikswortel te mengen. Mierikswortel is trouwens familie van de wasabi dus die pittigheid heeft ie niet van een vreemde.

Natuurlijk is ok dit weer makkelijk aan te passen naar je eigen wensen. Wil je het minder pittig dan laat je het rode pepertje weg in de salade en de mierikswortel weg uit de dressing.

De salade is vegetarisch maar zou ook niet misstaan met een lekker knapperig uitgebakken spekje.

Probeer ook eens mijn makkelijke eiersalade

Pittige eiersalade met koolrabi

Pittige eiersalade met koolrabi

Nog geen review
GangLunch
Keukenpaleo

Deze fijne salade kun je goed meenemen naar je werk. Ook lekker om te serveren met slaschuitjes of op een lijnzaadcracker
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 2 koolrabi 1 grote of 2 kleine, geschild en in blokjes of reepjes gesneden
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 1 rood pepertje zaadlijsten verwijderd, fijn gesneden
  • 50 gr walnoten grof gehakt

Dressing

  • 3 el mayonaise
  • 2 tl mierikswortel geraspt
  • 1 el appelcider
  • Peper en zout
  • Verse bieslook om te serveren

  • Kook de eieren hard.
  • Meng alle groenten door elkaar en voeg hier de dressing bij.
  • Meng goed door. Serveer met geknipte bieslook en de extra walnoten erover.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 392kcal | Koolhydraten: 17g | Eiwit: 21g | Vet: 28g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 410mg | Natrium: 204mg | Kalium: 922mg | Vezels: 8g | Suiker: 8g | Vitamine A: 1794IU | Vitamine C: 163mg | Calcium: 122mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.