De lekkerste eiersalade – makkelijk recept!
Deze heerlijke eiersalade is super eenvoudig om te maken en altijd lekker.
Heerlijke eiersalade
Van de week was ik op zoek naar een recept voor eiersalade, waarvan ik overtuigd was dat ik het hier op de site al had staan. Niets bleek echter minder waar en dus tijd om daar snel wat aan te doen!
De basis van een goede eiersalade ligt uiteraard in de eieren. Ik gebruik daar dan ook het liefst biologische eitjes voor. Ik heb niet echt een boer in de buurt zitten om de eieren te halen, maar bestel ze wel vaak online via Hofweb. Sowieso een aanrader, mocht je belang hechten aan de kwaliteit van de producten waar je mee werkt.
Uiteraard kunnen eitjes uit de supermarkt ook. In deze eiersalade gebruik ik 6 eieren. Mijn eitjes waren relatief klein. Heb je grote eieren dan volstaat wellicht 4 of 5 eieren ook.
Saus voor de eiersalade
Het belangrijkste element van de salade is – behalve de eieren zelf – natuurlijk de saus die je erbij maakt. Ik gebruik hier graag een goede mayonaise voor. Welke jij prettig vindt is natuurlijk persoonlijk, maar wil je zelf je mayonaise maken check hier dan het makkelijke recept voor mayonaise
Voor wat extra crunch vind ik het lekker om een fijngesneden bosuitje toe te voegen en een kappertje of een augurkje is ook erg lekker. Door de saus gaat verder óf een lepeltje mosterd óf een lepeltje ketchup. Wil je de eiersalade wat pittiger dan is een paar druppeltjes tabasco ook heerlijk.
Je ziet dat het zelf maken van eiersalade echt niet ingewikkeld is en het is bovendien koolhydraatarm, paleo en glutenvrij. Geschikt voor iedereen dus.
Ik serveer het graag met wat notenbrood (recept volgt daarvan nog op een later moment, maar dit notenbrood is bijvoorbeeld ook lekker)
Maak je eigen variant
Het fijne van dit soort basisrecepten is dat je heel makkelijk een salade kunt maken die helemaal jouw smaak is. Voeg wat tabasco toe, extra bieslook, augurkjes, geraspte wortel of zelf een lekker nootje kan heerlijk zijn!
Heb je eiersalade over? Probeer dan eens deze zoete aardappelbowl waar ik ook een eiersalade bij gebruik.
Ik krijg overigens vaak de vraag wat mijn favoriete pannen zijn om in te koken. Sinds kort ben ik helemaal fan van de zogeheten groene pan. Dit zijn pannen met een anti aanbaklaag die gemaakt is van plantenextracten. Niet schadelijk dus. En heel fijn om mee te bakken. Voor de eiersalade is deze steelpan een topper.
De lekkerste eiersalade
Ingrediënten
- 6 eieren
- 3 el mayonaise
- 1 el mosterd
- 1 bosui fijn gesneden
- 1 el kappertjes fijn gesneden
- 1 el bieslook voor erover
- peper en zout
- Optioneel: ketchup, tabasco, gerookte paprika
Instructies
- Begin met het koken van de eieren. Zorg dat je ze hard kookt en goed laat schrikken. Pel de eieren en snij in kleine stukjes.
- Snij de kappertjes en de bosui fijn. Meng dit met de eieren.
- Voeg de mayonaise en de mosterd toe en roer het geheel door
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de eiersalade met verse bieslook
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pin dit recept
Wil je dit recept bewaren? Pin het dan met de onderstaande foto!