Simone's Kitchen

Zoete aardappelbowl

Stevig ontbijt met deze zoete aardappelbowl

Zoete aardappel is ook weer zo’n groentesoort die ontzettend veelzijdig is. Je kunt er frietjes van maken, taco’s mee vullen, soep, deze overheerlijke ontbijtbowl en deze die je nu hier ziet en die de hartige variant is van de eerder genoemde bowl. Zoete aardappel is bovendien gezond, zit vol met vezels en is geen familie van de nachtschade. De zoete aardappel komt uit de windefamilie. Grappig overigens, want als je er gevoelig voor bent kun je van zoete aardappel soms last krijgen van winderigheid… 🙂

De zoete aardappel zit ook nog eens vol met magnesium, vezels en vitamine C onder andere. Je kunt hem rauw eten, koken, bakken of pureren. Kortom, de zoete aardappel is veelzijdiger dan de gewone aardappel en wordt ook beter verdragen door mensen met diabetes doordat de suikers van de zoete aardappel langzamer worden opgenomen dan die van de gewone aardappel. Juglen Zwaan schreef al eens uitgebreider over de gezondheidsvoordelen van de zoete aardappel.

En het is ook nog eens heel lekker. Hier combineerde ik de zoete aardappel met een makkelijke eiersalade en een avocado voor een stevig ontbijt of – als dat meer je ding is – een lekkere lunch. Makkelijk en lekker!

ZOETE AARDAPPELBOWL
Totale tijd
20 min
 
Servings: 2 personen
Ingredienten
  • 1 zoete aardappel in blokjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 25 gr pijnboompitjes geroosterd
Voor de eiersalade:
  • 4 eieren gekookt
  • 2 stengels bleekselderij in dunne schijfjes
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1-2 el verse bieslook gesnipperd
  • 3 el zelfgemaakte mayonaise
  • peper en zout
Instructies
  1. Begin met het koken van je zoete aardappel. Dit duurt ongeveer 10 minuten voor ze beetgaar zijn. Giet af en zet apart.
  2. Maak je eiersalade door de eieren in kleine stukjes te snijden en te mengen met de bleekselderij, bosuitjes en verse bieslook. Voeg mayonaise toe en breng op smaak met peper en zout.
  3. Maak je bowl door de zoete aardappel erin te doen, vul aan met de eiersalade en de blokjes avocado. Strooi de geroosterde pijnboompitjes erover en nog wat verse bieslook.

Delen is fijn!

1 comment

  1. Pingback: Makkelijk hartig ontbijt: Chorizobowl | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos