Simone's Kitchen

Tex Mex: Taco’s met pittige zoete aardappel

Gezelligheid!

Week zonder vlees

Advertisement

Het is weer de week zonder vlees. Dat is het al een aantal dagen maar het leek me leuk om taco friday to combineren met dat evenement en dus maakte ik deze overheerlijke vega taco’s. Als je de kaas weglaat is het zelfs helemaal vegan.

SPONSORED

Ondanks het feit dat ik (niet meer) vegetarisch ben, vind ik de week zonder vlees een heel goed initiatief. Ten eerste is het een bewustwording van het feit dat we ook goed kunnen eten zonder altijd maar dat varkenslapje of kipfilet op ons bord te gooien. Ten tweede is het belangrijk dat er minder vlees per week wordt gegeten en we de balans met plantaardige eiwitten weer rechttrekken. Ik heb daar al eerder over geschreven hier.

Tex Mex

Bij de Tex Mex keuken denk je wellicht in eerste instantie niet aan plantaardig. Het is een keuken die rijk is aan vlees gerechten maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Het gaat heel erg om de kruiden en wat je eet en daar hoeft dus zeker niet altijd vlees bij. Ik koos voor taco’s (en hele handige taco tubs. Ik kende ze nog niet maar ben instant fan geworden! Zo handig!) en vulde die met pittige zoete aardappel. guacamole en lekkere salsa.

Gezelligheid

Perfect dus om de tafel vol te zetten met allerlei lekkers en je gasten zelf hun favoriete ingredienten in de taco’s te laten scheppen of doe de basis erin en laat iedereen aanvullen met dingen als knapperige noten, tomaatjes, geraspte kaas. Liever vegan? Probeer dan ook eens deze vegan parmezaanse kaas te maken en gebruik die voor erover.

Pittige taco’s met zoete aardappel en guacamole
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 2 grote zoete aardappels in blokjes
  • 1 tl chili poeder of minder als je het minder pittig wilt
  • 1/2 tl komijn
  • 1 tl paprika
Guacamole
  • 3 avocado eetrijp
  • 50 gr kerstomaatjes
  • 1 limoen
  • verse koriander
Verder
Instructies
  1. Kook de blokjes zoete aardappel voor ongeveer 10 minuten of tot ze net beetgaar zijn. Giet af en laat even uitlekken

  2. Maak ondertussen de guacamole door de avocado met een vork te prakken. Meng dit met 50 gr van de fijngesneden kerstomaatjes. Voeg wat gehakte koriander toe en wat limoensap. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verhit een koekenpan en doe hier de zoete aardappelblokjes in. Voeg de kruiden toe en bak even kort tot alle blokjes met de kruiden bedekt zijn en breng op smaak met zout en peper.

  4. Neem de taco schelpen en doe eerst een plukje sla in de schelpen, gevolgd door een flinke schep guacamole, dan de zoete aardappel en maak het af met walnoten, salsa en geraspte kaas.

  5. Eet smakelijk!

Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Santa Maria.

Delen is fijn!

2 comments

  1. Pingback: Zoete aardappelbowl | Simone's Kitchen

  2. Pingback: Makkelijk voor een feestje - Tex Mex nachos todos! | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos