Tex Mex: Taco’s met pittige zoete aardappel
Week zonder vlees
Het is weer de week zonder vlees. Dat is het al een aantal dagen maar het leek me leuk om taco friday to combineren met dat evenement en dus maakte ik deze overheerlijke vega taco’s. Als je de kaas weglaat is het zelfs helemaal vegan.
SPONSORED
Ondanks het feit dat ik (niet meer) vegetarisch ben, vind ik de week zonder vlees een heel goed initiatief. Ten eerste is het een bewustwording van het feit dat we ook goed kunnen eten zonder altijd maar dat varkenslapje of kipfilet op ons bord te gooien. Ten tweede is het belangrijk dat er minder vlees per week wordt gegeten en we de balans met plantaardige eiwitten weer rechttrekken. Ik heb daar al eerder over geschreven hier.
Tex Mex
Bij de Tex Mex keuken denk je wellicht in eerste instantie niet aan plantaardig. Het is een keuken die rijk is aan vlees gerechten maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Het gaat heel erg om de kruiden en wat je eet en daar hoeft dus zeker niet altijd vlees bij. Ik koos voor taco’s (en hele handige taco tubs. Ik kende ze nog niet maar ben instant fan geworden! Zo handig!) en vulde die met pittige zoete aardappel. guacamole en lekkere salsa.
Gezelligheid
Perfect dus om de tafel vol te zetten met allerlei lekkers en je gasten zelf hun favoriete ingredienten in de taco’s te laten scheppen of doe de basis erin en laat iedereen aanvullen met dingen als knapperige noten, tomaatjes, geraspte kaas. Liever vegan? Probeer dan ook eens deze vegan parmezaanse kaas te maken en gebruik die voor erover.
Pittige taco’s met zoete aardappel en guacamole
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels in blokjes
- 1 tl chili poeder of minder als je het minder pittig wilt
- 1/2 tl komijn
- 1 tl paprika
Guacamole
- 3 avocado eetrijp
- 50 gr kerstomaatjes
- 1 limoen
- verse koriander
Verder
- 1 pak Santa Maria taco schelpen
- 1 pak Santa Maria taco tubs
- 1 fles Santa Maria salsa mild of pikant
- 50 gr walnoten
- 75 gr veldsla
- 75 gr geraspte kaas
- peper en zout
Instructies
- Kook de blokjes zoete aardappel voor ongeveer 10 minuten of tot ze net beetgaar zijn. Giet af en laat even uitlekken
- Maak ondertussen de guacamole door de avocado met een vork te prakken. Meng dit met 50 gr van de fijngesneden kerstomaatjes. Voeg wat gehakte koriander toe en wat limoensap. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een koekenpan en doe hier de zoete aardappelblokjes in. Voeg de kruiden toe en bak even kort tot alle blokjes met de kruiden bedekt zijn en breng op smaak met zout en peper.
- Neem de taco schelpen en doe eerst een plukje sla in de schelpen, gevolgd door een flinke schep guacamole, dan de zoete aardappel en maak het af met walnoten, salsa en geraspte kaas.
- Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Disclaimer: Deze post is een samenwerking met Santa Maria.
Pingback: Fajita in kerstsfeer - Tex Mex stijl! | Simone's Kitchen
Pingback: Quesedilla met chocolade molesaus, kip en kaas | Simone's Kitchen
Pingback: Tex Mex barbecue met snelle kip fajitas | Simone's Kitchen
Pingback: Makkelijk voor een feestje - Tex Mex nachos todos! | Simone's Kitchen
Pingback: Zoete aardappelbowl | Simone's Kitchen