Het is eindelijk weer eens mooi weer. Voor zolang het duurt dan want de voorspellingen zeggen dat het vanmiddag alweer gaat regenen. Lekker dan weer… Maar de laatste tijd is het niet heel vaak voorgekomen dat ik niks heb een heel weekend en ik ben het een beetje ontwend. Krijg af en toe zo’n momentje dat ik denk ‘Ben ik nou echt niks vergeten??’ Suf, ik weet het maar ja, that’s me. Dus om dat dan een beetje te compenseren heb ik maar lekker wat nieuwe recepten gemaakt. Die komen snel, want deze maakte ik samen met Charlotte alweer een klein tijdje geleden. Ik had een overdosis paprika over van een shoot dus de frittata is een beetje paprika heavy. Niet verkeerd overigens maar als ik hem nog een keer maak worden het wat minder paprika’s.

Tortilla van zoete aardappel en paprika | simoneskitchen.nl

We bleken ook halverwege het koken zonder eieren te zitten dus in plaats van vier zitten hier drie eieren in. Lekker belangrijk, hoor ik je denken maar vergeet niet dat de eieren het geheel bij elkaar houden. En als je goed kijkt zie je dat het daar een klein beetje aan mankeert… 🙂

Tortilla van zoete aardappel en paprika | simoneskitchen.nl

Paprika fritatta met zoete aardappel

4 van 2 stemmen
GangOntbijt

Decoratief klokje bereidingstijd
totaal 15 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 1/2 bosje peterselie
  • 25 gr feta
  • 3-4 zoete puntpaprika’s in kleine stukjes gesneden
  • 100 gr zoete aardappel in kleine blokjes
  • peper
  • zout

  • Kook de zoete aardappel eerst even kort. Een minuutje of 3-4 is voldoende voor de kleine blokjes.
  • Verhit een koekenpan met wat olie en bak hierin de stukjes paprika en de zoete aardappel samen aan. In de tussentijd breek je de eieren in een ruime kom. Hier giet je de mellk bij en doe er wat zout en peper bij.
  • Snij de peterselie klein en voeg die toe. Klop het geheel even goed door.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 299kcal | Koolhydraten: 27g | Eiwit: 19g | Vet: 13g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 343mg | Natrium: 343mg | Kalium: 817mg | Vezels: 5g | Suiker: 16g | Vitamine A: 13405IU | Vitamine C: 229.2mg | Calcium: 263mg | Ijzer: 2.6mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.