Simone's Kitchen

Ei met verrassing – Gehaktbal frittata

Gehaktbal frittata

Gehaktbal frittata

Ah het fijne ei… Wat zouden we toch zonder ei moeten doen? Ok, dat is even een beetje een gekke zijsprong want ik weet dat er plenty mensen zijn die geen eieren of andere dierlijke producten gebruiken én ik vind het zelf ook erg leuk om vegan te bakken. Gewoon omdat het kan en omdat ik het ook belangrijk vind om daar mee te experimenteren.

Maar goed, er is natuurlijk helemaal niks vegans aan deze frittata of omelet of hoe je het ook wilt noemen. Dus misschien moet ik daar gewoon even over ophouden. Sorry. Ik dwaal geheel af.

Deze gehaktbal frittata is heerlijk voor een wat luiere zondagochtend of voor de lunch misschien ook wel. Of misschien juist wel. Het vult goed door het ei en door de gehaktballetjes en is gewoon erg lekker. Ik eet het graag met een flinke klodder mayonaise (want ja, alles is lekkerder met mayonaise toch?)

Ben je fan van frittata? Probeer dan zeker ook eens deze lekkere boerenkool frittata. Perfect voor deze tijd van het jaar of de frittata met zoete aardappel en paprika. Ook lekker!

Gehaktbal frittata
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Gehaktbal fritatta

Bereidingstijd: 30 min
Porties: 4 personen

Benodigdheden

  • Koekenpan

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt half om half
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 el Provencaalse of Griekse kruiden
  • ½ el kokosolie
  • 6 eieren
  • 75 gr groene sla naar keuze

Instructies

  • Meng het gehakt met de kruiden, peper en zout en draai er kleine balletjes van. Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
  • Haal de balletjes uit de pan en klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit de koekenpan opnieuw (voeg eventueel nog wat vet toe maar dat is waarschijnlijk niet nodig)
  • Giet de eieren in de koekenpan en doe de gehaktballetjes er meteen weer bij. Bak tot de omelet gaar is.
  • Serveer met groene sla
Trefwoord: ei, gehakt

Voedingswaarde

Calorieën: 335kcal, Koolhydraten: 1g, Eiwit: 23g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 10g, Cholesterol: 308mg, Natrium: 734mg, Kalium: 327mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 394IU, Vitamine C: 1mg, Calcium: 72mg, Ijzer: 4mg

Ik heb trouwens wel altijd ruzie met de naam van de frittata. Wanneer is het nou eigenlijk een frittata en waarom zou je het zo noemen en niet een omelet? Is een frittata gevuld? Ik heb het een beetje uitgezocht. Ik zeg een beetje want ik vond het antwoord bij Francesca (van Francesca Kookt) Blijkbaar is een frittata een Italiaanse variant op de omelet. Waarbij de omelet dunner is dan de frittata. Nou ook weer wat geleerd dan… 🙂

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.