Gehaktbal frittata

Gehaktbal frittata

Ah het fijne ei… Wat zouden we toch zonder ei moeten doen? Ok, dat is even een beetje een gekke zijsprong want ik weet dat er plenty mensen zijn die geen eieren of andere dierlijke producten gebruiken én ik vind het zelf ook erg leuk om vegan te bakken. Gewoon omdat het kan en omdat ik het ook belangrijk vind om daar mee te experimenteren.

Maar goed, er is natuurlijk helemaal niks vegans aan deze frittata of omelet of hoe je het ook wilt noemen. Dus misschien moet ik daar gewoon even over ophouden. Sorry. Ik dwaal geheel af.

Deze gehaktbal frittata is heerlijk voor een wat luiere zondagochtend of voor de lunch misschien ook wel. Of misschien juist wel. Het vult goed door het ei en door de gehaktballetjes en is gewoon erg lekker. Ik eet het graag met een flinke klodder mayonaise (want ja, alles is lekkerder met mayonaise toch?)

Ben je fan van frittata? Probeer dan zeker ook eens deze lekkere boerenkool frittata. Perfect voor deze tijd van het jaar of de frittata met zoete aardappel en paprika. Ook lekker!

Gehaktbal frittata

Gehaktbal fritatta

5 van 1 stem

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

4 personen

Materiaal

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt half om half
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 1 el Provencaalse of Griekse kruiden
  • ½ el kokosolie
  • 6 eieren
  • 75 gr groene sla naar keuze

  • Meng het gehakt met de kruiden, peper en zout en draai er kleine balletjes van. Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar.
  • Haal de balletjes uit de pan en klop de eieren los met wat zout en peper. Verhit de koekenpan opnieuw (voeg eventueel nog wat vet toe maar dat is waarschijnlijk niet nodig)
  • Giet de eieren in de koekenpan en doe de gehaktballetjes er meteen weer bij. Bak tot de omelet gaar is.
  • Serveer met groene sla

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 335kcal | Koolhydraten: 1g | Eiwit: 23g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 10g | Cholesterol: 308mg | Natrium: 734mg | Kalium: 327mg | Vezels: 1g | Suiker: 1g | Vitamine A: 394IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 72mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Ik heb trouwens wel altijd ruzie met de naam van de frittata. Wanneer is het nou eigenlijk een frittata en waarom zou je het zo noemen en niet een omelet? Is een frittata gevuld? Ik heb het een beetje uitgezocht. Ik zeg een beetje want ik vond het antwoord bij Francesca (van Francesca Kookt) Blijkbaar is een frittata een Italiaanse variant op de omelet. Waarbij de omelet dunner is dan de frittata. Nou ook weer wat geleerd dan… 🙂

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.