Simone's Kitchen

Goede start van de dag – boerenkoolfrittata (whole30, paleo)

Fritatta met boerenkool | simoneskitchen.nl

Whole30 ontbijt

Ik kan me nog levendig mijn allereerste whole30 herinneren. Het ontbijt was een probleem. Want als je jaren lang gewend bent om een bak yoghurt met cruesli te eten als ontbijt, wat doe je dan tijdens de whole30? Nou dat werd al snel een ei, nog meer ei en o ja, doe nog maar een ei. Tot we geen eieren meer konden zien. Nu ben ik gek op ei dus dat is het probleem niet, maar we aten dat ei nagenoeg elke dag op dezelfde manier. En ja dan wordt het wel een tikkie saai op den duur.

Eiervariatie met boerenkoolfrittata

Maar gelukkig is niets zo flexibel als het ei, dus inmiddels is mijn repertoire aan eigerechten dermate uitgebreid dat ik niet meer zo erg tegen dat ontbijt aanhik. En bovendien eet ik ook niet meer elke dag eieren als ontbijt, want er zijn nog veel meer opties. Maar daarover later meer.. 🙂 Voor nu heb ik alvast deze overheerlijke boerenkoolfrittata. Die niet alleen heel lekker is als ontbijt, maar ook nog eens makkelijk meegenomen kan worden als lunch.

Ideaal als je op kantoor zit en je moet elke dag lunch meenemen. We doen vaak een whole30 in de zomer omdat ik dan meer zin heb in salades. In de winter – zoals nu – ben ik toch geneigd naar wat stevigere gerechten of warme gerechten. Soep is dan ook een favoriet en deze fritatta dus.

Deze fritatta met geroosterde groente is trouwens ook een aanrader en ook makkelijk mee te nemen!

Fritatta met boerenkool | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Boerenkoolfrittata

Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 50 gr spekblokjes
  • 100 gr boerenkool fijngesneden
  • 1 rode peper
  • 4 eieren
  • 1/2 bosje peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een medium formaat koekenpan. Bak hierin de spekblokjes uit.
  • Voeg de boerenkool toe en bak dit 3-5 minuten mee. Snijd intussen de rode peper fijn (met zaadjes als je van pittig houdt, zonder zaadjes als je wat minder pittig wilt)
  • Schep de rode peper door de boerenkool en bak even mee. Klop ondertussen de eieren met peper en zout naar smaak in een kom. Het spek is ook al zout dus doe er niet teveel zout bij.
  • Schenk de eieren over de boerenkool en leg een deksel op de pan. Laat de frittata langzaam garen tot het ei is gestold. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  • Stort de frittata op een bord en bestrooi met de peterselie

Voedingswaarde

Calorieën: 154kcal, Koolhydraten: 4g, Eiwit: 12g, Vet: 11g, Verzadigd vet: 6g, Cholesterol: 182mg, Natrium: 448mg, Kalium: 220mg, Vezels: 1g, Suiker: 1g, Vitamine A: 2842IU, Vitamine C: 46mg, Calcium: 62mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

1 comment

  1. Pingback: Ei met verrassing - Gehaktbal frittata | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!