Simone's Kitchen

Bang bang chicken (whole30, paleo)

Bang bang chicken | simoneskitchen.nl

Bang bang chicken

Geen idee waarom deze kipsalade zo heet.. 😉 Ik zag het ergens staan en ik vond de naam wel grappig. Bang bang chicken it is dus… Dit is een makkelijke salade om snel in elkaar te zetten en met de fantastische dressing is het echt een heerlijke salade. Let even op want in de ingredientenlijst staat 1 tl honing. Doe je op dit moment een whole30 dan laat je de honing weg. Is de saus niet zoet genoeg naar je smaak dan voeg je 1 tl appelciderazijn toe. De basis van de saus is mijn homemade hoisinsaus. Ik hou van hoisinsaus. Vind het zo lekker! En deze is zonder suiker dus geen reden om hem niet te eten. Het recept vind je hier

Het is een prima salade om als avondeten te gebruiken. Je kunt eventueel de hoeveelheid kip een beetje opschroeven als het te licht is naar je smaak. Tom en ik vonden het prima voor de avondmaaltijd maar goed smaken verschillen. Heb je erg hongerige mensen dan kan wat meer kip dat probleem oplossen.

Bang bang chicken

Deze fijne salade kun je ook goed van tevoren maken. Of neem de leftovers de volgende dag mee voor de lunch. Bewaar de dressing in dat geval apart en doe er pas over op het moment dat je de salade wilt gaan eten.
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 courgettes in spiralen
  • 2 winterwortels in spiralen
  • 3 lente-uitjes in ringetjes
  • 150 gr tauge
  • 180 gr sugarsnaps gekookt
  • 1 rode peper in dunne ringetjes (naar wens met of zonder zaadjes)

Dressing:

  • 4 el amandelpasta
  • 3 el coconut aminos
  • 3 el hoisin (volg link voor recept)
  • 2 el sesamolie
  • 50 gr amandelen geroosterd en gehakt
  • 1 tl honing (laat weg als je de whole30 doet)
  • 1 el chili vlokken

Instructies

  • Pocheer de kip voor 8-10 minuten. Laat afkoelen en pluk de kip uit elkaar. Neem een grote schaal en meng hier de groente samen. Voeg de kip toe.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten goed te combineren. Doe het eventueel in een kleine keukenmachine om de chilivlokken goed te mengen. Let op: de saus is pittig! Wil je minder pit voeg dan minder van de chilivlokken toe.
  • Sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Avatar

    Wat een ongelooflijk lekker recept,  geweldig dat ECHT gezond ook zo lekker kan zijn. Dubbel genieten daardoor. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!