Een heerlijk gerecht wat Aziatische invloeden heeft en luistert naar de naam bang bang chicken.

Bang bang chicken | simoneskitchen.nl

Bang bang chicken

Geen idee waarom deze kipsalade zo heet.. 😉 Ik zag het ergens staan en ik vond de naam wel grappig. Bang bang chicken it is dus… Dit is een makkelijke salade om snel in elkaar te zetten en met de fantastische dressing is het echt een heerlijke salade. Let even op want in de ingredientenlijst staat 1 tl honing. Doe je op dit moment een whole30 dan laat je de honing weg. Is de saus niet zoet genoeg naar je smaak dan voeg je 1 tl appelciderazijn toe. De basis van de saus is mijn homemade hoisinsaus. Ik hou van hoisinsaus. Vind het zo lekker! En deze is zonder suiker dus geen reden om hem niet te eten.

Het is een prima salade om als avondeten te gebruiken. Je kunt eventueel de hoeveelheid kip een beetje opschroeven als het te licht is naar je smaak. Tom en ik vonden het prima voor de avondmaaltijd maar goed smaken verschillen. Heb je erg hongerige mensen dan kan wat meer kip dat probleem oplossen.

Bang bang chicken 2

Snelle salade

De bang bang chicken is erg makkelijk om te maken en lekker snel. Ik gebruik hiervoor een ouderwetse handspiraaldraaier. Dat is met de wortels soms best een beetje onhandig, maar ik ontdekte laatst een makkelijke juliennesnijder die eigenlijk veel makkelijker werkt. Zeker voor de courgette is dat supersnel. Er zijn meerdere manieren om courgetti te maken en tegenwoordig kun je het zelfs kant- en klaar kopen in de supermarkt. Dat is een optie, maar dat vind ik dan weer vaak van die gekke rare kleine stukjes. Ik maak het dus liever zelf. Goedkoper ook!

De wortel is wat harder en dat maakt het ietsje lastiger maar met diezelfde juliennesnijder is het zo gedaan. Je kunt eventueel ook ervoor kiezen om in plaats van julienne de wortel grof te raspen. Dat doet aan de smaak zeker niets af. Check hieronder de video voor hoe snel ik dat maak.. 🙂

Killersaus

De held van dit recept is naar mijn mening de saus. Die is zo lekker! Hiervoor gebruik ik amandelpasta. Dat is soms wat lastig om los te roeren (afhankelijk van het merk wat je gebruikt) dus geef niet op. Ik heb hiervoor van die mini garde dingetjes. Hoe ik het doe? Ik doe eerst de amandelpasta in het bakje, vervolgens voeg ik daar iets aan toe wat vloeibaar is. In dit geval is de coconut aminos het handigste. Ik prak de amandelpasta eerst een beetje los met een vork zodat het al kleinere stukjes zijn en klop het dan met de mini garde net zo lang tot het glad is. Meestal voeg ik dan halverwege al de extra ingrediënten toe, maar check vooral even hoe het met jouw amandelpasta is gesteld. Als het niet lukt kun je het eventueel ook een beetje verwarmen.

Serveer de bang bang chicken met lekker veel van de saus!

Bang bang chicken | simoneskitchen.nl

Bang bang chicken

5 van 4 stemmen
GangHoofdgerecht, Maaltijdsalade
KeukenGezonde keuken

Deze fijne salade kun je ook goed van tevoren maken. Of neem de leftovers de volgende dag mee voor de lunch. Bewaar de dressing in dat geval apart en doe er pas over op het moment dat je de salade wilt gaan eten.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

4 personen

Materiaal

  • Juliennesnijder

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 2 courgettes in spiralen
  • 2 winterwortels in spiralen
  • 3 lente-uitjes in ringetjes
  • 150 gr tauge
  • 180 gr sugarsnaps gekookt
  • 1 rode peper in dunne ringetjes (naar wens met of zonder zaadjes)

Dressing:

  • 4 el amandelpasta
  • 3 el coconut aminos
  • 3 el hoisin (volg link voor recept)
  • 2 el sesamolie
  • 50 gr amandelen geroosterd en gehakt
  • 1 tl honing (laat weg als je de whole30 doet)
  • 1 el chili vlokken

  • Pocheer de kip voor 8-10 minuten. Laat afkoelen en pluk de kip uit elkaar. Neem een grote schaal en meng hier de groente samen. Voeg de kip toe.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten goed te combineren. Doe het eventueel in een kleine keukenmachine om de chilivlokken goed te mengen. Let op: de saus is pittig! Wil je minder pit voeg dan minder van de chilivlokken toe.
  • Sprenkel de dressing over de salade en serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 479kcal | Koolhydraten: 29g | Eiwit: 35g | Vet: 26g | Verzadigd vet: 3g | Meervoudigd onverzadigd vet: 8g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 13g | Transvet: 0.02g | Cholesterol: 73mg | Natrium: 653mg | Kalium: 1262mg | Vezels: 8g | Suiker: 14g | Vitamine A: 7532IU | Vitamine C: 71mg | Calcium: 165mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.