Kipsalade met venkel (whole30, paleo)
Lekker fris en licht is deze kipsalade met venkel. Handig om mee te nemen als lunch voor onderweg of als bijgerecht bij de avondmaaltijd.
Kipsalade met venkel
Ja het kon natuurlijk niet uitblijven dat jullie hier allemaal van die hele gezonde recepten langs zien komen. Want taarten mag ik even niet en ik kan ze dan wel maken, maar dat is dan een vorm van zelfkastijding vind ik. Ja toch? En dit is gewoon een lekkere kipsalade met venkel, of je nu wel of niet een whole30 aan het doen bent!
Ik heb de venkel even kort in de pan gebakken omdat ik rauwe venkel wel lekker vindt, maar alleen als het echt heel dun is gesneden en onze mandoline is verdwenen (nou ja, het was een rotding, dus we hebben hem weggedaan) en met een mes zo flinterdun schaven wordt wel heel erg intensief werk.
Kip
Als je de kip al kant en klaar hebt liggen (ideaal om restjes op te maken) dan is het ook nog eens zo klaar. Groente snijden, kip in stukken, venkel even aanbakken en voila; je lunch is gereed. Als avondmaaltijd is het wel iets te licht dus dan kun je er naar smaak nog wat bijdoen. Pasta zou hier ook heel lekker bij zijn of doe er wat gekookte quinoa door. Topper!
Kipsalade met venkel
Ingrediënten
Instructies
- Snij de paprika en de appel in blokjes en de bleekselderij in dunne plakjes. Doe bij elkaar in een kom.
- Pluk de kip of snij in blokjes
- Verhit een koekenpan met wat kokos- of olijfolie en bak hierin de venkel even kort tot het een beetje glazig wordt. Doe bij de rest van de groente. Voeg de kip ook toe.
- Maak de dressing door mayo en azijn te mengen en breng op smaak met peper en zout
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Pingback: Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas | Simone's Kitchen
welke mayo te gebruiken voor paleo ?.met olijfolie is ze te bitter.
Ik maak de mayo altijd met milde olijfolie. Gewoon de goedkoopste uit de supermarkt. Extra virgin is te bitter maar de milde kan prima.
recept:doe haloumi en kleingesneden venkel en oregano in kom met olijfolie+ peper. 2 uur marineren. leg in grill- of koekenpan 3 a 5 minuten. Op bord met de olijfolie erover.
Makkelijker kan niet.
Klinkt lekker!
Ja hoor, kom maar door met al die whole30 recepten, nog 1 weekje en dan ga ik mijn 2e poging doen.
Gaat het jullie goed af deze ronde?
Ah wat goed dat je er ook weer aan gaat beginnen! Ja gaat heel goed dit keer. 🙂
Mmm, dat ziet er echt heel lekker uit. En dan nog gezond ook: twee vliegen in één klap! 🙂
Klinkt heerlijk. Ik ben gek op venkel, maar kook er op één of andere manier maar heel weinig mee.
Heerlijk hoor venkel! En hoor ik wel vaker dat het niet zoveel gegeten wordt… Zonde!