Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Kip en gevogelte

Ken je die reclame nog? Kip het meest veelzijdige stukje vlees. Natuurlijk vreselijk ouderwets maar het is wel waar. Ik ben dol op kip en het is in mijn geval zeker het stukje vlees waar ik het snelste naar grijp als ik vlees op tafel wil zetten.

Alle recepten met kip en gevogelte

In dit overzicht vind je alle recepten terug met kip of ander gevogelte. Voor kip probeer ik wel altijd op zoek te gaan naar een verantwoord stuk vlees. Dat is niet altijd eenvoudig en tegenwoordig ook behoorlijk prijzig als je biologische kip wilt kopen bij de supermarkt. Maar er zijn betere bronnen om voor te kiezen.

Het is sowieso voordeliger om een hele kip te kopen. Die kun je zelf uit elkaar halen en de diverse stukken gebruiken of invriezen voor later gebruik. Of maak een heerlijke kippenbouillon met de leftovers van een gebraden kip.

In dit uitgebreide kiprecepten archief kom je in ieder geval voor alle kipsoorten zeker de nodige inspiratie tegen.

 

Welk stukje kip voor welk recept?

In veel gevallen kun je voor een bepaald recept kiezen voor een ander stukje kip. Zo ben ik fan van kipdij en gebruik dat vaak. Het is een wat vetter stukje vlees en ideaal voor bijvoorbeeld het zelf maken van kipgehakt. Maar in de meeste andere gevallen kun je kipfilet gebruiken in plaats van kipdij. Of soms ook kippenbouten in plaats van kipdij.

Kijk wat voor jou het beste werkt en wat jij het lekkerste vindt!