Venkel en sinaasappel salade met kip
Ik had nog wat venkel in de koelkast liggen die er wat zielig uit begon te zien dus op zoek naar lekkere venkel recepten die ook nog eens whole30 approved zouden zijn kwam ik deze tegen op de whole30 website. Het origineel is gemaakt door The Grizzly Kitchen en het was precies wat ik nodig had! Ik maakte hem meteen met een paar kleine aanpassingen maar in de basis is het recept precies hetzelfde.
De grootste verandering aan het recept is dat het uitging van kreeft. En hoewel ik het heus niet erg vind om een paar euro uit te geven aan een salade leek een kreeft me nu toch wel de decadentie ten top! Want a) bijna niet te vinden hier en zeker niet vers en b) belachelijk duur voor een doordeweekse salade! Ik ging dus voor de kipfilet, om precies te zijn de kipdijfilet. Ik vind dat – bijna – altijd een lekkerder alternatief als kipfilet. Door de hogere vetaanwezigheid (is dat een woord??) het hogere vetgehalte (dank Margreet!) blijft het vlees sappiger als je het flink aanbakt, zoals ik hier heb gedaan. Voor het kruiden heb ik de lemon pepper van Jonnie Boer gebruikt. Die vind ik echt fantastisch! Klinkt goed of niet?
Hier mijn versie van het recept!
Venkel sinaasappel salade met kip
Ingrediënten
- 350 gram kipdij filet
- lemon pepper ik gebruik die van Jonnie Boer altijd
- kokosolie
- 1 rijpe avocado pit verwijderd, schoongemaakt en in stukken
- 1 venkel dun gesneden
- 2 sinaasappels gesegmenteert
- 1 tl gemalen kardemom
- 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 el vers geperste citroensap
- Bewaarde sap van de sinaasappels
- 1/4 cup extra virgin olijfolie
- 1 zakje rucola
Instructies
- Begin met het snijden van je kip in kleine stukjes en bestrooi met citroen peper. Let even op dat dit best pittig kan worden dus doe het met beleid. Voeg een heel klein beetje zout toe. Verhit de kokosolie in een koekenpan en zodra goed heet bak je de kip gaar en crispy.
- Schil de sinaasappels met een scherp mes. verwijder alle schil dus ook het witte gedeelte en snij dan met een scherp mesje de partjes eruit. Doe dit boven een kom zodat je al het sap opvangt en knijp nog even het restant van het sap uit de leftovers van de sinaasappel.
- In een kleine kom combineer je de kardemom, italiaanse kruiden, citroensap en sinaasappelsap die je bewaart hebt. Voeg je zout en peper toe en giet de olijfolie er - al roerend bij - tot je een mooie dressing hebt.
- Voeg alles bij elkaar en smullen maar!
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Klinkt als een heerlijk recept! Ik maak wel vaker venkel sinaasappel salade en kip lijkt me een prima toevoeging.
Ja maakt het meteen wat meer een vulling..:)
Leuk om nu ook deze site te ontdekken! Ziet er heerlijk uit 🙂 En super handig ook dat je het recept meteen kunt uitprinten!
Nou welkom dan maar op Simones Kitchen! 🙂
Lekker recept!
Wat dacht je van hoger vetgehalte ipv vetaanwezigheid? ;-)).
jaaaa! Dat moest het zijn!! Had even een schrijfblock… 🙂 Nu aangepast. Met dank!