Simone's Kitchen

Venkel en sinaasappel salade met kip

Ik had nog wat venkel in de koelkast liggen die er wat zielig uit begon te zien dus op zoek naar lekkere venkel recepten die ook nog eens whole30 approved zouden zijn kwam ik deze tegen op de whole30 website. Het origineel is gemaakt door  The Grizzly Kitchen en het was precies wat ik nodig had! Ik maakte hem meteen met een paar kleine aanpassingen maar in de basis is het recept precies hetzelfde.

Fennel orange salad with chicken | insimoneskitchen.com

De grootste verandering aan het recept is dat het uitging van kreeft. En hoewel ik het heus niet erg vind om een paar euro uit te geven aan een salade leek een kreeft me nu toch wel de decadentie ten top! Want a) bijna niet te vinden hier en zeker niet vers en b) belachelijk duur voor een doordeweekse salade! Ik ging dus voor de kipfilet, om precies te zijn de kipdijfilet. Ik vind dat – bijna – altijd een lekkerder alternatief als kipfilet. Door de hogere vetaanwezigheid (is dat een woord??) het hogere vetgehalte (dank Margreet!) blijft het vlees sappiger als je het flink aanbakt, zoals ik hier heb gedaan. Voor het kruiden heb ik de lemon pepper van Jonnie Boer gebruikt. Die vind ik echt fantastisch! Klinkt goed of niet?

Hier mijn versie van het recept!

Venkel met sinaasappel salade | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Venkel sinaasappel salade met kip

Totale tijd: 20 min
Porties: 2

Ingrediënten

  • 350 gram kipdij filet
  • lemon pepper ik gebruik die van Jonnie Boer altijd
  • kokosolie
  • 1 rijpe avocado pit verwijderd, schoongemaakt en in stukken
  • 1 venkel dun gesneden
  • 2 sinaasappels gesegmenteert
  • 1 tl gemalen kardemom
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el vers geperste citroensap
  • Bewaarde sap van de sinaasappels
  • 1/4 cup extra virgin olijfolie
  • 1 zakje rucola

Instructies

  • Begin met het snijden van je kip in kleine stukjes en bestrooi met citroen peper. Let even op dat dit best pittig kan worden dus doe het met beleid. Voeg een heel klein beetje zout toe. Verhit de kokosolie in een koekenpan en zodra goed heet bak je de kip gaar en crispy.
  • Schil de sinaasappels met een scherp mes. verwijder alle schil dus ook het witte gedeelte en snij dan met een scherp mesje de partjes eruit. Doe dit boven een kom zodat je al het sap opvangt en knijp nog even het restant van het sap uit de leftovers van de sinaasappel.
  • In een kleine kom combineer je de kardemom, italiaanse kruiden, citroensap en sinaasappelsap die je bewaart hebt. Voeg je zout en peper toe en giet de olijfolie er - al roerend bij - tot je een mooie dressing hebt.
  • Voeg alles bij elkaar en smullen maar!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Lekker recept!
    Wat dacht je van hoger vetgehalte ipv vetaanwezigheid? ;-)).

  2. Leuk om nu ook deze site te ontdekken! Ziet er heerlijk uit 🙂 En super handig ook dat je het recept meteen kunt uitprinten! 

  3. Klinkt als een heerlijk recept! Ik maak wel vaker venkel sinaasappel salade en kip lijkt me een prima toevoeging. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.