Een lekker frisse venkelsalade met feta en komkommer. Ideaal als lunch!

Venkelsalade

Venkelsalade met feta en komkommer

Charlotte en ik delen regelmatig ons avondeten. Zo van ‘wat eet jij vanavond?’ en recentelijk appte Charlotte dat ze een salade had gemaakt van venkel, feta, komkommer en kip. Dat klonk wel heel erg lekker dus de volgende middag maakte ik er een lunch van. Met in dit geval rucola erbij en zonder kip. Een vegetarische venkelsalade met feta dus. En ik deed er een appeltje door. Dat is vloeken volgens Charlotte want die vind fruit in haar eten een gruweldaad. Hahaha… Heb jij dat ook dan kun je die appel natuurlijk ook prima weglaten. Ik zal het niet verder vertellen.

Lekker snelle salade

Ik hou van dit soort snelle lunchsalades. Het kost amper tijd om te maken en je kunt er makkelijk mee variëren. Zoals gezegd kun je de appel weglaten, maar je kunt ook goed andere soorten sla en andere soorten groente erdoor doen. Wil je er wat meer kleur aan geven, dan zijn tomaatjes of stukjes paprika lekker om erdoor te doen. En om in dezelfde tinten te blijven; edamame boontjes kunnen ook goed.

Venkelsalade met feta

Dressing

Nu is de dressing natuurlijk heel belangrijk in een salade. Althans ik vind dat echt wel een van dé belangrijkste onderdelen. Een droge salade maak je mij niet blij mee. Qua dressing ben ik altijd wel fan van een mayonaise dressing. Zeker in dit soort salades. Dit keer maakte ik een dressing van basilicum, mayonaise en wat azijn. Ik gebruikte citroenazijn, maar je kunt ook wat citroensap gebruiken. Op smaak maken met peper en zout en je venkelsalade met feta is klaar om te worden gegeten!

Charlotte maakte de dressing met dille. Dat kan ook heel goed. Peterselie zou ook een goede optie zijn. De meeste zachte kruiden kun je door de dressing doen. Voor het mengen is het handig om een hoge beker te gebruiken anders wordt het lastig mixen met de relatief kleine hoeveelheid. Alternatief zou je het heel fijn kunnen snijden of meer kunnen maken zodat het wat makkelijker te blenden is met de staafmixer.

Venkelsalade
Print recept Pin recept
4 van 2 stemmen

Venkelsalade met komkommer

Perfect als lunch is deze snelle salade met venkel, komkommer en feta
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Dieetsoort glutenvrij, Koolhydraatarm
Porties: 1 persoon

Benodigdheden

Ingrediënten

Dressing

Instructies

  • Maak de dressing voor de salade door de mayonaise, azijn en de basilicum in een hoge maatbeker te doen. gebruik een staafmixer om dit te pureren. Alternatief kun je de basilicum ook heel fijn snijden.
  • Verdeel rucola, venkel, komkommerstukjes en de appelblokjes over een kom of bord. Verkruimel de feta erover heen en serveer de salade met de dressing.
Gang: Lunch
Keuken: Gezonde keuken
Trefwoord: feta, komkommer, venkel
Dieetsoort: glutenvrij, Koolhydraatarm

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 423kcal, Koolhydraten: 26g, Eiwit: 10g, Vet: 32g, Verzadigd vet: 10g, Meervoudigd onverzadigd vet: 13g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 7g, Transvet: 1g, Cholesterol: 56mg, Natrium: 816mg, Kalium: 828mg, Vezels: 7g, Suiker: 16g, Vitamine A: 1346IU, Vitamine C: 25mg, Calcium: 372mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Dat ik hou van venkelsalades… moge duidelijk zijn

Delen is fijn!