Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas
Venkelsalade met granaatappel
Ik hou van venkel. En dan met name van deze venkelsalade met granaatappel en geitenkaas.
Niet iedereen is even gecharmeerd van de anijs-achtige smaak maar ik eet het vaak en graag. Venkel kun je prima rauw eten mits je het dun schaaft. Ik heb hiervoor sinds kort een mandoline. Ik was al tijden op zoek naar een goede toen ik tegen mijn favoriete merk microplane aanliep. Microplane kende ik verder alleen van de raspen maar de mandoline is ook top. Ik moest wel even wennen want het is er eentje die je met de hand vasthoudt. (en nee dit is geen reclame boodschap. Ik vind het gewoon een fijn ding)
Goed voor de spijsvertering
Venkel is goed voor de spijsvertering en werkt antibacterieel in het lichaam. Goed om te eten als je verkouden bent of last hebt van menstruatiekrampen. Dat schijnt iets beter te worden met venkel. Bovendien bevat venkel heel veel vezels, vitamine C, calcium en nog zo wat andere mineralen. Dus met deze salade ben je in ieder geval lekker bezig als het gaat om vezels en gezonde stofjes… 🙂 En nog belangrijker: het is erg lekker!
Makkelijk
De venkelsalade met granaatappel is trouwens ook erg makkelijk te maken. Het kost je letterlijk echt niet veel meer dan 10 minuten om in elkaar te zetten! Hou je de veldsla apart dan is het ook geschikt om mee te nemen naar je werk.
Ben je fan van venkel? Probeer dan ook eens mijn Venkel-kipsalade of een ander recept met venkel.
Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas
Instructies
- Hussel alle ingrediënten (behalve de kervel) door elkaar in een kom. Maak de dressing en meng die door de salade heen.
- Serveer met wat kervel
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Pingback: Whole30: Makkelijke bloemkool en mangosalade | Simone's Kitchen