Simone's Kitchen

Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas

Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas | simoneskitchen.nl

Venkel

Ik hou van venkel. Niet iedereen is even gecharmeerd van de anijs-achtige smaak maar ik eet het vaak en graag. Venkel kun je prima rauw eten mits je het dun schaaft. Ik heb hiervoor sinds kort een mandoline. Ik was al tijden op zoek naar een goede toen ik tegen mijn favoriete merk microplane aanliep. Microplane kende ik verder alleen van de raspen maar de mandoline is ook top. Ik moest wel even wennen want het is er eentje die je met de hand vasthoudt. (en nee dit is geen reclame boodschap. Ik vind het gewoon een fijn ding)

Venkelsalade met geitenkaas en granaatappel | simoneskitchen.nl

Venkel is goed voor de spijsvertering en werkt antibacterieel in het lichaam. Goed om te eten als je verkouden bent of last hebt van menstruatiekrampen. Dat schijnt iets beter te worden met venkel. Bovendien bevat venkel heel veel vezels, vitamine C, calcium en nog zo wat andere mineralen. Dus met deze salade ben je in ieder geval lekker bezig als het gaat om vezels en gezonde stofjes… 🙂 En nog belangrijker: het is erg lekker!

Venkelsalade met granaatappel | simoneskitchen.nl

Ben je fan van venkel? Probeer dan ook eens mijn Venkel-kipsalade of een ander recept met venkel.

Venkelsalade met granaatappel en geitenkaas
Totale tijd
1 hr 10 mins
 
Servings: 1 persoon
Ingredienten
  • 1/2 venkel dun geschaafd
  • 1/2 winterpeen dun geschaafd
  • 75 gr granaatappelpitjes
  • 50 gr geitenkaas verbrokkeld
  • 1 handje veldsla
  • plukje kervel
Dressing:
Instructies
  1. Hussel alle ingrediënten (behalve de kervel) door elkaar in een kom. Maak de dressing en meng die door de salade heen.
  2. Serveer met wat kervel

1 comment

  1. Pingback: Whole30: Makkelijke bloemkool en mangosalade | Simone's Kitchen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos