Heerlijke tomaten paprikasalade
Heerlijke

Tomaten en paprika – een fijne combinatie!

Deze super eenvoudige tomaten-paprikasalade combineert eigenlijk alle smaken die ik lekker vind. Er zitten diverse kleuren tomaatjes in, kleine paprika en granaatappel. Combineer dat dan vervolgens met geurige basilicum en een dressing met watermeloen-venkel azijn en olijfolie en je waant je gewoon weer even in hartje zomer. 😉 Die watermeloen-venkel klinkt je wellicht wat apart in de oren en dat is het ook maar je kunt het goed vervangen door bijvoorbeeld een vijgen dadelazijn.

We hebben trouwens op het moment twee tijdelijke azijnen in de winkel staan. Een ansjovis peper (ideaal voor bijvoorbeeld een salade nicoise) en een groene appel/citrus die heerlijk fris is. Dus wil je eens wat anders dan niet te lang wachten want de voorraad is niet zo groot.

Tomaten paprikasalade met granaatappel | simoneskitchen.nl

Nog een weekje en dan gaan Tom en ik er even tussenuit. Ik vond dat ik dat na al dat geleer wel verdiend had, al zit ik nu dit te tikken terwijl ik dus eigenlijk moet leren. Maar de zon schijnt lekker buiten en het wil er vandaan niet zo goed in. Dan merk je wel dat het leren een stuk makkelijker gaat als je twintig bent zeg maar! 🙂

We gaan naar Newcastle. Met de boot vanaf Ijmuiden en dan een paar dagen rondtoeren in en rondom Newcastle. Ik vind het echt een toffe stad. Voor het eerst bezocht in 2015 en we wilden toen ook al met zijn twee erheen in maart van 2016, maar wat ik toen nog niet wist is dat ik een maandje later volledig in de kreukels zou liggen. Het duurde dus wat langer dan gepland voor we er met zijn twee heen gaan maar nu gaat het dan toch echt gebeuren.!

Tomaten paprika salade met granaatappel | simoneskitchen.nl

Tomaat-paprika salade met granaatappel

5 van 1 stem
GangSalad

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 150 gr kerstomaatjes diverse kleuren
  • paprika diverse kleuren
  • 75 gr granaatappel pitjes
  • basilicum
  • radijscress

Dressing:

  • 2 el watermeloen-venkelazijn of vervang door vijgen-dadelazijn of een andere zoete azijn
  • 2 el olijfolie
  • peper/zout

  • Snij de tomaatjes in stukken en de paprika in reepjes. Doe in een kom en meng met de granaatappelpitjes.
  • Doe de basilicum en de radijscress erdoor
  • Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen en doe door de salade. Eet meteen

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.