Heerlijke tomaten-paprikasalade met granaatappel
Tomaten en paprika – een fijne combinatie!
Deze super eenvoudige tomaten-paprikasalade combineert eigenlijk alle smaken die ik lekker vind. Er zitten diverse kleuren tomaatjes in, kleine paprika en granaatappel. Combineer dat dan vervolgens met geurige basilicum en een dressing met watermeloen-venkel azijn en olijfolie en je waant je gewoon weer even in hartje zomer. 😉 Die watermeloen-venkel klinkt je wellicht wat apart in de oren en dat is het ook maar je kunt het goed vervangen door bijvoorbeeld een vijgen dadelazijn.
We hebben trouwens op het moment twee tijdelijke azijnen in de winkel staan. Een ansjovis peper (ideaal voor bijvoorbeeld een salade nicoise) en een groene appel/citrus die heerlijk fris is. Dus wil je eens wat anders dan niet te lang wachten want de voorraad is niet zo groot.
Nog een weekje en dan gaan Tom en ik er even tussenuit. Ik vond dat ik dat na al dat geleer wel verdiend had, al zit ik nu dit te tikken terwijl ik dus eigenlijk moet leren. Maar de zon schijnt lekker buiten en het wil er vandaan niet zo goed in. Dan merk je wel dat het leren een stuk makkelijker gaat als je twintig bent zeg maar! 🙂
We gaan naar Newcastle. Met de boot vanaf Ijmuiden en dan een paar dagen rondtoeren in en rondom Newcastle. Ik vind het echt een toffe stad. Voor het eerst bezocht in 2015 en we wilden toen ook al met zijn twee erheen in maart van 2016, maar wat ik toen nog niet wist is dat ik een maandje later volledig in de kreukels zou liggen. Het duurde dus wat langer dan gepland voor we er met zijn twee heen gaan maar nu gaat het dan toch echt gebeuren.!
Tomaat-paprika salade met granaatappel
Ingrediënten
- 150 gr kerstomaatjes diverse kleuren
- paprika diverse kleuren
- 75 gr granaatappel pitjes
- basilicum
- radijscress
Dressing:
- 2 el watermeloen-venkelazijn of vervang door vijgen-dadelazijn of een andere zoete azijn
- 2 el olijfolie
- peper/zout
Instructies
- Snij de tomaatjes in stukken en de paprika in reepjes. Doe in een kom en meng met de granaatappelpitjes.
- Doe de basilicum en de radijscress erdoor
- Maak de dressing door de ingredienten goed te mengen en doe door de salade. Eet meteen
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Lekker en gezond! Mooie combi 👍
Ik sprak Tom nog even op de markt. Begreep dat jullie nog nooit in Valencia waren geweest.
Nou, schrijf die maar even bij op je lijstje!
Wat een leuke, mooie stad. heerlijk weer. De overdekte centrale markt, nog nooit zo’n mooie collectie eten bij elkaar gezien. En erg lekker eten overal, tappas, paella en noem maar op. Wij waren erg blij verrast.
Pingback: Gelukkig nieuwjaar en start van de whole30 (plus weekmenu voor week 1) | Simone's Kitchen