Aardbeiensalade met halloumi en tomaat
Een lekker frisse zomerse aardbeiensalade met tomaatjes en krokante halloumi.
Aardbeiensalade met halloumi
Er is iets magisch aan de combinatie van zoete zomerse aardbeien samen met knapperig en goudbruin gebakken halloumi. In deze aardbeiensalade combineer ik aardbeien met zoete kerstomaatjes, halloumi en munt. Het is een lekker lichte zomerse lunchsalade.
Ooit maakte ik halloumi zelf en eigenlijk ben ik sindsdien een beetje verpest want zoals met veel dingen, is homemade toch eigenlijk altijd wel het lekkerste. In die tijd (we hebben het over het jaar 2015 ongeveer) was halloumi nog niet zo makkelijk verkrijgbaar.
Je kon het zeker niet vinden in de supermarkt.
Tijden zijn veranderd
Gelukkig zijn de tijden wel veranderd, want als je voor deze snelle aardbeiensalade eerst nog je halloumi moet gaan staan maken, dan wordt het toch echt wel een stuk minder snel. Overigens kun je de aardbeiensalade ook combineren met feta als je dat lekkerder vindt. Dat maakt het nog sneller!
Variatie
Je kunt de aardbeiensalade ook prima combineren met basilicum in plaats van munt. En je kunt er ook gebakken stukjes kip aan toevoegen in plaats van halloumi. Dit is natuurlijk een vrij eenvoudige en basic salade, dus de opties zijn eindeloos. Ook erg lekker om dit te serveren bij een BBQ bijvoorbeeld.
Ik combineerde de salade hieronder met vijgen-dadelazijn. Een van mijn favoriete azijnen (en hier te koop in onze shop) maar je kunt dat ook prima vervangen voor bijvoorbeeld een goede balsamico. Ik vind de stroperige balsamico het lekkerste.
Zonder dressing kun je de aardbeiensalade overigens ook prima eten.
Voor het bakken van de halloumi snij je de plakken kaas in stukken. Let op met het bakken want halloumi wil nog wel eens een beetje spetteren. Ik gebruik relatief veel olie en laat die goed heet worden. Ik heb gemerkt dat dat het beste werkt met halloumi. Het krijgt dan dat lekkere krokante korstje wat het zo bijzonder maakt.
Of probeer eens deze whole30 aardbeiensalade!
Aardbeiensalade
Ingrediënten
- 150 gr aardbeien
- 100 gr kerstomaatjes
- 75 gr halloumi
- munt
- vijgen dadel azijn
Instructies
- Was de aardbeien en de tomaat en snij in stukken.
- Snij de halloumi in stukken en verhit zonnebloemolie in een koekenpan tot goed heet. Doe de stukjes halloumi in de pan en bak snel goudbruin. Let op, het spettert meestal nogal.
- Laat de halloumi stukjes uitlekken op keukenpapier en doe dan door de aardbeien en tomaatstukjes.
- Doe alles over in een schaal, bedruppel met de balsamico en doe er wat blaadjes munt overheen.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Beste Simone,
Ik wilde even laten weten, dat ik het heel leuk vind om je website te lezen.
Leuke onderwerpen en heerlijke recepten.
Groet Mardi
Dat is altijd leuk om te horen Mardi! Dank je wel!
Nee? Dat komt omdat ik hem verstopt heb.. 😉
Wat ziet dat er heerlijk en kleurrijk uit. En zo simpel! In combi met de nieuwe fiets ben je heel gezond bezig 🙂
Ik zie geen fiets? Hahahaa