Simone's Kitchen

Aardbeiensalade met halloumi en tomaat

aardbeiensalade met halloumi

Aardbeiensalade met halloumi

Er is iets magisch aan de combinatie van zoete zomerse aardbeien samen met knapperig en goudbruin gebakken halloumi. In deze aardbeiensalade combineer ik aardbeien met zoete kerstomaatjes, halloumi en munt. Het is een lekker lichte zomerse lunchsalade.

Ooit maakte ik halloumi zelf en eigenlijk ben ik sindsdien een beetje verpest want zoals met veel dingen, is homemade toch eigenlijk altijd wel het lekkerste. In die tijd (we hebben het over het jaar 2015 ongeveer) was halloumi nog niet zo makkelijk verkrijgbaar.

Je kon het zeker niet vinden in de supermarkt.

aardbeiensalade met halloumi

Tijden zijn veranderd

Gelukkig zijn de tijden wel veranderd, want als je voor deze snelle aardbeiensalade eerst nog je halloumi moet gaan staan maken, dan wordt het toch echt wel een stuk minder snel. Overigens kun je de aardbeiensalade ook combineren met feta als je dat lekkerder vindt. Dat maakt het nog sneller!

Aardbeiensalade met halloumi

Variatie

Je kunt de aardbeiensalade ook prima combineren met basilicum in plaats van munt. En je kunt er ook gebakken stukjes kip aan toevoegen in plaats van halloumi. Dit is natuurlijk een vrij eenvoudige en basic salade, dus de opties zijn eindeloos. Ook erg lekker om dit te serveren bij een BBQ bijvoorbeeld.

Ik combineerde de salade hieronder met vijgen-dadelazijn. Een van mijn favoriete azijnen (en hier te koop in onze shop) maar je kunt dat ook prima vervangen voor bijvoorbeeld een goede balsamico. Ik vind de stroperige balsamico het lekkerste.

Zonder dressing kun je de aardbeiensalade overigens ook prima eten.

Voor het bakken van de halloumi snij je de plakken kaas in stukken. Let op met het bakken want halloumi wil nog wel eens een beetje spetteren. Ik gebruik relatief veel olie en laat die goed heet worden. Ik heb gemerkt dat dat het beste werkt met halloumi. Het krijgt dan dat lekkere krokante korstje wat het zo bijzonder maakt.

Of probeer eens deze whole30 aardbeiensalade!

aardbeien salade met halloumi
Print recept Pin recept
No ratings yet

Aardbeiensalade

Lekker frisse zomerse aardbeiensalade met munt
Voorbereidingstijd: 5 min
Bereidingstijd: 5 min
Totale tijd: 10 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

Instructies

  • Was de aardbeien en de tomaat en snij in stukken.
  • Snij de halloumi in stukken en verhit zonnebloemolie in een koekenpan tot goed heet. Doe de stukjes halloumi in de pan en bak snel goudbruin. Let op, het spettert meestal nogal.
  • Laat de halloumi stukjes uitlekken op keukenpapier en doe dan door de aardbeien en tomaatstukjes.
  • Doe alles over in een schaal, bedruppel met de balsamico en doe er wat blaadjes munt overheen.
Gang: lichte lunch, Salade
Keuken: Vegetarisch
Trefwoord: aardbeien, halloumi, munt

Voedingswaarde

Calorieën: 302kcal, Koolhydraten: 16g, Eiwit: 18g, Vet: 19g, Verzadigd vet: 13g, Meervoudigd onverzadigd vet: 1g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 5g, Natrium: 913mg, Kalium: 448mg, Vezels: 4g, Suiker: 10g, Vitamine A: 507IU, Vitamine C: 111mg, Calcium: 785mg, Ijzer: 1mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

5 comments

  1. Ik zie geen fiets? Hahahaa

  2. Wat ziet dat er heerlijk en kleurrijk uit. En zo simpel! In combi met de nieuwe fiets ben je heel gezond bezig 🙂

  3. Nee? Dat komt omdat ik hem verstopt heb.. 😉

  4. Beste Simone,

    Ik wilde even laten weten, dat ik het heel leuk vind om je website te lezen.
    Leuke onderwerpen en heerlijke recepten.

    Groet Mardi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.