Deze heerlijke lasagne met halloumi is perfect voor alle kaasliefhebbers. Het is weer eens een hele andere manier om lasagne te maken. Lekker met dat knapperige halloumikorstje! Proberen? Check het recept hieronder.

Lasagne met halloumi

Lasagne met halloumi

Afgelopen week ging ik samen met Simone weer een gezellig dagje kokkerellen. Dat is over het algemeen, behalve lekker, ook erg gezellig. Als ik bij Simone binnenkom is de standaard vraag altijd: Wat gaan we vandaag maken? En mijn standaard antwoord is meestal: Dat maakt mij niet uit, ik vind alles lekker. Aangezien dat niet opschiet stort ik mij meestal op een stapel kookboeken en dan is het gevolg dat we teveel lekkere gerechtjes hebben gekozen en aan het einde van de dag moe maar voldaan de resultaten op moeten eten.

Pasta

Mijn voorkeur gaat altijd wel uit naar iets met pasta. Dat is lekker, maar je kunt er ook leuk mee variëren. En dan is de smaak toch steeds weer anders, ondanks dat je dezelfde ingrediënten gebruikt. Een ander voordeel van pasta vind ik dat het nog steeds lekker is, als je het hebt ingevroren en, zoals ik regelmatig doe op een werkdag, in de ochtend een bakje er uit en ’s avonds snel aan tafel.

Lasagne met halloumi

Halloumi

Een andere voorliefde gaat uit naar een gerecht met kaas. Ik ben echt een kaaskop en eigenlijk vind ik elke kaas wel lekker. Zo leerde ik halloumi kennen in dit gerecht met asperges en gegrilde halloumi en als ik nu ergens zie staan dat er halloumi in zit, dan ben ik eigenlijk al over gehaald. Dan kunnen de kookboeken verder de kast in. Het werd dus een lasagne met halloumi. Een recept wat oorspronkelijk van Donna Hay is en waar we wat kleine veranderingen in aanbrachten.

Best of both worlds

De combinatie van lasagne met halloumi is natuurlijk een combinatie waar ik helemaal weg van ben. Deze lasagne is makkelijk te maken. Eigenlijk is het meest tijdrovende om de lasagnebladen voor te koken. Normaal vind ik dat een onzinnig werkje, want garen gaat prima in een saus. Bij deze lasagne zit geen hele vochtige saus, dus stond ik daar de minuten af te tellen tot mijn lasagne bladen al dente waren.

Ondertussen had ik de spinazie al laten slinken. Het oorspronkelijke recept gebruikt 800 gram spinazie. Dat leek me wat overdreven dus wij maakten daar iets minder van namelijk 500 gram. Alsnog best een berg, maar na het slinken is het een goed hanteerbare hoeveelheid. Wil je meer toevoegen dan kan dat natuurlijk wel.

Zodra de tomaatjes zijn geroosterd gaan die door de spinazie samen met de gehakte basilicum. Je kunt hier ook wat pesto doorheen doen en vergeet niet om wat van het kookvocht toe te voegen. Het is nu tijd om de laagjes op te gaan bouwen.

Wij gebruikten 6 lasagnebladen en maakten dus in totaal twee lagen. Je eindigt met een laag lasagnebladen en daaroverheen komt de halloumi. Is je ovenschaal groter hou daar dan rekening mee met het koken van de lasagne bladen. Aftoppen met dunne plakjes halloumi, zodat de hele bovenkant is bedekt. Daarna in de oven en pas op, dat je je vingers er niet bij opeet!

Lasagne met halloumi

Lasagne met halloumi

4 van 2 stemmen
GangHoofdgerecht
KeukenVegetarisch

Een heerlijke vegetarische lasagne met een knapperig korstje van halloumi
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 35 minuten

4 personen

Materiaal

  • Ovenschaal van 20 x 20 cm

Ingrediënten

  • 600 gr kerstomaten aan de tak
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 2 el balsamico
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper
  • 1 bosje basilicum
  • 500 gr spinazie grof gehakt
  • 6 bladen lasagne
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 200 gr halloumi dun gesneden
  • pesto om te serveren

  • Verwarm de oven voor op 200˚C. Haal van 600 gram van de kerstomaten de takken af en doe die met knoflook, balsamico, olijfolie, zout en peper in een ovenschaal en zet voor ongeveer 15 minuten (of tot de tomaten zacht zijn geworden) in de oven.
  • Ondertussen bak je de spinazie in gedeeltes tot deze geslonken. Breng dit op smaak met zout en peper.
  • Meng de tomaten en de gehakte basilicum door de spinazie.
  • Zet een grote pan met gezouten water op en kook hierin de lasagne bladen voor. Doe dit voor ongeveer 3 minuten voor elk blad. Ik doe dit in gedeeltes om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan kleven.
  • Leg nu op de bodem van je ovenschaal twee bladen lasagne. Verdeel hier 1/2 van je spinazie/tomaatmix over en verdeel hier de helft van je mozzarella over. Herhaal dit nog een keer en eindig met de laatste lasagnebladen.
  • Bedek deze nu met de dunne plakjes halloumi en zorg dat de hele bovenkant is afgedekt. Let de overgebleven tomaten hierop. Bak dit voor 15-20 minuten in de oven of tot goudbruin en gaar. Verdeel wat van de pesto erover en serveer.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 596kcal | Koolhydraten: 45g | Eiwit: 35g | Vet: 31g | Verzadigd vet: 17g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Cholesterol: 49mg | Natrium: 1112mg | Kalium: 1178mg | Vezels: 5g | Suiker: 7g | Vitamine A: 12891IU | Vitamine C: 70mg | Calcium: 969mg | Ijzer: 5mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Charlotte Hagen

Charlotte maakt graag mooie verre en inspirerende reizen naar alle uithoeken van de wereld en houdt enorm van lekker eten en koken. Voor Simone's Kitchen maakt ze regelmatig een lekker recept of andere blog. Ze wandelt of fietst ook graag in haar eigen omgeving en door Nederland. Charlotte woont in het midden van het land, dus prima uitvalsbasis voor dit soort avonturen.