Simone's Kitchen

Vegetarische lasagna

Vegetarische lasagna | simoneskitchen.nl

Lasagna zonder vlees

Volgens de dude is een lasagna zonder vlees geen lasagna. Maar ik vond deze echt heel erg lekker (en aangezien hij ook twee keer opschepte, zal het echt wel in de smaak zijn gevallen!) en dat vlees heb ik echt geen seconde gemist. Maar goed, als je niet zonder kunt, is het zo erbij aangevuld zeg ik.

Door de nootjes die erin zitten heeft het een lekker knapperig resultaat. Zorg wel dat je de aubergine van tevoren wel even bakt. Je kunt het in theorie ook zo op de ovenschotel leggen maar aubergine heeft nog wel eens de neiging om wat taai te worden dus even kort grillen of bakken in een pan is echt wel aan te raden. Serveer met een groene salade om je groente inname (ook al zit er al aardig wat in natuurlijk!) nog wat te verhogen en een stokbroodje om het laatste vocht uit de schaal ook op te eten…

Vegetarische lasagna | simoneskitchen.nl

Vegetarische lasagna
Voorbereiding
30 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Soort: Hoofdgerecht
Keyword: aubergine, champignons, spinazie
Servings: 4 personen
Ingredienten
  • 1 aubergine in stukjes gesneden
  • 1 tl harissa
  • 150 gr kastanje champignons in plakjes
  • 4 geroosterde paprika vers of uit pot,
  • 800 gr tomatenblokjes 2 blikjes
  • 1 tl oregano gedroogde
  • 1 tl tijm gedroogde
  • 1 tl chilivlokken
  • peper
  • zout
  • 8-10 bladen lasagna
  • 400 gr spinazie verse
  • 250 gr ricotta
  • 75 gr walnoot gehakt
  • 50 gr pijnboompitjes
  • 50 gr parmezaanse kaas geraspte
  • paar blaadjes basilicum
  • Ovenschaal 20x30
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 190˚C.
  2. Verhit olie in een grote pan. Bak de aubergine voor een minuut of vijf of tot het zacht is en doe dan over in een kom. Bak de champignons in dezelfde olie en meng alles dan samen met de aubergine en de geroosterde paprika. Doe de helft van het groentemengsel in een ovenschaal.
  3. Breng de tomatenblokjes op smaak met zout, peper, gedroogde oregano en tijm en als je van pittig houdt de chili vlokken. Schep de helft van je tomatenmengsel over de groente, de helft van de walnoten en dek dan af met een laag lasagna bladen.
  4. Verdeel de rest van de groente over de pasta, dek weer af met je tomatenmengsel, de walnoten en nog een laag pasta.
  5. Bak je spinazie tot geslonken en knijp dan al het vocht eruit. Doe hier goed je best op!
  6. Meng de spinazie samen met de ricotta en doe hier de helft van de parmezaanse kaas doorheen. Verdeel over de bovenkant van de pasta, doe hier de rest van de parmezaanse kaas over en bestrooi met de pijnboompitjes.
  7. Dek af met folie en bak zo voor 20 minuten. Haal dan het folie eraf en bak nog eens tien minuten of tot goudbruin.
  8. Serveer met een groene salade

Delen is fijn!

5 comments

  1. Avatar

    Jum, ziet er heerlijk uit Simone! Die ga ik binnenkort ook een keertje maken.

    Wij doen altijd ‘nepgehakt’ door de lasagna. Hadden 8 man te eten en ik had twee soorten lasagna’s gemaakt, maar niemand die opmerkte dat het geen ‘echt’ gehakt was 😛

  2. Avatar

    Heerlijk recept. Dank! Ik had voor 6 personen gekookt, de aantallen verdubbeld en de twee schalen werden nog net niet uitgelikt maar alles op. Ik heb de hoeveelheden met kruiden wel wat vermeerderd (maar dat is persoonlijk) en de tenen knoflook door de spinazie gaf een heerlijke smaakbommetje.  

  3. Pingback: 9 x vegetarische lasagne recepten - Beaufood

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang het eerste hoofdstuk uit Heerlijke Chaos