Simone's Kitchen

Heerlijke aubergine lasagne (zonder de pasta)

Paleo lasagna

Van de week had ik een fotoshoot waarin aubergines de hoofdrol speelden. Tijdens een gesprek met de klant kwamen we tot de ontdekking dat er blijkbaar heel veel mensen zijn die geen idee hebben wat je allemaal voor lekker met een aubergine kan doen.

En als ik heel hard nadenk dan gebruik ik deze overheerlijke groente zelf eigenlijk óók veel te weinig. Gek eigenlijk want ik vind het wel erg lekker. Misschien komt het doordat een aubergine wel wat meer werk vergt dan bijvoorbeeld de courgette. Een courgette gebruik ik zo vaak dan ik af en toe denk dat ik aandelen in de courgette handel heb (wat niet zo is overigens…)

Meer met aubergine

Dus dacht ik dat het sowieso leuk is om eens wat vaker iets met aubergine te doen. Bij deze dus… Om te beginnen deze lekkere lasagne. In plaats van de pasta gebruik je hier plakken met aubergine. Deze moeten wel eerst geroosterd worden in de oven anders worden ze niet gaar (zoals laatst ook weer bleek toen manlief goedbedoeld een groente lasagne aan het maken was..oops) En ongare aubergine… nou dat is gewoon niet lekker.

Caroline is super aubergine fan dus we maakten laatst deze plaattaart bij haar met aubergine natuurlijk! Ook erg lekker zijn deze geroosterde aubergine met oosterse kruiden of de supersimpele snacks van de dude.

Paleo aubergine lasagna | simoneskitchen
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

AUBERGINELASAGNA

Voor deze lasagna gebruikte ik voor de topping grof gehakte amandelen gemengd met wat edelgist. Heb je die niet in huis dan kun je dat ook zonder problemen weglaten.
Bereidingstijd: 1 uur 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 150 gr champignons in plakjes
  • 500 gr gehakt
  • paar takjes verse tijm gehakt
  • paar takjes verse rozemarijn alleen de naaldjes, gehakt
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • peper en zout
  • 75 gr amandelen gehakt
  • 2 el edelgistvlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snij de aubergines in plakken (in de lengte of in de breedte, maakt niet uien spreid uit op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Bak de plakken in de oven voor 30 minuten of tot de aubergine gaar is. Haal uit de oven.
  • In de tussentijd bereid je de vulling voor.
  • Verhit een grote koekenpan met 1 el kokosolie. Fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  • Voeg de verse kruiden toe en de tomatenblokjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Neem een grote ovenschaal en doe eerst wat van de tomatenvulling in de schaal. Maak dan een laag met de aubergine plakken en herhaal dit nog een keer tot de aubergine op is. Eindig de laag met wat van de tomatenvulling.
  • Strooi de amandelen en het edelgist over de bovenkant heen en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot goudbruin.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!