Paleo lasagna

Van de week had ik een fotoshoot waarin aubergines de hoofdrol speelden. Tijdens een gesprek met de klant kwamen we tot de ontdekking dat er blijkbaar heel veel mensen zijn die geen idee hebben wat je allemaal voor lekker met een aubergine kan doen.

En als ik heel hard nadenk dan gebruik ik deze overheerlijke groente zelf eigenlijk óók veel te weinig. Gek eigenlijk want ik vind het wel erg lekker. Misschien komt het doordat een aubergine wel wat meer werk vergt dan bijvoorbeeld de courgette. Een courgette gebruik ik zo vaak dan ik af en toe denk dat ik aandelen in de courgette handel heb (wat niet zo is overigens…)

Meer met aubergine

Dus dacht ik dat het sowieso leuk is om eens wat vaker iets met aubergine te doen. Bij deze dus… Om te beginnen deze lekkere lasagne. In plaats van de pasta gebruik je hier plakken met aubergine. Deze moeten wel eerst geroosterd worden in de oven anders worden ze niet gaar (zoals laatst ook weer bleek toen manlief goedbedoeld een groente lasagne aan het maken was..oops) En ongare aubergine… nou dat is gewoon niet lekker.

Caroline is super aubergine fan dus we maakten laatst deze plaattaart bij haar met aubergine natuurlijk! Ook erg lekker zijn deze geroosterde aubergine met oosterse kruiden of de supersimpele snacks van de dude.

Paleo aubergine lasagna | simoneskitchen
Print recept Pin recept
5 van 2 stemmen

Aubergine lasagne

Voor deze lasagna gebruikte ik voor de topping grof gehakte amandelen gemengd met wat edelgist. Heb je die niet in huis dan kun je dat ook zonder problemen weglaten.
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 1 el kokosolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 150 gr champignons in plakjes
  • 500 gr gehakt
  • paar takjes verse tijm gehakt
  • paar takjes verse rozemarijn alleen de naaldjes, gehakt
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • peper en zout
  • 75 gr amandelen gehakt
  • 2 el edelgistvlokken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C.
  • Snij de aubergines in plakken (in de lengte of in de breedte, maakt niet uit) en spreid uit op een bakblik bekleed met bakpapier.
  • Bak de plakken in de oven voor 30 minuten of tot de aubergine gaar is. Haal uit de oven.
  • In de tussentijd bereid je de vulling voor.
  • Verhit een grote koekenpan met 1 el kokosolie. Fruit hierin de ui tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak deze even mee. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul en gaar.
  • Voeg de verse kruiden toe en de tomatenblokjes en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Neem een grote ovenschaal en doe eerst wat van de tomatenvulling in de schaal. Maak dan een laag met de aubergine plakken en herhaal dit nog een keer tot de aubergine op is. Eindig de laag met wat van de tomatenvulling.
  • Strooi de amandelen en het edelgist over de bovenkant heen en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot goudbruin.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: aubergine

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 597kcal, Koolhydraten: 36g, Eiwit: 33g, Vet: 39g, Verzadigd vet: 13g, Transvet: 2g, Cholesterol: 89mg, Natrium: 356mg, Kalium: 1746mg, Vezels: 14g, Suiker: 20g, Vitamine A: 484IU, Vitamine C: 27mg, Calcium: 171mg, Ijzer: 7mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!