Geroosterde aubergine met geraspte kaas | simoneskitchen.nl

Aubergine snacks

De mensen die deze column al wat langere tijd volgen weten inmiddels dat ik het niet zo heb op groente in het algemeen en aubergine in het bijzonder.
Ik hou gewoon niet van paarse dingen die me uit lijken te lachen wanneer ik de koelkast open doe.
Wanneer ik een aubergine oppak, moet ik op de een of andere manier altijd aan die grijns van de Joker uit Batman denken.
Aubergine maakt gewoon het slechtste in mij los.Grijnzende groente vraagt er gewoon om, om in stukjes gesneden te worden. En dan ben ik van nature niet eens een zeer gewelddadige Dude, kun je nagaan.
Dat ik een beetje agressief wordt van aubergine is dan ook de reden dat ik probeer om die dikke, paarse lachebekken uit mijn huis te mijden.
Maar gisteren trok ik achteloos de deur van de koelkast open en tot mijn grote schrik en verbazing, prijkte daar in het midden zo’n dikke aubergine die mij grinnikend aankeek.
Ik werd warm en koud te gelijk (nee, ik was niet lauw!) en voelde mijn testosteron level omhoog gieren. Grrr, paarse groente. Hoe komt dat daar?
Snel deed ik de koelkastdeur weer dicht en mediteerde mijzelf tot kalmte.
Met een ietwat overslaande stem van, vroeg ik overdreven rustig aan de Misses: “Lieverd, er ligt een aubergine in de koelkast. Hoe komt die daar?”
De Misses antwoordde achteloos: “Oh, dat weet ik niet precies. Misschien overgebleven van een fotoshoot of zo. Mooi toch? Aubergine is goed.”
Daar denkt deze dude dus anders over. De enige goede aubergine, is een in plakjes gesneden aubergine!

Geroosterde aubergine met geraspte kaas | simoneskitchen.nl

Anyway, ik besloot om de aubergine links te laten liggen. Links aan de andere kant van de koelkastdeur wel te verstaan, zodat ik geen last zou hebben van die purperen ploert.
En ik denk dat die aubergine dat gewoon geweten heeft, want ik bezweer je dat iedere keer dat ik langs de koelkast liep, ik heel zachtjes de Ketchup song hoorde zingen.
Die aubergine lag gewoon zo’n vreselijk irritant en vrolijk liedje te neuriën in de koeling. Het bloed onder mijn nagels vandaan.
Ik mediteerde zo mogelijk nog harder en ging rond half negen uitgeput naar bed met natuurlijk the Ketchup song in mijn hoofd.

De volgende ochtend stapte ik de keuken in om een lekkere pot koffie te zetten en toen ik langs de koeling liep hoorde ik weer verstomd: “I say de he-ha, de hibi e mahabi and de boogie boogie dabie…”
Met het rood in mijn ogen rukte ik de koelkast open en trok die paarse klier naar buiten. Ik keek de grijnzende groente aan en zei: “Ok, jij wil gezellig doen? Dan gaan we gezellig doen! We bouwen gewoon een feestje met jou!”
De aubergine begon zo mogelijk nog harder te grinniken en te zingen van vrolijkheid. Het gezang verstomde pas, toen de aubergine zag dat ik mijn grootste koksmes van het messenrek had gepakt en breed grijnzend op hem afkwam…

Die avond had ik een gezellig feestje met een paar mede dudes en ik serveerde wat lekkere snacks uit de oven.
Mede dude Jonnie Stoer (een gevierd kok uit de omgeving van Zwolle), pakte een snack en zei: “Lekker zeg. Maar ik dacht dat jij niet van aubergine hield?”
Lachend antwoordde ik: “Jawel hoor, zo lang ze maar in plakken gesneden zijn.”
Terwijl ik zelf een geroosterd plakje aubergine met gesmolten kaas in mijn mond stopte, neuriede ik afwezig: “I say de he ha, de hibi e mahabi…”

Geroosterde aubergine met geraspte kaas | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
4.50 van 2 stemmen

Snelle snack: Aubergine met geraspte kaas uit de oven

Supersnel en simpel. Geroosterde aubergine met gesmolten kaas uit de oven
Totale tijd: 15 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 aubergines in plakken van ± 0,5 cm dik gesneden
  • 1 zakje geraspte oude kaas Old Amsterdam voor wat extra pit
  • 1 scheutje olijfolie
  • zout & peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°
  • Strooi wat zout op de plakken aubergine en grill ze daarna met wat olie even in een koekenpan of grillpan. Ongeveer 1 minuut per kant is vaak al voldoende
  • Haal de aubergine uit de pan en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg op iedere plak een bergje geraspte kaas en maal hier wat verse zwarte peper overheen.
  • Zet de oven op grillen en grill de aubergine in de oven tot de kaas gesmolten is en een krokant korstje heeft.
  • Serveer de aubergine met wat andere snacks en een lekker drankje of als bijgerecht bij de maaltijd

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

ps. Wil je over mijn eerdere aanvaring met aubergine lezen? Dat artikel vind je hier of ben je aubergine fan? Check dan ook eens het gerecht voor geroosterde aubergine met specerijen!Bewaren

Delen is fijn!