Aubergine snacks met kaas
De combinatie van aubergine met kaas is een geweldige en dat proef je terug in deze heerlijke aubergine snacks. Je hebt er niet meer dan twee ingrediënten voor nodig: aubergine en kaas. Het mooie is dat je er variatie in aan kunt brengen door andere soorten kaas te gebruiken. Of een mix van verschillende soorten.
Aubergine snacks met kaas
Ben je op zoek naar een makkelijke snack die ook niet al te ongezond is? Dan zit je met dit lekkere recept voor aubergine snacks zeker goed. En als bonus heb je meteen lekker wat groente naar binnen. Niet dat je genoeg groente binnen gaat krijgen met het eten van snacks, maar alle kleine beetjes helpen nietwaar?
Het fijne is ook dat het heel makkelijk is om te maken en je kunt het prima serveren als borrelhapje voor de kerst of bij een lekker glas wijn. Of als onderdeel van een avondmaaltijd. Ik zie dit wel geserveerd worden als voorgerechtje. Of als vleesvervanger bij een vegetarische maaltijd.
Variatie met kaas
Ik maak deze aubergine snacks best regelmatig en ik probeer dan elke keer een andere kaas uit te proberen. De laatste keer dat ik dit maakte heb ik een mix gebruikt van blauwe kaas met parmezaan. De laatste geraspt en de eerst in brokjes eroverheen. Dat smelt vanzelf in de oven. Super lekker. Als je van blauwe kaas houdt natuurlijk.
Om de plakken aubergine goed te garen is het handig om ze even in de koekenpan te bakken voor je ze in de oven doet. In de oven garen ze zeker ook, maar je wilt niet dat de kaas verbrand terwijl de aubergine nog niet goed gaar is. Niks zo vervelend als taaie aubergine. Ik bestrooi ze dus even met wat zout en bak ze in de koekenpan.
Omdat de plakken niet al te dik zijn garen ze best snel, dus veel langer dan een minuutje per kant heb je niet nodig. Dan nog even afbakken in de oven met de kaas erop en je aubergine snacks met kaas zijn klaar.
Ben je fan van aubergine?
Ben je net als ik fan van aubergine? Dan wil je vast een van deze recepten ook eens proberen:
Aubergine snacks met kaas
Ingrediënten
- 2 aubergines in plakken van ± 0,5 cm dik gesneden
- 100 gr geraspte oude kaas
- 1 scheutje olijfolie
- zout & peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°
- Strooi wat zout op de plakken aubergine en grill ze daarna met wat olie even in een koekenpan of grillpan. Ongeveer 1 minuut per kant is vaak al voldoende
- Haal de aubergine uit de pan en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Leg op iedere plak een bergje geraspte kaas en maal hier wat verse zwarte peper overheen.
- Zet de oven op grillen en grill de aubergine in de oven tot de kaas gesmolten is en een krokant korstje heeft.
- Serveer de aubergine met wat andere snacks en een lekker drankje of als bijgerecht bij de maaltijd
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Ik zat met teveel auberiges in huis en dus met de vraag: wat te doen? En toen was er deze snack. Een snack die niet alleen makkelijk te maken is, maar ook nog eens heel lekker. Dank voor het recept(je)! 🙂
Dat ziet er wel onwijs lekker uit. Die moet ik een keer maken.
Zeker doen Chloe!
Pingback: Dude food Dinsdag: Platte burger 'zonder vlees' - Simone's Kitchen
Aubergine én kaas?
Kaas én aubergine??
*krabt op hoofd*
Maar ik lust dat wel hoor!
Ja, ja Es, alles om die paarse mispunten zo snel mogelijk uit mijn Dude keuken te krijgen. Zelfs kaas!
LOL…
Je moet toch zeggen of je de site mooi vind Es… 🙂 Niet of de kaas en de aubergine lekker waren (en dat waren ze!)